Blue Horizon: «Έπραξα τα δέοντα όταν ενημερώθηκα ότι υπάρχει άνθρωπος στη θάλασσα» φέρεται να υποστηρίζει ο πλοίαρχος

Απολογούνται από το πρωί στην Εισαγγελία Πειραιά οι τρεις εκ των τεσσάρων συλληφθέντων μελών του πληρώματος του Blue Horizon για την δολοφονία του 36χρονου Αντώνη Καργιώτη.

Blue Horizon: Απολογούνται τα τρία μέλη του πληρώματος – Στο νοσοκομείο ο υπεύθυνος καταστρώματος

Υπενθυμίζεται ότι ο τέταρτος κατηγορούμενος, που είναι ο υπεύθυνος καταστρώματος, ο υποπλοίαρχος, νοσηλεύεται με ισχαιμικό επεισόδιο στο νοσοκομείο και θα μεταβεί εκεί η ανακρίτρια, προκειμένου να λάβει την απολογία του για τα όσα συνέβησαν το βράδυ της Τρίτης, στο λιμάνι του Πειραιά.

Ο πλοίαρχος, ο υποπλοίαρχος, ο ύπαρχος και ο λοστρόμος του πλοίου οδηγήθηκαν σήμερα στην Εισαγγελία και πριν από την έναρξη των απολογιών τους, κατέθεσαν τα σχετικά υπομνήματα.

Blue Horizon: Νέο βίντεο με τις τελευταίες στιγμές του Αντώνη – «Αναμένεται να ανοίξει το κατηγορητήριο» λέει ο δικηγόρος της οικογένειας

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πλοίαρχος φέρεται να υποστηρίζει ότι έπραξε τα δέοντα, σύμφωνα με τους κανονισμούς, όταν ενημερώθηκε ότι υπάρχει άνθρωπος στη θάλασσα και ενημέρωσε δύο φορές το Ενιαίο Κέντρο του Λιμενικού Σώματος.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων ανέφεραν πως προέκυψαν νέα στοιχεία, τα οποία περιελήφθησαν στη δικογραφία.

Blue Horizon: Πήραν προθεσμία για αύριο οι τρεις από τους συλληφθέντες για την δολοφονία του 36χρονου Αντώνη

Ο 36χρονος Αντώνης Καργιώτης βρήκε τραγικό θάνατο από πνιγμό, όταν απωθήθηκε από μέλη του πληρώματος στον καταπέλτη και έπεσε στη θάλασσα. Στη συνέχεια το πλοίο συνέχισε κανονικά το δρομολόγιο για το Ηράκλειο Κρήτης και επέστρεψε στον Πειραιά μόνο έπειτα από εισαγγελική παρέμβαση.

Στην Εισαγγελία έχει παραδοθεί και το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που είχε διατάξει ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, για την διερεύνηση των ευθυνών του προσωπικού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά για τον θάνατο του Αντώνη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ