Μητσοτάκης: Το κράτος θα σταθεί στο πλευρό των πληγέντων, ανοίγει η πλατφόρμα κοινωνικής αρωγής – Η Ευρώπη να σταθεί δίπλα μας

Στο Στρασβούργο μεταβαίνει το πρωί της Τρίτης ο Πρωθυπουργός, όπου θα έχει συνάντηση με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και θα συζητήσει το πώς η Ευρώπη θα σταθεί δίπλα και θα στηρίξει οικονομικά την Ελλάδα για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες από την κακοκαιρία Daniel, όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις που έκανε από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων, στη Λάρισα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως τo κράτος θα είναι δίπλα στους πληγέντες. «Θα είμαστε δίπλα τους σε κάθε βήμα», διαβεβαίωσε. Η έννοια της επόμενης ημέρας έχει να κάνει με την αποκατάσταση, τόνισε και διευκρίνισε ότι θα ανοίξει από αύριο κιόλας η πλατφόρμα της κρατικής αρωγής. Το κράτος θα είναι δίπλα στους πληγέντες γρήγορα και για να καλύψουμε τις ανάγκες επισκευής και σε δεύτερο χρόνο για επισκευή των ζημιών και της οικοσυσκευής, υπογράμμισε. Είπε πως ο ΕΛΓΑ θα ανακοινώσει την βοήθεια στους αγρότες, αν και ο προϋπολογισμός του έχει εξαντληθεί, αλλά ο κρατικός προϋπολογισμός θα είναι εδώ, είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, υπογράμμισε την ανάγκη η Ευρώπη να σταθεί δίπλα μας, σε αυτή την πρωτοφανή καταστροφή. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε με πόρους την πραγματικότητα της κλιματικής αλλαγής, είπε.

«Η καταστροφή απαιτεί από την Ευρώπη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων», είπε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι «έχουμε πολλές επιλογές χρηματοδοτικών εργαλείων, που η Ευρώπη μπορεί να βοηθήσει και είμαι σίγουρος ότι η Ευρώπη θα στηρίξει οικονομικά την πατρίδα μας για να μην επωμιστεί μόνος του ο Έλληνας φορολογούμενος το κόστος για τις ζημιές». «Θα χρειαστούμε την αρωγή της Ευρώπης», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει για ακόμα μια φορά όσους βρίσκονται με αυταπάρνηση στο πεδίο, προσπαθώντας να σώσουν ζωές και να επανέλθει η περιοχή σε κάπως πιο κανονικούς  ρυθμούς. Σε ό,τι αφορά σε θέματα δημόσιας υγείας, τόνισε πως είμαστε αντιμέτωποι με πρωτοφανείς καταστάσεις. «Στόχος είναι να είναι όλοι οι πολίτες υγιείς και ασφαλείς.  Παρακαλώ όλους να ακολουθούν τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ανακοίνωσε, επίσης, ότι το επόμενο Σαββατοκύριακο θα βρεθεί στη ΔΕΘ με μία εβδομάδα καθυστέρηση και εκεί «θα μιλήσουμε με την γλώσσα της αλήθειας, δεν θα κρύψουμε τίποτα», τόνισε ο Πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «Δεν θα ωραιοποιήσουμε τίποτα, αλλά δεν θα μηδενίσουμε και τίποτα».

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ