Ένταση με μολότοφ στο κέντρο της Αθήνας

Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας. Κουκουλοφόροι έριξαν μολότοφ προς το προαύλιο της Βουλής.

Δείτε φωτογραφίες:

Αθήνα

Αθήνα επεισόδια

Αθήνα επεισόδια Αθήνα επεισόδια Αθήνα επεισόδια

Σε εξέλιξη είναι οι συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο της εικοσιτετράωρης απεργίας που κήρυξαν η ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, το ΠΑΜΕ, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη που κόστισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους.

Με κεντρικό σύνθημα «οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους, πραγματικές αυξήσεις μισθών και όχι αυξήσεις κοροϊδιας» η ΑΔΕΔΥ πραγματοποιεί αυτή την ώρα απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος διεκδικώντας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της, «ζωή με δικαιώματα, δουλειά με πραγματικές αυξήσεις κι όχι αυξήσεις – κοροϊδία του 1,5 ευρώ τη μέρα, ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας».

Ταυτόχρονα, η ΑΔΕΔΥ ζητά να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι για τα Τέμπη τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Ένα χρόνο μετά είμαστε και πάλι εδώ στους δρόμους, για να βροντοφωνάξουμε όλοι μαζί πως δεν ξεχνάμε. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι και να ακυρώσουμε κάθε προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών».

Παράλληλα συγκέντρωση πραγματοποιούν αυτή την ώρα στα Προπύλαια δεκάδες σωματεία, ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα και συνδικάτα με κεντρικό σύνθημα «Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας». Η μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στα Προπύλαια ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή για τους 57 νεκρούς από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Σημειώνεται ότι έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.

Τι ισχύει για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Χειρόφρενο έχουν τραβήξει σήμερα Μετρό, Ηλεκτρικός, Τραμ, τρένα και Προαστιακός λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην 24ωρη πανελλαδική απεργία. Στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν και οι οδηγοί ταξί.

Στην απεργία συμμετέχουν τα σωματεία εργαζομένων ΣΤΑΣΥ, Τραμ και αστικών μέσων σταθερής τροχιάς, ηλεκτροδηγών και λοιπών εργαζομένων κίνησης, συνδικάτο σταθμαρχών, ηλεκτροδηγών τραμ Αττικής, ηλεκτροδηγών Αττικό Μετρό και εργαζομένων κέντρου ελέγχου λειτουργίας Μετρό Αθηνών, τα οποία σύμφωνα με ανακοίνωση, αποφάσισαν για την πραγματοποίηση 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης, την σήμερα, Τετάρτη 28-2-2024 στη μνήμη των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών και με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από το τραγικό δυστύχημα.

Στα αστικά λεωφορεία και τα τρόλεϊ, πραγματοποιούνται στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας, σύμφωνα με απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ.

Τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να αναχωρήσουν από τις αφετηρίες γύρω στις 20:00.

Επίσης, 24ωρη απεργία πραγματοποιείται στον σιδηρόδρομο, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με απόφαση σωματείων εργαζομένων (Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης, Σωματείο Εργαζομένων ΟΣΕ, Σωματείο Εργαζομένων Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ).

Η αρχή έγινε από τον σιδηρόδρομο με την εξαγγελία απεργίας από την Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης (μηχανοδηγοί), η οποία προχωρά σε κινητοποιήσεις την 28η Φεβρουαρίου, ημέρα συμπλήρωσης ενός έτους από την σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, η οποία άφησε πίσω της 57 νεκρούς, ζητώντας την πλήρη διαλεύκανση των αιτίων.

Χωρίς μετρό η Αθήνα σήμερα, Τετάρτη (28/2), καθώς 7 σωματεία συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ