ΓΕΦΥΡΑ 3: Έρχεται νέα επιδότηση δανείων για να «σβήσει» η αύξηση των επιτοκίων

επιδότηση δανείων

Οι τρεις αυξήσεις των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχουν επιβαρύνει ακόμη και έως 2 επιπλέον δόσεις τον χρόνο τους δανειολήπτες στεγαστικών, καταναλωτικών αλλά και επιχειρηματικών δανείων.

Γράφει η δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, Κατερίνα Φραγκάκη

Σύμφωνα με πληροφορίες κυβέρνηση και τράπεζες και τράπεζες σχεδιάζουν την εκ νέου στήριξη των δανειοληπτών από τις αρχές του χρόνου κατά τα πρότυπα των προγραμμάτων ΓΕΦΥΡΑ1 και 2 που εφαρμόσθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού. Ουσιαστικά θα επιδοτούνται οι μηνιαίες δόσεις στεγαστικών, καταναλωτικών και επιχειρηματικών δανείων, προκειμένου να «σβήσουν» σε μεγάλο βαθμό οι επιβαρύνσεις που έχουν σημειωθεί εξαιτίας της ανόδου των επιτοκίων.

Οι τράπεζες, σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται τις αμέσως επόμενες ημέρες να στείλουν τις προτάσεις τους στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, οι οποίες θα περιλαμβάνουν τα εξής.

Όσοι έχουν δάνεια που βρίσκονται σε καθυστέρηση, θα μπορούν να ρυθμίσουν τα δάνειά τους ή να πληρώσουν τις δόσεις που οφείλουν και στην συνέχεια να μπουν και εκείνοι στο πρόγραμμα.

Δεν επιδοτούνται τα δάνεια που λήφθηκαν με κρατική εγγύηση ή που ήδη επιδοτούνται στο πλαίσιο άλλου προγράμματος.

Για όσους έχουν εξυπηρετούμενα δάνεια τα εισοδηματικά κριτήρια είναι τα εξής:

Για όσους έχουν μη εξυπηρετούμενα δάνεια (καθυστέρηση πληρωμής άνω των 90 ημερών) τα εισοδηματικά κριτήρια είναι τα εξής:

Exit mobile version