Αποστολή στο Ισραήλ: Προειδοποίηση Γκλαντ να μην γίνει ο Λίβανος νέα Γάζα

Η προειδοποίηση του υπουργού Άμυνας του Ισραήλ προς την Χεζμπολάχ να μην δοκιμάσει τα όρια του Ισραήλ γιατί θα μετατρέψει τον Λίβανο σε νέα Γάζα, ανεβάζει κατακόρυφα την ανησυχία για διάχυση της κρίσης στην Μέση Ανατολή.

Ισραήλ: «Η Χαμάς έχασε τον έλεγχο στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας», λέει ο στρατός

Ανταπόκριση από Ασντόντ – Ισραήλ: Χρήστος Μαζανίτης

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Yoav Gallant κατά τη διάρκεια επίσκεψης στα βόρεια σύνορα με τον Λίβανο προχώρησε σε μια αυστηρή προειδοποίηση: «Το μήνυμά μου στους Λιβανέζους πολίτες – Βλέπω πολίτες της Γάζας να εκκενώνουν (τα σπίτια τους) και να περπατούν κατά μήκος της παραλίας, κατευθύνοντας νότια καθώς φέρουν λευκές σημαίες (λόγω της Χαμάς). Η Χεζμπολάχ παρασύρει τον Λίβανο σε έναν πιθανό πόλεμο και κάνει λάθη. Εάν η Χεζμπολάχ κάνει τέτοια λάθη εδώ, οι πρώτοι που θα πληρώσουν το τίμημα θα είναι οι πολίτες (λόγω της Χεζμπολάχ0. Ό,τι μπορούμε να κάνουμε στη Γάζα, μπορούμε να κάνουμε και στην Βηρυτό».

Η Χεζμπολάχ ενέτεινε τις επιχειρήσεις της εναντίον του Ισραήλ – Νασράλα: Το μέτωπο στον νότιο Λίβανο «θα παραμείνει ενεργό»

Νωρίτερα, ο αρχηγός της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, καλούσε να τραβήξει ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς για όσο το δυνατόν περισσότερο.

«Η πίεση πρέπει να διευρυνθεί», λέει. «Ο χρόνος είναι απαραίτητος για τα κινήματα της «αντίστασης».

Ερντογάν: Το Ισραήλ παίρνει εκδίκηση σκοτώνοντας μωρά, η Χαμάς υπερασπίζεται την πατρίδα της από τους κατακτητές

Λέει ότι η ισραηλινή οικονομία έχει υποστεί «απώλειες δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων» από την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου «παρά τα 14 δισεκατομμύρια δολάρια στρατιωτικής βοήθειας που παρείχαν οι ΗΠΑ», αναφερόμενος στην αμερικανική στρατιωτική βοήθεια προς το Ισραήλ που έχει ακόμη να εγκριθεί.

Ανθρωπιστικός διάδρομος

Χθες για πρώτη φορά υπήρξε 7ωρη κατάπαυση του πυρός με ταυτόχρονη διάνοιξη ανθρωπιστικού διαδρόμου για τη μετακίνηση αμάχων από την βόρεια στη νότια Γάζα.

Ο Ισραηλινός Στρατός – IDF ανακοίνωσε ότι επέτρεψε την εκκένωση των νοσοκομείων Rantisi και Nasser και άνοιξαν μια πρόσθετη διαδρομή για να διευκολύνουν τη μετακίνηση του άμαχου πληθυσμού της Λωρίδας της Γάζας προς τα νότια.

Μετά τις επανειλημμένες εκκλήσεις προς τους κατοίκους της πόλης της Γάζας να εκκενώσουν τη βόρεια Λωρίδα της Γάζας για την ασφάλειά τους, λόγω της στρατιωτικής δραστηριότητας στην περιοχή, ο Ισραηλινός Στρατός επέτρεψε την εκκένωση των νοσοκομείων Rantisi και Nasser.

Τα στρατεύματα του IDF άνοιξαν και εξασφάλισαν μια διαδρομή εκκένωσης κατά μήκος της οποίας οι πολίτες μετακινήθηκαν με τα πόδια και με ασθενοφόρα.

Κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας του IDF για την ασφάλεια του διαδρόμου, ένοπλοι τρομοκράτες πλησίασαν τα στρατεύματα και πυροβόλησαν RPG προς το μέρος τους. Τα στρατεύματα του IDF χτύπησαν τους τρομοκράτες.

Μάλιστα, όπως ανακοινώθηκε έπεσε νεκρός ο Αμέντ Σιάμ Διοικητης της Χαμάς που εμπόδιζε 1.000 ασθενείς και συνοδούς τους να φύγουν προς τον νότο από το νοσοκομείο Ραντίτσι.

Τον εντόπισαν και τον σκότωσαν σε σχολείο

Ο IDF έχει καταγγείλει ότι η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς λειτουργεί τρομοκρατικά δίκτυα σε κτίρια πολιτών ενώ τα εκμεταλλεύεται κυνικά, συμπεριλαμβανομένου του νοσοκομείου Ραντήσι.

Μάλιστα έδωσε στη δημοσιότητα ηχογράφηση μιας κλήσης μεταξύ ενός ανώτερου αξιωματικού της COGAT και ενός ανώτερου αξιωματούχου της Γάζας στο νοσοκομείο Ραντήσι:

Επίσης δημοσίευσαν ηχογράφηση που ταυτοποιεί τους ένοπλους τρομοκράτες που βγήκαν από το νοσοκομείο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ