Αποστολή στο Ισραήλ: Η νέα λίστα με τους 13 ομήρους που αφήνονται ελεύθεροι

Μετά τους 13 Ισραηλινούς ομήρους που αφέθηκαν ελεύθεροι χθες, η Χαμάς κοινοποίησε στο Ισραήλ το βράδυ νέα λίστα με επιπλέον 13 άτομα. Η Μοσάντ και ο Ισραηλινός Στρατός έλαβαν τη λίστα των 13 ομήρων που υποτίθεται ότι θα απελευθερωθούν αύριο σε συνέχεια του σχεδίου, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του Πρωθυπουργού, Μπένιαμιν Νετανιάχου. Οι αξιωματούχοι ασφαλείας εξετάζουν τη λίστα.

Ανταπόκριση από Ασντόντ – Ισραήλ: Χρήστος Μαζανίτης

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: «Εκ μέρους του Συντονιστή Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων, Ταξ. Γεν. (Ρετ.) Γκαλ Χιρς, οι πληροφορίες διαβιβάστηκαν στις οικογένειες των ομήρων. Ζητούμε από τα μέσα ενημέρωσης να είναι προσεκτικά. Θα δοθούν πρόσθετες αξιόπιστες πληροφορίες όπως απαιτείται και σας ζητούμε να αποφύγετε τη διάδοση φημών ή ανεπίσημων πληροφοριών».

Ταυτόχρονα, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για απελευθέρωση επιπλέον 80 ατόμων, που θα οδηγούσε σε παράταση της κατάπαυσης του πυρός κατά 8 ημέρες και ταυτόχρονα τη ροή ανθρωπιστικής βοήθειας προς την νότια Γάζα μέσω του περάσματος στην Ράφα.

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα πλάνα της μεταφοράς μερικών από τους 24 ομήρους που κυκλοφόρησε σήμερα στον Ερυθρό Σταυρό, σε μια προφανή προσπάθεια να απεικονίσει τους μαχητές της να ενεργούν ανθρώπινα αφού κράτησαν τους αιχμαλώτους για 49 ημέρες.

Πρόκειται για τους 13 Ισραηλινούς κι επιπλέον 10 από Ταϋλάνδη και έναν από Φιλιππίνες

Βοήθεια

200 φορτηγά ανθρωπιστικής βοήθειας εισήλθαν χθες στη Γάζα, ανακοίνωσε ο στρατιωτικός σύνδεσμος του Ισραήλ με τους Παλαιστίνιους COGAT.

Αυτός είναι μακράν ο μεγαλύτερος αριθμός φορτηγών που εισήλθαν στη Γάζα από το ξέσπασμα του πολέμου και αποτελεί εκπλήρωση των δεσμεύσεων του Ισραήλ να επιτρέψει 200 ​​φορτηγά βοήθειας για κάθε ημέρα της προσωρινής εκεχειρίας.

Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν στους Times of Israel νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι δεν πίστευαν ότι το Ισραήλ θα μπορούσε να συμμορφωθεί με αυτή τη ρήτρα λόγω των περιορισμένων μηχανισμών παροχής βοήθειας που ισχύουν επί του παρόντος.

«Τα φορτηγά ανθρωπιστικής βοήθειας περιείχαν μόνο τρόφιμα, νερό, εξοπλισμό καταφυγίου και ιατρικές προμήθειες», λέει η COGAT.

Το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τον Συντονισμό Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) αναφέρει ότι 137 από τα φορτηγά έχουν εκφορτωθεί από εργαζόμενους της UNRWA για διανομή.

130.000 λίτρα καυσίμων και 4 φορτηγά φυσικού αερίου πέρασαν επίσης στη Γάζα σήμερα, λέει ο OCHA.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι βοηθήθηκαν με τρόφιμα, νερό, ιατρικές προμήθειες και άλλα απαραίτητα ανθρωπιστικά είδη καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, σύμφωνα με το OCHA.

«Ο ΟΗΕ χαιρετίζει την απελευθέρωση 24 ομήρων που κρατούνται στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου και ανανεώνει την έκκλησή του για άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση όλων των ομήρων», αναφέρει η OCHA.

Εκτελέσεις

Μέλη παλαιστινιακών ενόπλων ομάδων στην πόλη Τουλκαρέμ της Δυτικής Όχθης φέρεται να εκτέλεσαν δύο άνδρες που κατηγορούνται για κατασκοπεία υπέρ του Ισραήλ.

Εικόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τα πτώματα των δύο ανδρών να κρέμονται από μια κολώνα ηλεκτρικού ρεύματος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ