Τομ Μπάρακ: Δεν μιλάω για τα θέματα Ελλάδας-Τουρκίας, θα μου απαγορεύσουν να ξαναπάω στη Μύκονο

ΣΥΝΟΨΗ ΑΡΘΡΟΥ

Τα βασικά σημεία του άρθρου

  • Ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Τουρκία, Τομ Μπαράκ, δήλωσε στο Φόρουμ Διπλωματίας της Αττάλειας ότι «το ζήτημα με τα S-400 θα επιλυθεί σύντομα» και η ένταξη στο πρόγραμμα F-35 «δεν αποτελεί πρόβλημα», αναφέροντας πως «η Ελλάδα διαθέτει S-300 και F-35».
  • Αναφερόμενος στο ζήτημα Ελλάδας-Τουρκίας, ο Μπαράκ είπε με χιουμοριστική διάθεση ότι «δεν θα προσπαθήσω καν να αναφερθώ, γιατί θα μου απαγορεύσουν να ξαναπάω στη Μύκονο!».
  • Ο Μπαράκ χαρακτήρισε την ένταση μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας «μόνο σε ρητορικό επίπεδο» και προειδοποίησε ότι το Ισραήλ δεν θα διατηρήσει την κατάπαυση του πυρός στον Λίβανο σε περίπτωση ένοπλης επίθεσης.

Το κείμενο κάθε σύνοψης ελέγχεται από δημοσιογράφους του enikos.gr

Google Προσθέστε το enikos.gr στην Google

Ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Τουρκία, Τομ Μπάρακ, συμμετείχε στο 5ο Φόρουμ Διπλωματίας της Αττάλειας (ADF).

«Πιστεύω ότι το ζήτημα με τα S-400 θα επιλυθεί σύντομα. Από τη σκοπιά του αφεντικού μου (Ντόναλντ Τραμπ), η ένταξη στο πρόγραμμα F-35 δεν αποτελεί πρόβλημα. Η Ελλάδα διαθέτει S-300 και F-35. Όσο για το ζήτημα Ελλάδας-Τουρκίας, πρόκειται για ένα ακόμη ιστορικό ζήτημα στο οποίο δεν θα προσπαθήσω καν να αναφερθώ, γιατί θα μου απαγορεύσουν να ξαναπάω στη Μύκονο» ανέφερε.

Τι είπε για Ισραήλ, Τουρκία και Ιράν

Ο Μπάρακ αναφέρθηκε στην ένταση μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας, δηλώνοντας ότι η κατάσταση μεταξύ των δύο χωρών βρίσκεται «μόνο σε ρητορικό επίπεδο».

Αναφερόμενος στη διαδικασία κατάπαυσης του πυρός στον Λίβανο, ο Μπάρακ δήλωσε ότι το Ισραήλ δεν θα διατηρήσει την κατάπαυση του πυρός σε περίπτωση ένοπλης επίθεσης. Η δήλωση αυτή ερμηνεύτηκε ως νέα προειδοποίηση σχετικά με την εύθραυστη ισορροπία της κατάπαυσης του πυρός στην περιοχή.

Ο Μπάρακ δήλωσε ότι η διπλωματία είναι ένα δώρο που παρέχει συνεχώς οφέλη εν μέσω δραματικών και τραυματικών γεγονότων στον κόσμο, προσθέτοντας: «Αυτοί οι διπλωμάτες, από τους οποίους μαθαίνω κάτι κάθε μέρα, είναι εκεί για να σφυρηλατήσουν διαλόγους, συζητήσεις και προτάσεις που αποτρέπουν σφαίρες, πυραύλους, ρουκέτες και όπλα. Γι’ αυτό πιστεύω ότι αυτές οι δύο ημέρες είναι εξαιρετικά σημαντικές».

 

Google Προσθέστε το enikos.gr στην Google