Τέμπη: Καθυστερήσεις στην παράδοση στοιχείων – Τι έχουν ζητήσει και δεν έχουν λάβει οι πραγματογνώμονες οικογενειών

Μεγάλες καθυστερήσεις στην παράδοση στοιχείων σχετικά με την τραγωδία στα Τέμπη στους πραγματογνώμονες που έχουν ορίσει οι οικογένειες των θυμάτων καταγράφονται το τελευταίο διάστημα σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr.

Τραγωδία στα Τέμπη – Νέα ηχητικά ντοκουμέντα: «Ο προϊστάμενος από το σπίτι κάνει κυκλοφορία;»

Του Μίλτου Σακελλάρη

Όπως τονίζουν σχετικές πηγές που έχουν γνώση των διαδικασιών, υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην παράδοση βιντεοληπτικού υλικού από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Τραγωδία στα Τέμπη: Νέες διώξεις σε βάρος πέντε στελεχών του ΟΣΕ

Παράλληλα, οι πραγματογνώμονες που έχουν ορίσει οι οικογένειες των θυμάτων, έχουν ζητήσει τους τεχνικούς φακέλους των βαγονιών και των μηχανών που είναι στη διάθεση της ΡΑΣ, της ΓΑΙΟΣΕ και της Hellenic Train, όμως έως και σήμερα δεν τους έχουν λάβει.

Τέμπη: Τον Ιούλιο το πόρισμα των πραγματογνωμόνων

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως έχει ολοκληρωθεί η χαρτογράφηση όλων των σημείων, στα οποία έχασαν τη ζωή τους τα θύματα το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου, μετά τη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη. Μέσα στον Ιούλιο αναμένεται να ολοκληρωθεί το πόρισμα των πραγματογνωμόνων, οι οποίοι έχουν επικεντρωθεί στα αίτια που οδήγησαν στην έκρηξη αλλά και αν υπήρχαν τα απαραίτητα μέτρα πυρασφάλειας, μέσα στα βαγόνια.

Τέμπη: Ποινική δίωξη σε τρία στελέχη του ΟΣΕ για το δυστύχημα

«Αυτό είναι ένα αρκετά σημαντικό ζήτημα, καθώς θα μπορούσε να σβήσει η φωτιά ακόμη πιο γρήγορα», λέει στο enikos.gr σχετική πηγή.

Τις επόμενες ημέρες αναμένονται νέες κλήσεις κυρίως διασωστών από τον ανακριτή, ούτως ώστε να καταγραφούν όλα τα γεγονότα μετά το τραγικό περιστατικό.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ