Διατροφή: Οι ιδανικές τροφές για το πρωινό γεύμα σας

Το πρωινό είναι αδιαμφισβήτητα το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Γι΄αυτό πρέπει να αποτελείται από τροφές πλούσιες σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά, που θα σας δώσουν την ενέργεια που χρειάζεστε για να ξεκινήσετε την ημέρα σας, ενώ παράλληλα θα σας βοηθήσουν να αισθάνεστε χορτάτοι για περισσότερες ώρες.

Διατροφή: Οι καλύτερες τροφές για το πρωινό σας γεύμα

Αυγά: Τα αυγά είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, η οποία είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη και τη διατήρηση της μυϊκής μάζας. Είναι επίσης μια καλή πηγή βιταμινών Α και Β12.
Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι πηγή πρωτεΐνης, ασβεστίου και προβιοτικών. Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί, οι οποίοι βοηθούν στην διατήρηση της υγείας του εντέρου.
Πλιγούρι βρώμης: Το πλιγούρι βρώμης είναι μια τροφή πλούσια σε φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν στην αίσθηση του κορεσμού και κατά συνέπεια σας κάνουν να νιώθετε χορτασμένοι για περισσότερες ώρες. Επίσης είναι μια καλή πηγή βιταμινών Β.
Φρούτα: Τα φρούτα είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμινών, μετάλλων και φυτικών ινών. Παράλληλα, αποτελούν πηγή φυσικής γλυκύτητας και μπορούν να καλύψουν, με φυσικό τρόπο, την επιθυμία σας για κάτι γλυκό.
Φρέσκα λαχανικά: Τα φρέσκα λαχανικά είναι μια καλή πηγή βιταμινών, μετάλλων και φυτικών ινών. Μπορούν να καταναλωθούν με ένα σάντουιτς, με μια σαλάτα ή σερβιρισμένα μαζί με το πρωινό σας γεύμα.

Ορισμένες προτάσεις για ένα δυναμωτικό και υγιεινό πρωινό γεύμα

2 αυγά, 1 φλιτζάνι πλιγούρι βρώμης με φρούτα και ξηρούς καρπούς
1 φλιτζάνι γιαούρτι με φρούτα και δημητριακά
1 φλιτζάνι χυμός φρούτων με 1 φέτα ψωμί ολικής αλέσεως
1 φλιτζάνι δημητριακά ολικής αλέσεως με γάλα και φρούτα
1 φλιτζάνι φρέσκια σαλάτα με αυγό και ψωμί ολικής αλέσεως

Όποιες και αν είναι οι επιλογές σας, αυτό που είναι σημαντικό είναι το πρωινό γεύμα να ανταποκρίνεται στις προτιμήσεις και στις ανάγκες του οργανισμού σας σε καθημερινή βάση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ