Κακοκαιρία Daniel – Καρδίτσα: «Το νερό είναι στα 2 μέτρα στη Μεταμόρφωση – “Υγειονομική βόμβα” τα νεκρά ζώα» λέει εθελοντής διασώστης στο enikos.gr

Τραγική παραμένει η κατάσταση στη Μεταμόρφωση, στην Καρδίτσα μετά το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel, καθώς το νερό στο χωριό εξακολουθεί να βρίσκεται στα 2 μέτρα, ενώ εθελοντής διασώστης που μίλησε στο enikos.gr έκανε λόγο για δεκάδες νεκρά ζώα όπως και για «υγειονομική βόμβα», τονίζοντας πως πρέπει να περισυλλεχθούν άμεσα.

Της Κωνσταντίνας Χαϊνά

Σύμφωνα με τον κ. Αποστόλη, εθελοντή διασώστη, που βρίσκεται από την πρώτη στιγμή που ξέσπασαν τα ακραία πλημμυρικά φαινόμενα στα χωριά της Καρδίτσας, οι απεγκλωβισμοί από την πλευρά τους σταμάτησαν στην περιοχή του Παλαμά όπως και στην Μεταμόρφωση. «Οι απεγκλωβισμοί έχουν τελειώσει, δεν υπάρχει κάποιος άλλος στα χωριά. Πλέον βοηθάμε στη μεταφορά νερών και τροφίμων όπου χρειάζεται και οπουδήποτε δεν υπάρχει πρόσβαση και εμείς πηγαίνουμε με τις βάρκες μας» ανέφερε στο enikos.gr.

Ωστόσο, υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στης πληγείσες περιοχές με τον τεράστιο όγκο των νεκρών ζώων που δεν κατάφεραν να επιβιώσουν από την φονική κακοκαιρία. «Πάρα πολλά ζωάκια, κυρίως πρόβατα και αγελάδες έχουν πνιγεί και η μυρωδιά πλέον είναι πάρα πολύ έντονη. Πρόκειται για μία υγειονομική βόμβα και πρέπει άμεσα κάποιος να τα μαζέψει. Εμείς φυσικά, σε περίπτωση που βρούμε κάποιο ζωντανό ζωάκι το παίρνουμε και το πηγαίνουμε σε κάποιο ασφαλές σημείο. Πρέπει όμως οπωσδήποτε να γίνει κάτι με όλα τα υπόλοιπα που δεν μπόρεσαν να σωθούν».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ