Εάν ο σύντροφός σας αλλάξει ξαφνικά αυτές τις 9 συνήθειες, μπορεί να σας απατά

Όσοι υπεραναλύουν τις αλλαγές στη συμπεριφορά του συντρόφου τος, δεν είναι απαραίτητα παράλογοι. Η διαφορά φαίνεται στην εμπιστοσύνη. Η εμπιστοσύνη προς τον σύντροφο είναι αναγκαία. Ωστόσο, η αλλαγή σε παγιωμένες συνήθειες και η παρατήρηση κάποιων αλλαγών μπορεί να σημαίνει ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα στη σχέση. Έχει παρατηρηθεί ότι οι σύντροφοι που απιστούν, επιδεικνύουν ορισμένες κοινές αλλαγές στις συνήθειές τους.

Γυναίκα έμαθε για την απιστία του άνδρα της όταν ήταν 8 μηνών έγκυος -«Η ερωμένη του θέλει να είναι φίλοι»

Οι 9 συμπεριφορές των άπιστων συντρόφων

  • Ξαφνική αλλαγή συμπεριφοράς
  • Ξαφνική μυστικοπάθεια
  • Απροειδοποίητες αλλαγές στο πρόγραμμά τους
  • Ξεκινούν καυγάδες
  • Γίνονται υπερβολικά στοργικοί
  • Παύουν να εκφράζουν τα συναισθήματά τους
  • Ξαφνικό ενδιαφέρον για την εμφάνισή τους
  • Γίνονται αμυντικοί
  • Σας αποφεύγουν

Ξαφνική αλλαγή συμπεριφοράς

Στην εποχή που ζούμε, όλοι είμαστε μ’ ένα τηλέφωνο στο χέρι. Για τον λόγο αυτό, οι ξαφνικές αλλαγές στον τρόπο που χρησιμοποιούμε το τηλέφωνο μπορεί να μαρτυρήσουν υποκείμενους λόγους ανησυχίας.   Μπορείτε, χωρίς να παραβιάσετε την ιδιωτικότητα του συντρόφου σας, να προσέξετε αν έχει αλλάξει ο τρόπος που χειρίζεται το τηλέφωνό του.

Αν δηλαδή, από εκεί που το άφηνε ελεύθερα πάνω στο τραπέζι, τώρα πετάγεται κάθε φορά που ανάβει η οθόνη, αυτή είναι μία αλλαγή που πρέπει να προσέξετε. Αν περνούν υπερβολικά πολύ χρόνο με μηνύματα ή τηλεφωνήματα, αυτό πάλι μπορεί να είναι λόγος ανησυχίας. Προσπαθήστε να δείτε με αντικειμενικότητα τυχόν αξιοσημείωτες αλλαγές στη συμπεριφορά του συντρόφου σας σε σχέση με το τηλέφωνό του, χωρίς να βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα.

13 κρυφά σημάδια της απιστίας που ίσως δεν προσέχετε

Έχετε τα μάτια σας ανοιχτά για τα σημάδια που συνοδεύουν τη συμπεριφορά ενός άπιστου συντρόφου.

Ξαφνική μυστικοπάθεια

Δώστε προσοχή στα σημάδια. Όταν ο σύντροφος αρχίσει να ψιθυρίζει στα τηλέφωνο, αν αλλάζει αμέσως σελίδα όταν βλέπετε την οθόνη του, αν υποπτεύεστε ότι κάτι περίεργο συμβαίνει.

Απιστία: 8 τρόποι για να αντισταθείτε στον πειρασμό και να μην απατήσετε τον σύντροφό σας

Αν έχετε διαπιστώσει ότι καταστρώνουν σχέδια, ότι αποφεύγουν ερωτήσεις σχετικά με το που ήταν και τι έκαναν, αν πλέον έχουν γίνει μυστικοπαθείς, τότε έχετε λόγους ν’ ανησυχείτε και σίγουρα είναι καιρός για μία ειλικρινή συζήτηση.

Αν ο σύντροφός σας είναι μυστικοπαθής και την άλλοτε άνεση και ειλικρίνειά του, έχει αντικαταστήσει το μυστήριο και  οι ασάφειες, είναι καιρός να συζητήσετε. Μην αφήσετε τη φαντασία σας να σας παρασύρει αλλά ούτε ν’ αμελήσετε και τη διαίσθησή σας που, κακά τα ψέματα, πάντα κάτι έχει να σας πει.

Απροειδοποίητες αλλαγές στο πρόγραμμά τους

Οι υποχρεώσεις στη δουλειά, οι απρόσμενες διοργανώσεις και οι ξαφνικές ανατροπές στο πρόγραμμα μπορεί πράγματι ν’ αναστατώνουν περιστασιακά την καθημερινότητα όλων μας. Όταν το πρόγραμμα του συντρόφου σας αρχίσει, από το πουθενά να γεμίζει ασφυκτικά, μπορεί να συμβαίνει και κάτι περισσότερο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ένα από τα χαρακτηριστικότερα σημάδια της απιστίας σ’ έναν γάμο, είναι οι αλλαγές στο πρόγραμμα. Ένας άπιστος σύντροφος, θ’ αρχίσει να πηγαίνει ολοένα και περισσότερα επαγγελματικά ταξίδια, για παράδειγμα.

Το ζητούμενο, να θυμάστε δεν είναι η απόδοση κατηγοριών, αλλά η κατανόηση. Μπορεί δηλαδή, ακόμη και οι ξαφνικές αλλαγές στο πρόγραμμα ενός ανθρώπου να είναι δικαιολογημένες. Αν ωστόσο, αυτές  συνοδεύονται και από άλλα, ύποπτα σημάδια, ίσως είναι καιρός ν’ αντιμετωπίσετε το ζήτημα κατάματα.

Ξεκινούν καυγάδες

Τόσο η ηρεμία όσο και οι αναταραχές είναι κομμάτι κάθε φυσιολογικής σχέσης. Όταν όμως, ο σύντροφός σας αρχίζει ν’ αναζητά αφορμές για καυγάδες, όταν δεν σηκώνει «μύγα στο σπαθί του» και ψάχνει να βρει λόγο να στήσετε καυγά, ενδέχεται να υφέρπει κάποιο ζήτημα στη σχέση.

Οι υπερβολικές συγκρούσεις μπορεί να είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας ενός άπιστου συντρόφου να δικαιολογήσει την προδοσία του, ή να δημιουργήσει απόσταση. Ακόμη, μπορεί οι καυγάδες που στήνουν να είναι ένας τρόπος να διοχετεύσουν τις ενοχές ή την απελπισία τους. Να θυμάστε ότι όλοι έχουν τις καλές και τις κακές τους μέρες και όλα τα ζευγάρια διαφωνούν. Χρειάζεται προσοχή όταν οι καυγάδες γίνουν πια καθημερινότητα και, η συνήθειά τους να σκαρφίζονται αφορμές γίνει μοτίβο που αμαυρώνει την καθημερινότητά σας.

Γίνονται υπερβολικά στοργικοί

Η τρυφερότητα είναι το πιο όμορφο κομμάτι σε μία σχέση. Η υπερβολική και αναίτια έκφραση τρυφερότητας ωστόσο, μπορεί ενίοτε να γίνει και αιτία προβληματισμού. Αν δηλαδή, ο σύντροφός σας, σας «πνίγει» με την αγάπη του, σας κάνει δώρα από το πουθενά ή η εκδήλωση των συναισθημάτων του είναι υπερβολική-σχεδόν δραματική, ίσως είναι καιρός να προσέξετε. Ορισμένες φορές, όταν οι άνθρωποι προδίδουν τον σύντροφό τους, γίνονται περισσότερο τρυφεροί και στοργικοί, σε μία προσπάθεια περισπασμού ή εξισορρόπησης της απιστίας τους.

Να θυμάστε να μην βιάζεστε να σχηματίσετε συμπεράσματα. Η υπερβολική στοργή μπορεί άλλωστε να προέρχεται από την ωριμότητα, την αλλαγή, τη βελτίωση του ατόμου. Αν όμως το σημάδι αυτό συνδυάζεται με άλλα στοιχεία, τότε ίσως είναι καιρός  να του δώσετε προσοχή.

Παύουν να εκφράζουν τα συναισθήματά τους

Αγάπη σημαίνει επικοινωνία και σύνδεση, κοινή βίωση της χαράς, του φόβου και κοινά όνειρα. Σε μία σχέση, οι σύντροφοι πρέπει ν’ αλληλό-υποστηρίζονται, τόσο στα εύκολα όσο και στα δύσκολα.  Αν λοιπόν βλέπετε ότι ο σύντροφός σας «απομακρύνεται», αυτό μπορεί να μαρτυρά κάτι απαισιόδοξο για τη σχέση σας.

Η συναισθηματική παραίτηση ενός συντρόφου μπορεί να μαρτυρά ότι διοχετεύει αλλού τα συναισθήματά του. Ίσως να παρατηρείτε ότι δεν ενδιαφέρονται ν’ ακούσουν πώς τα περνάτε, ή να εκφράζουν λιγότερο ή καθόλου τα συναισθήματά τους. Είναι πολύ λυπητερό να βλέπεις τον σύντροφό σου ν’ απομακρύνεται. Να θυμάστε ότι είναι αναγκαίο ωστόσο, να διαχειρίζεστε κάθε κατάσταση με κατανόηση και υπομονή. Έτσι, προσπαθήστε να μιλήστε με ειλικρίνεια, ακούστε και προσπαθήσετε να καταλάβετε τι έχει να σας πει. Ίσως να περνά μία δύσκολη περίοδο και να χρειάζεται τη βοήθειά σας.

Ξαφνικό ενδιαφέρον για την εμφάνισή τους

Η προσεγμένη εμφάνιση, το ενδιαφέρον για την ομορφιά δεν είναι κάτι κακό-το αντίθετο. Είναι δείγμα υγείας και ενισχύει την αυτοπεποίθηση. Ο σύντροφός σας πρέπει να σας στηρίζει και να χαίρεται που φροντίζετε την εμφάνισή σας.

Αν ωστόσο, ο σύντροφός σας, αρχίσει ξαφνικά, από το πουθενά να προσέχει υπερβολικά την εμφάνισή του, ν’ αγοράζει καινούργια ρούχα, αν έχει γραφτεί στο γυμναστήριο-ενώ τον παρακαλούσατε να πάει, ή αν κάνει πειραματισμούς με νέα στιλ, τότε κάτι ύποπτο μπορεί να συμβαίνει. Όπως πάντα, μην βιάζεστε να σχηματίσετε συμπεράσματα. Οι άνθρωποι αλλάζουν και εξελίσσονται, και για τον λόγο αυτό πρέπει οι σύντροφοι ν’ αλληλό-υποστηρίζονται στο ταξίδι της εξέλιξης και της βελτίωσης. Αν όμως οι αλλαγές μοιάζουν παράταιρες και ασύμμετρες, τότε μπορεί να υποδεικνύουν την ύπαρξη ενός ύποπτου προσώπου στη ζωή του συντρόφου σας.

Γίνονται αμυντικοί

Είναι φυσικό, οι σύντροφοι στη σχέση τους να μοιράζονται τις ανησυχίες και τους φόβους της. Κατά κανόνα, οι ειλικρινείς συζητήσεις φέρνουν το ζευγάρι  πιο κοντά.

Αν όμως παρατηρείτε ότι ο σύντροφός σας αντιδρά αμυντικά σε γενικές ερωτήσεις ή στις συζητήσεις σας, αυτό μπορεί να συνιστά ένδειξη απιστίας, που δεν πρέπει ν’ αγνοήσετε. Αν παραείναι ευαίσθητοι ή θυμώνουν χωρίς λόγο, αυτό σημαίνει ότι ίσως κάτι κρύβουν. Τέτοιου είδους καταστάσεις πρέπει να τις προσεγγίζετε με ηρεμία και διάθεση για συζήτηση. Οι κατηγορίες μόνο ζημιά θα κάνουν. Να εκφράζετε τα συναισθήματα και τις ανησυχίες σας με ειλικρίνεια, ενθαρρύνοντας πάντα τον σύντροφό σας να κάνει το ίδιο.

Σας αποφεύγουν

Η αποφυγή είναι γενικά ένα ισχυρό σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά. Αν ο σύντροφός σας, σας αποφεύγει, αν ακυρώνει σχέδια ή αν περνά ολοένα λιγότερο χρόνο μαζί σας, χωρίς να υπάρχει λόγος, αυτό μπορεί να είναι σημάδι απιστίας.  Η αποφυγή είναι μία από τις πιο άσχημες και επώδυνες εμπειρίες. Προσέξτε τα συναισθήματά σας. Αν διαπιστώνετε ότι ο σύντροφός σας, σας αποφεύγει, καιρός είναι να κάνετε μία ειλικρινή και ανοιχτή συζήτηση για το τι πραγματικά συμβαίνει.

Η εμπιστοσύνη είναι το παν

Οι σχέσεις είναι περίπλοκες, όμως πάντα βασίζονται στην εμπιστοσύνη, την αγάπη, την κατανόηση και τη συμπόνοια. Η συνύπαρξη των στοιχείων αυτών δημιουργεί τις ιδανικές συνθήκες για μία σχέση με αγάπη. Μόνη η παρουσία των συμπεριφορών αυτών, δεν συνεπάγεται αυτόματα την απιστία. Οι άνθρωποι αλλάζουν και εξελίσσονται και κάθε αλλαγή μπορεί να παρερμηνευτεί.

Η ανοιχτή επικοινωνία είναι το κλειδί των επιτυχημένων σχέσεων. Οι υποθέσεις και οι αβάσιμες κατηγορίες μπορούν να επιφέρουν αδιόρθωτα πλήγματα σε μία σχέση.  Η εμπιστοσύνη είναι το σημαντικότερο στοιχείο των σχέσεων. Σε μία σχέση όπου υπάρχει αγάπη και εμπιστοσύνη, υπάρχει η δυνατότητα για ανοιχτή έκφραση. Άλλωστε, η αγάπη δεν φαίνεται μόνο στα εύκολα, αλλά και στα δύσκολα. Εμπιστευτείτε τον άνθρωπό σας και τη σχέση σας. Όπου υπάρχει αγάπη, υπάρχει και ο τρόπος.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ