«Πόλεμος» στην οικογένεια για την μελλοντική μητριά – «Δεν θα πάω ούτε στον γάμο της με τον πατέρα μου»

Η 23χρονη γυναίκα της ιστορίας, πρόκειται να πάρει το πτυχίο της, ύστερα από μία αρκετά σκληρή περίοδο σπουδών. Τα μισά από τα χρόνια των σπουδών της, η γυναίκα ταλαιπωρούταν από προβλήματα υγείας που της στέρησαν τη γονιμότητά της. Η θλίψη της ήταν τόσο μεγάλη, ώστε αμφέβαλε αν θα κατάφερνε, τελικά, να αποφοιτήσει.

«Η μητριά μου προσπαθεί να σαμποτάρει την σχέση μου με τον πατέρα μου» – 30χρονος εξομολογείται τις ανησυχίες του

Ενώ ο πατέρας της, την στήριζε και την καταλάβαινε, ήταν εξαιρετικά επικριτικός στα θέματα της υγείας της. Η γυναίκα χρειάστηκε να πάρει αγωγή, η οποία της στέρησε την ικανότητα να τεκνοποιήσει. Ο πατέρας της ωστόσο πίστευε  ότι δεν έπρεπε ν’ ακολουθήσει τη συγκεκριμένη θεραπεία. «Μόνο αρνητικός ήταν και μού έλεγε ότι, αν πάρω τη θεραπεία, θα είμαι εγωίστρια».

Ωστόσο, αισθάνεται ευγνωμοσύνη που τουλάχιστον, ο πατέρας της την ενθάρρυνε και την παρότρυνε να συνεχίσει τις σπουδές της. Πλέον, η γυναίκα είναι επί πτυχίω.

Πριν από κάποια χρόνια, ο πατέρας της έκανε σχέση με την πλέον μέλλουσα 55χρονη γυναίκα του. Η μέλλουσα μητριά της, έχει και εκείνη μία 24χρονη κόρη από προηγούμενο γάμο της. Δυστυχώς όμως, τόσο η μητριά όσο και η  κόρη της, μισούν τον 24χρονο, μεγαλύτερο αδελφό της 23χρονης.

“Ένας ανεξήγητος ψυχολογικός πόλεμος”

«Μας έκαναν ψυχολογικό πόλεμο, μας έλεγαν ότι δεν είμαστε έξυπνοι,  και ότι δεν πρόκειται να καταφέρουμε τίποτα στη ζωή μας, προφανώς πίσω απ’ την πλάτη του πατέρα μου. Ο ψυχολογικός πόλεμος ήταν τόσο ανελέητος, που ο αδελφός μου, τα παράτησε όλα και ξεκίνησε από το μηδέν».  Μέχρι που κατάφερε να φύγει για σπουδές, η κοπέλα προσπαθούσε πολύ έντονα ν’ αντιμετωπίσει τη δύσκολη κατάσταση με την μητριά και την κόρη της, όσο μπορούσε καλύτερα.

Προσπαθούσε να κρατάει αποστάσεις, να μην αποκρίνεται ή να μην αντιδρά στον ψυχολογικό πόλεμο που της έκαναν.

Στο κολέγιο, ένιωθε για πρώτη φορά ότι βρίσκεται σ’ ένα ασφαλές και άνετο περιβάλλον

Η μητριά της καυχιέται για την κόρη της, την οποία χαρακτηρίζει ως «ιδιοφυία» τονίζοντας πόσο λαμπρό θα είναι το μέλλον της. Η κόρη της ωστόσο, παράτησε τις ακαδημαϊκές της σπουδές γιατί γέννησε και πλέον δεν είναι μαζί με τον πατέρα του παιδιού της.

Από την γέννηση του εγγονιού της, η μητριά είναι αυτή που στηρίζει οικονομικά τόσο την κόρη όσο και το εγγόνι. Απ’ όσο φαίνεται, η κόρη της μητριάς δεν έχει σκοπό να πάει παρακάτω στη ζωή της.

Έτσι, ο οικογενειακός περίγυρος αντιλήφθηκε ότι, όσα έλεγε η μητριά για την κόρη της ήταν στη φαντασία της.  Στον αντίποδα, η γυναίκα της ιστορίας, η μητέρα και ο αδερφός της είχαν υποστεί, από μικρή ηλικία σοβαρή κακοποίηση, σε τέτοιο βαθμό ώστε να χάσουν την εμπιστοσύνη τους στους ανθρώπους. Την ίδια στιγμή, αντιμετώπιζαν μαθησιακά προβλήματα ως συνέπεια του έντονου ψυχολογικού στρες.

Τελικά, ο αδελφός της κατάφερε να πάρει πτυχίο ηλεκτρολόγου. Μετά από όσα πέρασαν ως παιδιά, η γυναίκα ήθελε ο αδερφός της να είναι παρών στην ορκωμοσία της.

«Ο πατέρας μου όμως, αρνείται να έρθει στην τελετή γιατί ‘αφήνω  απ’ έξω’ την μητριά μου. Μαλώσαμε πολύ γι’ αυτόν τον λόγο και με κατηγόρησε για αχαριστία απέναντι στην αμέριστη υποστήριξη που μου έχει χαρίσει».

Σύμφωνα με τα λόγια του πατέρα της, η γυναίκα της ιστορίας είναι μία κακομαθημένη και ανώριμη, και δεν πρόκειται να έρθει στην αποφοίτησή της αν δεν έχει σκοπό να δείξει τον απαραίτητο σεβασμό στην μητριά της. Εκείνη, απάντησε ότι, αφού είναι έτσι, δεν πρόκειται να παρευρεθεί στον επερχόμενο γάμο τους.  Έκτοτε δεν έχουν ξαναμιλήσει ενώ η μητριά εξακολουθεί να μηχανεύεται τρόπους να την απομακρύνει ακόμη περισσότερο.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ