Αίγυπτος: Οι 3 λόγοι που μπορεί να προκάλεσαν την φονική επίθεση του καρχαρία

Ο Δρ Μαχμούντ Νταρ, καθηγητής στο Εθνικό Ινστιτούτο Θαλάσσιων Επιστημών της Αιγύπτου, στο παράρτημα της Ερυθράς Θάλασσας, αποκάλυψε ότι ο καρχαρίας, ο οποίος πιάστηκε πριν από λίγες ημέρες μετά την επίθεση στον 23χρονο Ρώσο στα νερά της Χουργκάντα, ήταν τελικά αυτός που τον έφαγε. Οι εξετάσεις ολοκληρώθηκαν  από μια ομάδα ειδικών.

Αίγυπτος: Ο καρχαρίας τον κατασπάραξε μέσα σε 20 δευτερόλεπτα – «Φώναζε μπαμπά, σώσε με»

Ο καθηγητής εξήγησε ότι αποδείχθηκε ότι ήταν θηλυκός και το στομάχι του είχε μόνο ορισμένα μέλη του σώματος του θύματος.

Αίγυπτος: Καρχαρίας τρώει ζωντανό 23χρονο Ρώσο – ΒΙΝΤΕΟ

Οι 3 περιπτώσεις που οι καρχαρίες βγαίνουν στα ρηχά

Ο Μαχμούντ Νταρ σημείωσε πως «Τα ψάρια βγαίνουν στις περιοχές κοντά στην ακτή σε τρεις περιπτώσεις, η πρώτη είναι όταν κάποιες βάρκες ρίχνουν νεκρά ζώα στο νερό και η δεύτερη περίπτωση όταν οι ιδιοκτήτες σκαφών παρέχουν τροφή σε καρχαρίες, κάτι που αλλάζει τη φύση της διατροφής τους», τονίζοντας ότι «όλοι οι ψαράδες έχουν ενημερωθεί για αυτό το θέμα και δεν συμβαίνει πλέον».

Πρόσθεσε ότι η τρίτη περίπτωση είναι όταν ο καρχαρίας είναι σε αναπαραγωγική περίοδο. Επιλέγει να γεννήσει σε ρηχές περιοχές για να αποφύγει τα αρσενικά ή άλλους εχθρούς. Ο θηλυκός καρχαρίας ασφαλίζει την περιοχή και είναι σε κατάσταση αναταραχής γιατί αισθάνεται κίνδυνο για τα νεογέννητά του.

Ο καθηγητής στο Αιγυπτιακό Εθνικό Ινστιτούτο Θαλάσσιων Επιστημών εξήγησε ότι όταν ο καρχαρίας μπαίνει στο «στάδιο γέννησης», βρίσκεται σε κατάσταση νευρικού ενθουσιασμού και δεν τρώει μέχρι να γεννήσει.

«Το ψάρι εφαρμόζει το φυσικό του ένστικτο τοποθετώντας τα νεογέννητά του σε ασφαλές μέρος και αν βρει κάποιο ζωντανό πλάσμα, άνθρωπο ή άλλο, μπαίνει σε κατάσταση αναταραχής και του επιτίθεται, γιατί νιώθει ότι απειλείται» είπε χαρακτηριστικά.

Οι καρχαρίες ζουν στην Ερυθρά Θάλασσα, αλλά σπάνια επιτίθενται στους τουρίστες, εκτός εάν υπερβούν τα επιτρεπτά όρια. Η Χουργκάντα ​​προσελκύει δύτες από όλο τον κόσμο για να απολαύσουν τα καθαρά νερά, τους κοραλλιογενείς υφάλους και τα σπάνια ψάρια της.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ