Αλεξέι Ναβάλνι: Την Παρασκευή στην Μόσχα θα γίνει η κηδεία του

Η κηδεία και η τελετή αποχαιρετισμού του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στη Μόσχα, δήλωσε ο εκπρόσωπός του.

Ρωσία: Συνελήφθη ο δικηγόρος του Αλεξέι Ναβάλνι

Η κηδεία θα γίνει στο νεκροταφείο Borisovskoye μετά από μια αποχαιρετιστήρια τελετή που θα ξεκινήσει στις 14:00 σε μια εκκλησία στην περιοχή Maryino, δήλωσε στο X η Kira Yarmysh.

Επίσης ζήτησε από τον κόσμο να πάει νωρίτερα αν θέλει να αποτίσει φόρο τιμής στον Ναβάλνι, καθώς πολλοί υποστηρικτές αναμένεται να εμφανιστούν στην κηδεία στη νότια Μόσχα. Δεν είναι σαφές αν στην κηδεία θα παραστεί η σύζυγος του Ναβάλνι, Γιούλια, η οποία ζει στη Γερμανία από τη σύλληψη του συζύγου της το 2021.

Αλεξέι Ναβάλνι: «Βασανίστηκε στο κρύο στις φυλακές πριν από τον θάνατό του» – Ανθρωπιστική ομάδα ζητεί εξέταση της σορού

Ο Αλεξέι Ναβάλνι, ο ισχυρότερος επικριτής του Βλαντίμιρ Πούτιν, έχασε τις αισθήσεις του και πέθανε ξαφνικά σε ηλικία 47 ετών στις 16 Φεβρουαρίου μετά από έναν περίπατο στη σωφρονιστική αποικία «Πολικός Λύκος».

Τόσο η χήρα του Ναβάλνι όσο και οι υποστηρικτές του ισχυρίζονται ότι για τον θάνατο του ευθύνεται ο Ρώσος πρόεδρος. Οι ρωσικές αρχές δήλωσαν ότι η αιτία του θανάτου του είναι ακόμη άγνωστη.

«Κακοποίησαν το πτώμα του Αλεξέι Ναβάλνι» – Η ομιλία της θλιμμένης χήρας του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Πολλοί δυτικοί ηγέτες έχουν ήδη δηλώσει ότι θεωρούν τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν υπεύθυνο για τον θάνατό του. Το Κρεμλίνο αρνήθηκε την ανάμειξη στον θάνατο του Ναβάλνι και δήλωσε ότι οι δυτικοί ισχυρισμοί ότι ο Πούτιν ήταν υπεύθυνος είναι απαράδεκτοι.

Οι σύμμαχοι του Ναβάλνι αντιμετώπισαν μια μάχη με τις ρωσικές αρχές για να τους δοθεί η σορός του εν μέσω κατηγοριών ότι δηλητηριάστηκε.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ