Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Η μάχη για την περιουσία του – Ποιος θα τον διαδεχθεί στην αυτοκρατορία των επιχειρήσεων του

Αμέσως μετά τον θάνατο του 86χρονου, Σίλβιο Μπερλουσκόνι ένα ήταν το θέμα που απασχολούσε άπαντες στην Ιταλία: η διαδοχή. Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας πριν εισέλθει στην πολιτική είχε χτίσει από το μηδέν μία τεράστια μιντιακή και επιχειρηματική αυτοκρατορία, την οποία θα κληθούν να διαχειριστούν τα παιδιά του.

Μπερλουσκόνι: Γιατί δεν θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του

Σύμφωνα με τον ιταλικό νόμο, η περιουσία του εκλιπόντος πηγαίνει κατά τα 2/3 στα παιδιά του και κατά 1/3 εκεί που επιθυμεί ο ίδιος. Περισσότερες λεπτομέρειες για το ποιος κληρονομεί τι από την περιουσία ύψους 5 δισ. ευρώ του Μπερλουσκόνι θα δοθούν μόλις ανοίξει η διαθήκη του.

Οι κληρονόμοι

«Αντίο Σίλβιο»: Iστοσελίδα… συνοδών πολυτελείας «ντύθηκε» στα μαύρα για να αποχαιρετήσει τον Μπερλουσκόνι – ΦΩΤΟ

Οι κληρονόμοι του, λοιπόν, είναι τα πέντε παιδιά του από τους δύο γάμους του. Δεν είναι ξεκάθαρο εάν μέρος της περιουσίας θα λάβει και η τρίτη σύντροφος του, Μάρτα Φασίνα, με την οποία είχε παντρευτεί «συμβολικά».

Τα δύο μεγαλύτερα παιδιά του Μπερλουσκόνι, η Μαρίνα και ο Πιέρ Σίλβιο Μπερλουσκόνι από τον γάμο του με την πρώτη σύζυγο του, Κάρλα Νταλ Όλιο ήδη εργάζονται στις οικογενειακές επιχειρήσεις εδώ και δεκαετίες. Μάλιστα η Μαρίνα Μπερλουσκόνι ήταν το «δεξί» χέρι του Καβαλιέρε και ανέλαβε τα ηνία της εταιρείας συμμετοχών Fininvest. Ο Πιερ Σίλβιο είναι επικεφαλής των επιχειρήσεων στα ΜΜΕ.

Μάρτα Φασίνα: Ποια είναι η 32χρονη «χήρα» του Μπερλουσκόνι – Τα ερωτικά γράμματα και το τατουάζ

Η εταιρεία έχει στο χαρτοφυλάκιο της πολλές γνωστές θυγατρικές εταιρείες, όπως την  Mondadori Editore μία από τις κορυφαίες εκδοτικές εταιρίες της Ιταλίας, το θέατρο του Μιλάνου Teatro Manzoni, την Alba Servizi Aerotrasporti μία ιδιωτική εταιρία αεριωθούμενων αεροπλάνων και την Fininvest Gestione Servizi.

Η Fininvest είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της Mediaset, η οποία σήμερα είναι ο μεγαλύτερος ιδιωτικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας στην Ιταλία, κατέχοντας τρία κανάλια στην Ιταλία, το Canale 5, το Italia 1 και το Rete 4.

Μπερλουσκόνι

Εκτός ηγεσίας τα νεότερα παιδιά

Τα μικρότερα παιδιά του Μπερλουσκόνι, η Μπάρμπαρα, η Ελεωνόρα και ο Λουίτζι, από τον γάμο του με την δεύτερη σύζυγο του, ηθοποιό Βερόνικα Λάριο δεν έχουν αναλάβει ηγετικές θέσεις στις επιχειρήσεις. Μόνο ο Λουίτζι Μπερλουσκόνι συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο της Fininvest.

Άνθρωποι κοντά στην οικογένεια εξηγούν ότι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι αποτελούσε γέφυρα επικοινωνίας των παιδιών του και κατάφερνε να συμβιβάζει τις διαφορετικές συμπεριφορές και φιλοδοξίες τους.

Η Μαρίνα Μπερλουσκόνι στο τιμόνι;

Όσοι γνωρίζουν τα εσωτερικά της οικογένειας του «Καβαλιέρε» πιστεύουν ότι η μεγαλύτερη κόρη του, Μαρίνα είναι εκείνη που θα τον διαδεχθεί. Ο Μπερλουσκόνι δημόσια δεν είχε χρίσει κάποιον διάδοχο του. Ωστόσο η Μαρίνα Μπερλουσκόνι είχε ο άνθρωπος που εκπαιδεύτηκε σε πολύ νεαρή ηλικία από τον πατέρα της για να αναλάβει τα ηνία.

Επίσης φαίνεται ότι είναι το άτομο που σταμάτησε τον πατέρα της από τον γάμο με την σύντροφο του Μάρτα Φασίνα, γεγονός που τον είχε εξοργίσει. Ο Μπερλουσκόνι, όμως, εκτιμούσε την γνώμη της και της τηλεφωνούσε καθημερινά για την συμβουλευθεί.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ