Πέθανε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Πέθανε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε ηλικία 86 ετών. Ο Ιταλός πρώην Πρωθυπουργός πέθανε σε νοσοκομείο στο Μιλάνο, όπου είχε εισαχθεί για εξετάσεις. Το τελευταίο διάστημα είχε επιβαρυνθεί πολύ η υγεία του.

Σήμερα το πρωί στις 9:30 ο ηγέτης της FI έφυγε από τη ζωή. Ο Πάολο Μπερλουσκόνι και λίγο μετά τα παιδιά του Μαρίνα, Ελεονόρα, Μπάρμπαρα και Πιέρ έφτασαν στο νοσοκομείο με διαφορετικά αυτοκίνητα.

Οι εξετάσεις που σχετίζονται με τη χρόνια μυελομονοκυτταρική λευχαιμία από την οποία έπασχε εδώ και αρκετό καιρό, δεν έδειξαν σημάδια βελτίωσης και έπειτα η κατάσταση του επιδεινώθηκε.

Τα τελευταία πενήντα χρόνια δεν υπήρξε μέρα που να μην αναφέρεται το όνομά του, στην τηλεόραση, στις εφημερίδες, στη Βουλή, στα μπαρ, στο γήπεδο. Το «il Berlusca» έχει διχάσει την κοινή γνώμη της Ιταλίας.

Εργολάβος κτιρίων, τηλεοπτικός μεγιστάνας, πρόεδρος του Μιλάνου και στη συνέχεια της Μόντσα, ιδρυτής ενός κόμματος που ονομάζεται Forza Italia, τρεις φορές πρωθυπουργός, κατηγορούμενος σε συγκλονιστικές δίκες. Όλα πάνω του ήταν υπερβολικά, ο γιος της υπερβολής. Κάποια στιγμή η δημοτικότητά του ήταν τέτοια που όλοι οι πολιτικοί τον ζήλευαν, αναφέρει η La Repubblica.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ