Blue Horizon: Νέο βίντεο με τις τελευταίες στιγμές του Αντώνη – «Αναμένεται να ανοίξει το κατηγορητήριο» λέει ο δικηγόρος της οικογένειας

Νέο βίντεο από το λιμάνι του Πειραιά δείχνει τις τελευταίες στιγμές του Αντώνη Καργιώτη, πριν από την μοιραία προσπάθειά του να επιβιβαστεί στο Blue Horizon. Ο 36χρονος φαίνεται ότι συνομιλεί με το πλήρωμα και μάλιστα με τον άνθρωπο που αργότερα, όπως κατηγορείται, τον έσπρωξε από τον καταπέλτη, με αποτέλεσμα ο Αντώνης να πέσει στη θάλασσα και να πνιγεί.

Blue Horizon: Πήραν προθεσμία για αύριο οι τρεις από τους συλληφθέντες για την δολοφονία του 36χρονου Αντώνη

Ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος λέει ότι πρέπει να απαγγελθούν κατηγορίες και σε άλλα άτομα για την δολοφονία του Αντώνη Καργιώτη. Το νέο βίντεο πριν από την δολοφονία του Αντώνη δείχνει ότι το πλήρωμα τον γνώριζε, επειδή ο 36χρονος ανεβοκατέβαινε πολύ συχνά με το πλοίο της γραμμής από και προς την Κρήτη. Στο νέο βίντεο φαίνεται ότι ο Αντώνης βρίσκεται στο καράβι από τις εννέα παρά είκοσι. Επιλέγει όμως να μην επιβιβαστεί ακόμα γιατί η διαδικασία φόρτωσης του πλοίου είναι σε εξέλιξη.

Ο 36χρονος κάθεται στις δέστρες των πλοίων και παρακολουθεί την διαδικασία. Κάποια στιγμή πλησιάζει έναν άνδρα με μηχανάκι και διακριτικό γιλέκο εργασίας, για τον οποίον εικάζεται ότι εργάζεται στο λιμάνι. Ο Αντώνης Καργιώτης συνομιλεί μαζί του. Λίγο αργότερα, στο νέο βίντεο φαίνεται ότι ο μεγαλόσωμος άνδρας που κατηγορείται ότι τον έσπρωξε από τον καταπέλτη ήταν δίπλα του και συνομιλούσε μαζί του, όσο έλυνε τους κάβους. Όταν ο Αντώνης αντιλαμβάνεται ότι μπαίνουν σε λειτουργία οι μηχανές τρέχει να ανεβεί στο πλοίο.

Blue Horizon: Στην εισαγγελία Πειραιά τα τρία από τα τέσσερα μέλη του πληρώματος για τη δολοφονία του Αντώνη

Ο δικηγόρος της οικογένειας του Αντώνη λέει ότι από το νέο βίντεο φαίνονται περισσότερα άτομα προς τα μέσα του πλοίου προφανώς να έχουν αντιληφθεί το περιστατικό. Ο δικηγόρος αναφέρει ότι αναμένεται να ανοίξει το κατηγορητήριο και ο κατάλογος των κατηγορουμένων και ότι ο ίδιος διαφωνεί με τον τρόπο που έχει ασκηθεί η δίωξη εναντίον των τεσσάρων μελών του πληρώματος, αναφορικά με τον «ενδεχόμενο δόλο». Ο ίδιος θεωρεί ότι ο ύπαρχος γνώριζε πως αν ρίξεις κάποιον στην θάλασσα όταν λειτουργούν οι μηχανές είναι βέβαιο ότι θα πνιγεί. Αυτό σημαίνει λέει, ότι έπρεπε να ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Οι τρεις από τους τέσσερις κατηγορουμένους αναμένεται να απολογηθούν αύριο. Ο τέταρτος νοσηλεύεται με έμφραγμα στο νοσοκομείο. Ο πλοίαρχος μέσω του δικηγόρου του επιδιώκει να διαχωρίσει την θέση του.

Πλοίαρχος Blue Horizon: «Κοίταξα στην κάμερα και είδα άνθρωπο να πέφτει στη θάλασσα»

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ