Κακοκαιρία Daniel: Αυτά είναι τα μέτρα στήριξης των πληγέντων – Τι ισχύει για στεγαστική συνδρομή και στήριξη επιχειρήσεων

Τα μέτρα στήριξης των πληγέντων από την φονική κακοκαιρία Daniel εξειδίκευσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος, μετά τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων, στη Λάρισα.

Οι αυτοψίες σε Μαγνησία, Καρδίτσα, Φθιώτιδα και Λάρισα ανέρχονται σε 2.500, ενώ από αύριο ανοίγει η πλατφόρμα της πρώτης αρωγής, τόνισε ο κ. Τριαντόπουλος.

Αναλυτικά, όπως είπε:

-Η επιδότηση έναντι της στεγαστικής συνδρομής είναι ως 10.000 ευρώ.

-Για στήριξη επιχειρήσεων ως 4.000 ευρώ και για κάλυψη των πρώτων αναγκών και επισκευαστικών εργασιών ως 6.600 ευρώ.

-Ενεργοποιείται το πλαίσιο στεγαστικής συνδρομής με κάλυψη ως 80% της επισκευής και ανακατασκευής κτιρίων.

-Στήριξη των επιχειρήσεων με επιχορήγηση που φτάνει ως 70% της εκτιμηθείσας ζημιάς. Περιλαμβάνονται οι αγροτικές μονάδες και οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις.

-Eνεργοποιείται η επιδότηση ενοικίου και συγκατοίκησης ( από 300 έως 500 ευρώ) για τους πολίτες που το σπίτι τους έχει πληγεί.

-Ισχύει αναστολή ασφαλιστικών εισφορών και αναγκαστικής εκτέλεσης σε ορίζοντα εξαμήνου

-Ισχύει τριετής απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ, συμπεριλαμβάνονται και τα αγροτεμάχια

-Αναστολή συμβάσεων εργασίας που ενεργοποιείται σε επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις πλημμύρες, με αντίστοιχη επιδότηση 534 ευρώ ώστε να στηριχθιούν οι εργαζόμενοι που θα μπουν σε αυτό το καθεστώς

-Στήριξη των ΟΤΑ για να διαχειριστούν τις πρώτες δαπάνες. Αθροιστικά, η έκτακτη χρηματοδότηση φθάνει στα 45 εκατομμύρια ευρώ.

-Παράταση καταβολής του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και του στεγαστικού επιδόματος.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ