Όσοι προσθέτουν αυτά τα 3 συστατικά στο πρωινό τους χάνουν βάρος πιο γρήγορα, λένε διαιτολόγοι

Η επιλογή ενός υγιεινού πρωινού είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε κάθε μέρα για να διατηρήσετε το σώμα σας σε εξαιρετική φόρμα και να ενισχύσετε την απώλεια βάρους.

Δυστυχώς, πολλές δημοφιλείς επιλογές για το πρωινό μπορεί στην πραγματικότητα να είναι επιζήμιες εάν προσπαθείτε να χάσετε βάρος.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν πολλά νόστιμα συστατικά για το πρωινό που μπορεί να σας βοηθήσουν με την απώλεια κιλών. Δεν μιλάμε μόνο για την βρώμη και τα μούρα.

Όπως αποδεικνύεται, υπάρχουν πολλές εξαιρετικές τροφές που ίσως δεν έχετε σκεφτεί ποτέ να προσθέσετε στο πιάτο σας, τουλάχιστον το πρωί. Σύμφωνα με διαιτολόγους, υπάρχουν τρία συστατικά που μπορούν να βοηθήσουν.

Τα 3 συστατικά στο πρωινό που θα σας κάνουν να χάσετε βάρος

Σολομός

Μπορεί να γνωρίζετε ήδη ότι ο σολομός είναι μια εξαιρετική και υγιεινή πηγή πρωτεΐνης. Ωστόσο δεν είναι δημοφιλής επιλογή για πρωινό. Οι διατροφολόγοι, όμως, επιμένουν ότι είναι μία εξαιρετική επιλογή για κάθε ώρα της ημέρας και τα οφέλη που προσφέρει στον οργανισμό είναι πολλαπλά.

«Ο καπνιστός σολομός είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών, ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, βιταμινών Β και αντιοξειδωτικών. Οι βιταμίνες Β είναι σημαντικές για τον έλεγχο της ενέργειας και του σακχάρου στο αίμα και είναι ένα σημαντικό θρεπτικό συστατικό για την απώλεια βάρους», ανέφερε η διατροφολόγος Amy Beney. Μπορείτε να προσθέσετε τον σολομό σε φρυγανιές ή να συνοδεύσετε τα αυγά σας.

Κανέλα

Εάν σκέφτεστε την κανέλα μόνο πάνω σε γλυκά τότε είναι πολύ πιθανό να πιστεύετε ότι δεν κάνει καλό στην απώλεια βάρους. Αλλά η κανέλα, εάν δεν συνοδεύεται από ζάχαρη, μπορεί να έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία. Επιπλέον μπορεί να είναι ένα από τα καλύτερα συστατικά για απώλεια βάρους όταν προστίθεται σε ένα υγιεινό γεύμα.

«Η κανέλα βοηθά στη ρύθμιση και μείωση των επιπέδων σακχάρου και ινσουλίνης στο αίμα», λέει η διατροφολόγος, Alyssa Pacheco. Τα χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα μπορούν να κάνουν σημαντική διαφορά στην υγεία σας.

«Όταν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας είναι αυξημένα, μπορεί να αυξηθεί και η ινσουλίνη, η οποία αναφέρεται ως ‘ορμόνη αποθήκευσης λίπους’. Τα υψηλά επίπεδα σακχάρου και ινσουλίνης στο αίμα μπορεί τελικά να οδηγήσουν σε λαχτάρα για υδατάνθρακες και αύξηση βάρους», εξήγησε η διατροφολόγος.

Σπόροι Chia

Οι σπόροι Chia αποτελούν μία από τις καλύτερες, πιο ευέλικτες επιλογές όταν πρόκειται για απώλεια βάρους. Επιπλέον έχουν πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό.

«Οι σπόροι Chia μπορούν να αλλάξουν το παιχνίδι για την απώλεια βάρους όταν ενσωματωθούν στη ρουτίνα του πρωινού σου», αναφέρει η διατροφολόγος Lisa Richards. Οι σπόροι είναι πλούσιοι σε φυτικές ίνες, οι οποίες ενισχύουν το αίσθημα πληρότητας και μειώνουν τη συνολική πρόσληψη θερμίδων κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Επίσης είναι πλούσιοι σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, παρέχοντας μια υγιή πηγή λίπους που μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση του μεταβολισμού και στη μείωση των φλεγμονών.

Συμπέρασμα

Όταν αποφασίζετε να επιμείνετε σε μία δίαιτα για να χάσετε βάρος καλό είναι να θυμάστε ότι οι υγιεινές επιλογές για πρωινό δεν είναι μόνο η βρώμη και το γιαούρτι. Ο σολομός, η κανέλα και οι σπόροι Chia μπορούν να έχουν πολύ θετικά οφέλη για τον οργανισμό σας την ώρα που σας βοηθούν με την απώλεια βάρους.

Πηγή: FOXreport.gr

Hades: Το βραβευμένο rogue-like παιχνίδι καταφθάνει στο Netflix – ΒΙΝΤΕΟ

Νευροεπιστήμονες αποκαλύπτουν νέους τρόπους για να αντιμετωπίσετε τους φόβους σας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ