Θρεπτικός χυμός για αποτοξίνωση, ρύθμιση μεταβολισμού και καταπολέμηση φλεγμονών – 7 οφέλη για την υγεία όταν τον πίνετε το πρωί

Είναι φυσικό αντιοξειδωτικό και πλούσιο σε βιταμίνη C. Το ινδικό φραγκοστάφυλο θεωρείται μία από τις καλύτερες υπερτροφές, που δεν πρέπει να λείπει από την διατροφή.

Υποφέρετε από ημικρανίες; Αυτός ο χυμός θα σας βοηθήσει

Οι παραδοσιακές ιατρικές πρακτικές της Ασίας υποστηρίζουν ότι το ινδικό φραγκοστάφυλο ή Άμλα, όπως είναι γνωστό στην Ινδία, είναι καλό να καταναλώνεται ως χυμός με άδειο στομάχι. Με αυτόν τον τρόπο ενυδατώνει τον οργανισμό και έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες.

Τα οφέλη από την κατανάλωση του χυμού ινδικού φραγκοστάφυλου:

  1. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
  2. Μειώνει τις φλεγμονές στο σώμα
  3. Τονώνει τον μεταβολισμό
  4. Βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού
  5. Προστατεύει το δέρμα
  6. Μειώνει το στρες
  7. Βελτιώνει την όραση

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Ο χυμός του ινδικού φραγκοστάφυλου είναι πλούσιος σε βιταμίνη C, που είναι γνωστή για τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες της. Έτσι μπορεί να ενισχύσει σημαντικά το ανοσοποιητικό σύστημα και να βοηθήσει στην καταπολέμηση των λοιμώξεων.

O χυμός που ρίχνει πίεση και τριγλυκερίδια

Μειώνει τις φλεγμονές στο σώμα

Έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των φλεγμονών. Επίσης μπορεί να ανακουφίσει από συμπτώματα χρόνιων νοσημάτων. Για παράδειγμα με συχνή κατανάλωση μπορεί να βοηθήσει στην στη μείωση του πόνου και του πρηξίματος στις αρθρώσεις.

Τονώνει τον μεταβολισμό

Εάν κάνετε δίαιτα και προσπαθείτε να μειώσετε ή να ελέγξετε το βάρος σας ο χυμός ινδικού φραγκοστάφυλου μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικός σύμμαχος. Εάν τον καταναλώνετε με άδειο στομάχι μπορεί να ενισχύσετε τον μεταβολισμό μας με όλες τις απαραίτητες βιταμίνες και τα μεταλλικά στοιχεία.

Ο χυμός κράνμπερι ρίχνει πίεση, τριγλυκερίδια και ζάχαρο

Βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού

Αν θέλετε να αποτοξινώσετε το σώμα σας, ο χυμός ινδικού φραγκοστάφυλου μπορεί να αποδειχθεί ένα πολύ αποτελεσματικό πρωινό ρόφημα. Λειτουργεί ως αποτοξινωτικός παράγοντας και συμβάλλει στην διατήρηση ενός καθαρότερου δέρματος και την βελτίωση των επιπέδων ενέργειας.

Προστατεύει το δέρμα

Η υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C μπορεί να βελτιώσει την υγεία του δέρματος καθώς προάγει την παραγωγή κολλαγόνου. Προστατεύει από τις βλάβες που προκαλεί η επιβλαβής ακτινοβολία του ήλιου.

Μειώνει το στρες

Έχει ιδιότητες που βοηθούν τον οργανισμό να ανταποκριθεί στο στρες και να μειώσει τα επίπεδα άγχους, ενώ ενισχύει την πνευματική διαύγεια.

Βελτιώνει την όραση

Είναι πηγή βιταμίνης Α, η οποία είναι εξαιρετική για καλή όραση. Η τακτική κατανάλωση μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εκφύλισης της ωχράς κηλίδας και «καταρράκτη», που συνδέονται με την γήρανση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ