Αποστολή Ισραήλ: Πώς η Χαμάς μετέτρεψε τα νοσοκομεία σε κέντρα τρομοκρατίας – Βίντεο ντοκουμέντο

Βρέθηκε κέντρο διοίκησης της Χαμάς κάτω από το νοσοκομείο Παίδων στη Γάζα. Εκεί κρατούνταν πιθανότατα όμηροι υποστηρίζει ο Ισραηλινός Στρατός που δίνει στη δημοσιότητα βίντεο.

Γάζα: Η Χαμάς δηλώνει έτοιμη να απελευθερώσει 70 ομήρους με αντάλλαγμα πενθήμερη εκεχειρία

Ανταπόκριση από Ασντόντ – Ισραήλ: Χρήστος Μαζανίτης

Η κατάσταση στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας είναι απελπιστική. Πάνω από 2.000 ασθενείς, άμαχοι, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό βρίσκονται υπό την απειλή των όπλων των τρομοκρατών της Χαμάς από τη μια που δεν τους αφήνουν να φύγουν και τον ισραηλινό στρατό από την άλλη που έχει σφίξει τον κλοιό.

Γάζα: Ο στρατός ύψωσε την σημαία του Ισραήλ μέσα στο κοινοβούλιο – «Η Χαμάς έχασε τον έλεγχο»

Ρεύμα πλέον δεν υπάρχει και στους ασθενείς δεν μπορεί να παρασχεθεί η στοιχειώδης ιατρική περίθαλψη.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ισραηλινού Στρατού Αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι λέει ότι η επίλεκτη μονάδα καταδρομών Shayetet 13 του Πολεμικού Ναυτικού και η 401η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία πραγματοποίησαν έφοδο στο νοσοκομείο Rantisi της πόλης της Γάζας, το οποίο νοσηλεύει παιδιά, και ότι στελέχη της Χαμάς ήταν κρυμμένα εκεί. Λέει ότι μόλις επέστρεψε από το νοσοκομείο, έχοντας γυρίσει εκεί, και ότι οι IDF έχουν στοιχεία που δείχνουν ότι εκεί κρατούνταν όμηροι.

νοσοκομείο Ραντίσι Γάζα

νοσοκομείο Ραντίσι Γάζα

«Κάτω από το νοσοκομείο, στο υπόγειο, βρήκαμε ένα κέντρο διοίκησης και ελέγχου της Χαμάς, γιλέκα βομβών αυτοκτονίας, χειροβομβίδες, τουφέκια AK-47, εκρηκτικά μηχανήματα, RPG και άλλα όπλα, υπολογιστές, χρήματα, κ.λπ.», λέει ο Χαγκάρι. σε συνέντευξη Τύπου.

Χαμάς νοσοκομείο Γάζα

Χαμάς νοσοκομείο Γάζα

«Βρήκαμε επίσης ενδείξεις που δείχνουν ότι η Χαμάς κρατούσε ομήρους εδώ», λέει, προσθέτοντας ότι «αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό έρευνά μας», αλλά ότι ο Ισραηλινός Στρατός έχει πληροφορίες για να το επαληθεύσει.

«Επιπλέον, βρήκαμε στοιχεία ότι οι τρομοκράτες της Χαμάς επέστρεψαν από τη σφαγή (στο νότιο Ισραήλ) στις 7 Οκτωβρίου σε αυτό το νοσοκομείο, μεταξύ άλλων, αφού έσφαξαν Ισραηλινούς στα σπίτια τους», λέει.

«Η Χαμάς κρύβεται στα νοσοκομεία. Σήμερα, θα το αποκαλύψουμε αυτό στον κόσμο», λέει.

Χαμάς νοσοκομείο Γάζα

Χαμάς νοσοκομείο Γάζα

Χαμάς νοσοκομείο Γάζα

«Μέχρι τέλους»

Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε «Δεν πρόκειται ούτε για “επιχείρηση” ούτε για “γύρο”, αλλά για πόλεμο μέχρι το τέλος» κατά την διάρκεια επίσκεψης του στους άνδρες και τις γυναίκες στρατιώτες του τάγματος Caracal, σε ένα από τα σημεία συγκέντρωσης κοντά στον φράχτη της Λωρίδας της Γάζας.

Επαναλαμβάνοντας την αποφασιστικότητα να ξεριζώσουν την Χαμάς από την Γάζα, ο Νετανιάχου ανέφερε: «Αν δεν τα τελειώσουμε, θα επανέλθει. Αυτό που κάνατε εδώ ήταν υποδειγματικό, απλά υποδειγματικό. Μου κάνει μεγάλη εντύπωση η ταχύτητα, η επινοητικότητα, η κινητοποίηση, ο ηρωισμός και η αποφασιστικότητα. Απλώς αποφασίσατε τη μάχη εδώ. Αυτό τα λέει όλα. Μπράβο».

Δείτε βίντεο από τις επιχειρήσεις του Στόλου 13 και της Ομάδας Μάχης 401 Ταξιαρχίας στο Νοσοκομείο Ραντίσι:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ