Έξι εύκολες και γρήγορες συνταγές για τέλεια ομελέτα

Η ομελέτα είναι ιδανική για πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό. Ετοιμάζεται εύκολα και γρήγορα και μπορεί να αποτελέσει ένα γεύμα οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Είναι η τέλεια λύση όταν δεν έχουμε φροντίσει να μαγειρέψουμε από νωρίς. Υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι για να φτιάξει κανείς ομελέτα, χρησιμοποιώντας άπειρους συνδυασμούς.

Ο Άκης Πετρετζίκης παρουσιάζει 6 γευστικές συνταγές για ομελέτες

Ισπανική ομελέτα

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι με 400 ml ηλιέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αφήνουμε να κάψει.
  • Βάζουμε στο καυτό λάδι 1 κρεμμύδι κομμένο φέτες και τηγανίζουμε 1-2 λεπτά. Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί.
  • Στο ίδιο τηγάνι με το λάδι βάζουμε 300 γρ. πατάτες κομμένες σε λεπτές λωρίδες. Τηγανίζουμε για 10-15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί.
  • Σε ένα μπολ σπάμε 8 αυγά, βάζουμε αλάτι, πιπέρι, και ανακατεύουμε να σπάσουν τα αυγά. Βάζουμε τις πατάτες, τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι με 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να κάψει.
  • Βάζουμε το μείγμα με τα αυγά, καλύπτουμε με το καπάκι και ψήνουμε για 4-5 λεπτά. Στα 2-3 λεπτά αναποδογυρίζουμε προσεκτικά την ομελέτα.
  • Σερβίρουμε με παρμεζάνα.

Κλασική ομελέτα

  • Σε ένα μπολ σπάμε 3 αυγά και βάζουμε αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε για να σπάσουν τα αυγά.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι με 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  • Βάζουμε στο τηγάνι τα αυγά με ένα κουτάλι παίρνουμε τις άκρες από την ομελέτα και την πηγαίνουμε προς το κέντρο. Το κενό το καλύπτουμε με το αυγό που δεν έχει ψηθεί.
  • Όταν η ομελέτα είναι έτοιμη σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε 1 κ.γ. θυμάρι και 30 γρ. γραβιέρα.
  • Σερβίρουμε με 20 γρ. βούτυρο κομμένο σε κυβάκια.

Τυλιχτή ομελέτα με τυρί

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε 8 αυγά, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός να σπάσουν καλά τα αυγά.
  • Με μια κουτάλα παίρνουμε λίγο από το μείγμα και το βάζουμε στο τηγάνι. Βάζουμε το 60 γρ. mix τυριών και μόλις ψηθεί τυλίγουμε την ομελέτα αφήνοντας ένα κενό στην άκρη χωρίς να τυλιχτεί.
  • Βάζουμε άλλη μια δόση από το μείγμα στο τηγάνι, προσθέτουμε 60 γρ. από το τυρί και μόλις ψηθεί συνεχίζουμε να τυλίγουμε σε ρολό αφήνοντας πάλι ένα κενό στην άκρη.
  • Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλο το μείγμα και το τυρί.
  • Σερβίρουμε με ρόκα.

Σουφλέ ομελέτα

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και βάζουμε 1 κ.γ. ηλιέλαιο.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα ασπράδια από 4 αυγά, αλάτι, 1 κ.γ. ξίδι από λευκό κρασί και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να γίνει μαρέγκα.
  • Προσθέτουμε τους κρόκους από τα 4 αυγά και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα στο τηγάνι, καλύπτουμε με το καπάκι και ψήνουμε 4-5 λεπτά.

Πουτίγκα με λουκάνικα και αυγά

  • Σε ένα μπολ βάζουμε 4 αυγά μεσαία, 200 γρ. γάλα, αλάτι, πιπέρι, 140 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Ιδανικά μεταφέρουμε στο ψυγείο για 1 ώρα σκεπασμένο με μεμβράνη.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι με 50 γρ. σπορέλαιο σε δυνατή φωτιά να κάψει καλά.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα στο καυτό λάδι και ψήνουμε για 20 λεπτά.
  • Αφαιρούμε και απλώνουμε σε όλη την επιφάνειά της 200 γρ. έτοιμη σάλτσα ντομάτας, 100 γρ. γραβιέρα, 200 γρ. λουκάνικο χωριάτικο ψημένο, 100 γρ. ντοματίνια, 2 αυγά τηγανητά, αλάτι, πιπέρι και σερβίρουμε.

Ελληνική ομελέτα

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα
  • Σε ένα μπολ βάζουμε 8 αυγά μεσαία, αλάτι, πιπέρι, 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός για να σπάσουν τα αυγά και να διαλυθεί το μπέικιν.
  • Σε μια σοτέζα βάζουμε 500 γρ. πατάτες τηγανητές, 150 γρ. φέτα σπασμένη σε κομμάτια και 50 γρ. λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες.
  • Περιχύνουμε με το μείγμα των αυγών, βάζουμε 1 κ.σ. ρίγανη και ψήνουμε για 20-30 λεπτά.
  • Αφαιρούμε και σερβίρουμε.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ