Αυτοί είναι οι 13 Ισραηλινοί όμηροι που απελευθέρωσε η Χαμάς – Έφτασαν στο Ισραήλ

Οι Ισραηλινοί όμηροι που απελευθερώθηκαν από τη Γάζα βρίσκονται τώρα στο Ισραήλ και υποβλήθηκαν σε ιατρικό έλεγχο, έγινε γνωστό πριν από λίγο από τον ισραηλινό στρατό.

Ισραήλ: Οι πρώτες εικόνες των ομήρων που απελευθέρωσε η Χαμάς – Μεταφέρθηκαν στην Αίγυπτο – ΒΙΝΤΕΟ

«Οι απελευθερωθέντες όμηροι υποβλήθηκαν σε έναν πρώτο ιατρικό έλεγχο εντός του ισραηλινού εδάφους. Στρατιώτες των IDF θα συνεχίσουν να τους συνοδεύουν, καθώς μεταφέρονται προς ισραηλινά νοσοκομεία, όπου θα συναντηθούν ξανά με τις οικογένειές τους», επισήμανε ο στρατός.

Το Ισραήλ έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των 13 Ισραηλινών ομήρων που απελευθερώθηκαν από τη Γάζα. Στον κατάλογο των ομήρων περιλαμβάνονται 4 παιδιά και 6 ηλικιωμένες γυναίκες.

Οι 13 Ισραηλινοί όμηροι:

Hanna Katzir, 77.

Margalit Mozes, 77.

Yafa Ader, 85.

Hannah Perry, 79.

Adina Moshe, 72.

Danielle Aloni, 44 και Emilia Aloni, 9.

Ruthi Monder 78, Keren Monder, 54, και Ohad Monder, 9.

Aviv Asher 2, Raz Asher, 5, και Doron Katz-Asher, 34.

Σύμφωνα με τους Times of Israel, η Hanna Katzir, η οποία σύμφωνα με το Ισλαμικό Κίνημα Τζιχάντ στην Παλαιστίνη είχε πεθάνει, νωρίτερα αυτόν τον μήνα στην αιχμαλωσία, είναι μεταξύ των 13 Ισραηλινών που αφέθηκαν ελεύθεροι, όπως επιβεβαιώνει η οικογένειά της.

Τρία μέλη της οικογένειας Munder είναι επίσης μεταξύ των 13 Ισραηλινών που αφέθηκαν ελεύθεροι.

Οι απελευθερωμένοι όμηροι είναι ο 9χρονος Ohad, η 55χρονη μητέρα του Keren Munder και η γιαγιά του Ruti Munder, 78 ετών.

Ο σύζυγος της Ruti, Avraham Munder, παραμένει στη Γάζα.

Οι κάτοικοι του Nir Oz έχουν αναγνωρίσει τους γείτονές τους Margalit Mozes, 77 ετών, και Adina Moshe, 72, σε πλάνα από τους ομήρους να περνούν από το πέρασμα Rafah της Αιγύπτου.

Οι πρώτες εικόνες από τους Ισραηλινούς ομήρους

Συνολικά 24 όμηροι – 13 Ισραηλινοί, 10 Ταϊλανδοί και ένας Φιλιππινέζος – απελευθερώθηκαν σήμερα (24/11) από τη Χαμάς και παραδόθηκαν στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ το Ισραήλ απελευθέρωσε 39 γυναίκες και παιδιά που κρατούνταν σε φυλακές του, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ.

«Μεταξύ των απελευθερωθέντων ομήρων είναι 13 ισραηλινοί πολίτες – ορισμένοι εκ των οποίων έχουν διπλή υπηκοότητα – 10 Ταϊλανδοί και ένας Φιλιππινέζος», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ, ο Μάτζιντ αλ Ανσάρι, συμπληρώνοντας ότι απελευθερώθηκαν επίσης «39 γυναίκες και παιδιά που κρατούνταν σε ισραηλινές φυλακές».

Στο Τελ Αβίβ πανηγυρίζουν για την απελευθέρωση των 13 Ισραηλινών

Πηγή: Ariel Schalit/AP Photo
Πηγή: Ariel Schalit/AP Photo

Δείτε LIVE:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ