Μπερλουσκόνι: Γιατί δεν θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του

Όπως ανακοίνωσε η ιταλική κυβέρνηση, από σήμερα έως και μεθαύριο οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες σε όλα τα δημόσια κτίρια της χώρας και στις πρεσβείες της στο εξωτερικό. Την Τετάρτη, όταν θα τελεσθεί η κηδεία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, για την Ιταλία θα είναι ημέρα εθνικού πένθους.

Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Την Τετάρτη η κηδεία του – Θα τελεστεί δημοσία δαπάνη

Στο μεταξύ, έξω από την βίλα του Άρκορε, όπου μεταφέρθηκε η σορός του εκλιπόντα Ιταλού πρώην πρωθυπουργού, άρχισε να συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός πολιτών, αλλά πρόσβαση στην έπαυλη έχουν μόνον οι στενοί συγγενείς του “Καβαλιέρε” και μετρημένοι οικογενειακοί φίλοι.

Ακυρώθηκε το λαϊκό προσκύνημα

Οι ιταλικές αρχές αποφάσισαν ωστόσο τελικά ότι η σορός του Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν θα τεθεί αύριο σε λαϊκό προσκύνημα στις εγκαταστάσεις του ομίλου Μέντιασετ, έξω από το Μιλάνο.
Αιτία, όπως γράφει ο Τύπος, είναι η δυσκολία να μπορέσει να ελεγχθεί η μεγάλη προσέλευση των πολιτών. Η κηδεία του Καβαλιέρε θα τελεστεί κανονικά την Τετάρτη το απόγευμα, στις 3 τοπική ώρα, στον Καθεδρικό Ναό του Μιλάνου δημοσία δαπάνη.

Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Πώς έσωσε την Μίλαν από χρεoκοπία και την μετέτρεψε σε μεγαθήριο

“Για μένα ο Σίλβιο ήταν σαν μεγαλύτερος αδελφός. Στο τελευταίο μήνυμα που μου έστειλε, μου έγραψε “δούλεψε για την ειρήνη”, δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών και συντονιστής του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια, Αντόνιο Ταγιάνι.

Ο Μακρόν

Υπήρξε μια σημαντική προσωπικότητα της σύγχρονης Ιταλίας, υπογράμμισε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν σε μήνυμα του για τον θάνατο του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, υπενθυμίζοντας ότι ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός είχε στενούς δεσμούς με τη Γαλλία, όπου σπούδασε στα νιάτα του.

Μάρτα Φασίνα: Ποια είναι η 32χρονη «χήρα» του Μπερλουσκόνι – Τα ερωτικά γράμματα και το τατουάζ

Ο Γάλλος πρόεδρος ανέφερε επίσης ότι ο Μπερλουσκόνι επιβεβαίωσε τους αδελφικούς δεσμούς του γαλλικού και του ιταλικού έθνους, επισημαίνοντας την αγάπη του για τον αθλητισμό, τις τέχνες και τα γράμματα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ