Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Την Τετάρτη η κηδεία του – Θα τελεστεί δημοσία δαπάνη

Το τέλος μιας εποχής… Αυτός είναι ο τίτλος της La Repubblica. Αντίπαλοι και υποστηρικτές του Σίλβιο Μπερλουσκόνι απέτισαν φόρο τιμής σε αυτόν τον άνθρωπο που κυριάρχησε στην ιταλική πολιτική και πέθανε σήμερα (12/6) σε ηλικία 86 ετών.

Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Πώς έσωσε την Μίλαν από χρεoκοπία και την μετέτρεψε σε μεγαθήριο

Η κηδεία θα τελεστεί δημοσία δαπάνη στον καθεδρικό ναό του Μιλάνου την Τετάρτη. Το φέρετρο του Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα μεταφερθεί στη Villa San Martino, στο Arcore. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα θα συμμετάσχει στην κρατική κηδεία.

Σήμερα το πρωί, ο αδελφός του Πάολο και τα παιδιά του Μαρίνα, Ελεονόρα, Μπάρμπαρα και Πιερ Σίλβιο Μπερλουσκόνι έφτασαν στο νοσοκομείο San Raffaele στο Μιλάνο, καθώς η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί τις τελευταίες ώρες.

Πέθανε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Ο πολιτικός κόσμος της Ιταλίας αποχαιρετά τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι – «Μια εποχή τελείωσε, μια εποχή κλείνει»

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι είχε «μια ανεκτίμητη συμβολή στην ανάπτυξη της αμοιβαία επωφελούς ρωσο-ιταλικής εταιρικής σχέσης. Ο Μπερλουσκόνι ήταν ένα αγαπητό πρόσωπο και ένας αληθινός φίλος για μένα, θαύμαζα ειλικρινά τη σοφία του και την ικανότητά του να παίρνει διορατικές αποφάσεις» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε συλλυπητήριο μήνυμα.

Ιταλία: Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι εισήχθη και πάλι στο νοσοκομείο

Ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι ήταν ένας από τους πρώτους που αποχαιρέτησε τον πρώην πολιτικό αντίπαλό του.

«Συμμετέχω στα βαθιά συλλυπητήρια για το θάνατο του Σίλβιο Μπερλουσκόνι», δήλωσε ο Πρόντι για τον ηγέτη της Φόρτσα Ιτάλια. «Τον θυμάμαι ως ένα πολιτικό ηγέτη ο οποίος, στη διάρκεια της μακροχρόνιας και έντονης περιόδου δημόσιας δέσμευσής του, άσκησε μεγάλη επιρροή στη ζωή στη χώρα μας, επιδρώντας όχι μόνο στους θεσμούς, αλλά επίσης στις ζωές όλων των πολιτών. Αντιπροσωπεύαμε διαφορετικούς και αντίθετους κόσμους, όμως η αντιπαλότητά μας δεν έγινε ποτέ προσωπική και η συζήτηση παρέμεινε στη σφαίρα του αμοιβαίου σεβασμού. Εκτιμώ την υποστήριξή του στην ευρωπαϊκή υπόθεση, κυρίως επειδή επιβεβαιώθηκε και επαναλήφθηκε σε μια περίοδο κατά την οποία το κοινό ευρωπαϊκό πεπρωμένο μας μπήκε σκληρά και χωρίς σύνεση στο εδώλιο. Απευθύνω τα βαθύτερα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του και σε όλους τους αγαπημένους του».

Ο υπουργός Άμυνας Γκίντο Κροζέτο, κορυφαίο στέλεχος του κόμματος Αδέλφια της Ιταλίας (FdI) της πρωθυπούργού Τζόρτζια Μελόνι που συμμάχησε με τη Φόρτσα Ιτάλια, δήλωσε πως ο θάνατος του Μπερλουσκόνι συνιστά το «τέλος μιας εποχής». Προκαλεί «μεγάλη, τεράστια θλίψη. Αφήνει ένα τεράστιο κενό επειδή ήταν ένας σπουδαίος άνδρας. Μια εποχή τελείωσε, μια εποχή κλείνει. Τον αγαπούσα πολύ. Αντίο Σίλβιο», έγραψε ο Κροζέτο.

Η Γραμματέας του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος Έλι Σλέιν εξέφρασε επίσης τα «βαθύτερα συλλυπητήρια» του κόμματός της. «Θέλουμε να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας στον πόνο της οικογένειάς του, των αγαπημένων του και όλης της Φόρτσα Ιτάλια, όπως και στην κυβέρνηση και στις δυνάμεις της πλειοψηφίας», ανέφερε η Σλέιν σε δήλωσή της. «Με το θάνατο του Σίλβιο Μπερλουσκόνι κλείνει μια εποχή. Όλα μας χώριζαν και μας χωρίζουν από το πολιτικό όραμά του, όμως ο ανθρώπινος σεβασμός για ένα πρόσωπο, που ήταν πρωταγωνιστής της ιστορίας της χώρας μας, παραμένει. Τα βαθύτερα συλλυπητήρια από το Δημοκρατικό Κόμμα», αναφέρεται στη δήλωση.

Ο πρώην πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, ηγέτης του κεντρώου κόμματος Βίβα Ιτάλια, δήλωσε πως ο Μπερλουσκόνι «έγραψε την ιστορία αυτής της χώρας».

«Πολλοί τον αγάπησαν, πολλοί τον μίσησαν: όλοι πρέπει να αναγνωρίσουν πως η επίδρασή του στην πολιτική ζωή μας, καθώς και στις σφαίρες της οικονομίας, των σπορ και της τηλεόρασης, ήταν άνευ προηγουμένου», δήλωσε ο Ρέντσι μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης. «Σήμερα η Ιταλία πενθεί μαζί με την οικογένειά του, τους αγαπημένους του, το κόμμα του».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ