«Κακοποίησαν το πτώμα του Αλεξέι Ναβάλνι» – Η ομιλία της θλιμμένης χήρας του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Το σώμα του Αλεξέι Ναβάλνι κακοποιήθηκε μετά τον θάνατό του στα γκουλάγκ της Αρκτικής, είπε η θλιμμένη χήρα του Γιούλια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η Γιούλια Ναβάλναγια, 47 ετών, δήλωσε σήμερα ότι το σώμα του εκλιπόντος συζύγου της υπέστη κακοποίηση και ότι δεν ήταν σίγουρη αν η κηδεία του την Παρασκευή θα ήταν μια ειρηνική εκδήλωση ή αν η αστυνομία θα προβεί σε συλλήψεις.

Προειδοποίησε επίσης για τον Πούτιν, τον οποίο κατηγόρησε ότι σκότωσε τον σύζυγό της : «Δεν έχεις να κάνεις με έναν πολιτικό αλλά με ένα ματωμένο τέρας».

Η Ναβάλναγια μιλούσε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο, 12 ημέρες αφότου ο σύζυγός της έπεσε αναίσθητος και πέθανε ξαφνικά σε ηλικία 47 ετών μετά από μια βόλτα στις φυλακές του «Πολικού Λύκου» πάνω από τον Αρκτικό Κύκλο, όπου εξέτιε ποινή τριών δεκαετιών.

Η κηδεία του επικριτή του Πούτιν  θα γίνει στο νεκροταφείο Borisovskoye ύστερα από μια αποχαιρετιστήρια τελετή που ξεκινά στις 14:00 σε μια εκκλησία στην περιοχή Maryino, δήλωσε η εκπρόσωπός του Kira Yarmysh στο X, παλαιότερα γνωστό ως Twitter .

Το Κρεμλίνο προειδοποίησε  χθες ότι οι Ρώσοι δεν πρέπει να χρησιμοποιούν την κηδεία του Ναβάλνι ως στιγμή για διαμαρτυρίες.

«Αυτοί οι άνθρωποι, οι λεγόμενοι υποστηρικτές του Ναβάλνι είναι γνωστοί για τις προκλητικές τους εκκλήσεις – να παραβιάσουν τους νόμους της Ρωσικής Ομοσπονδίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πούτιν Ντμίτρι Πεσκόφ. «Αυτή είναι μια πολύ επιβλαβής πρακτική και έχει νομικές συνέπειες και συνέπειες επιβολής του νόμου για όσους ανταποκρίνονται σε αυτές τις κλήσεις».

Η εκπρόσωπος του Ναβάλνι προέτρεψε τους υποστηρικτές του να φτάσουν «εκ των προτέρων» εάν θέλουν να έρθουν και να αποτίσουν φόρο τιμής, καθώς πολλοί αναμένεται να παρευρεθούν στην κηδεία στη νότια Μόσχα. Οι σύμμαχοί του επιβεβαίωσαν ότι η κηδεία του Ναβάλνι θα τελεστεί στην εκκλησία «Mother of God Quench My Sorrows» στη νότια Μόσχα την Παρασκευή.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ