Προσοχή! Τηλεφωνική απάτη με πρόσχημα το Market pass ή τα αναδρομικά

Άλλη μια απάτη με πρόσχημα το market pass εξιχνιάστηκε από την ΕΛ.ΑΣ, αυτή τη φορά στη Ρόδο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, δύο άνδρες ηλικίας 50 και 40 ετών κατήγγειλαν ότι το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής 25/8, ο πρώτος δέχθηκε τηλεφώνημα από άγνωστο τηλεφωνικό αριθμό. Στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν ένας άνδρας, ο οποίος συστήθηκε ως λογιστής.

Ο άνδρας ανέφερε στον 50χρονο ότι δικαιούνταν το επίδομα Market Pass και ότι έπρεπε να ακολουθήσει μια διαδικασία για να το λάβει. Επειδή δεν είχε μαζί του την χρεωστική κάρτα, πραγματοποίησε από λογαριασμό τράπεζας με δικαιούχο την σύζυγό του 40χρονου θύματος μια μεταφορά του χρηματικού ποσού των 2.900 ευρώ και μια μεταφορά του χρηματικού ποσού των 1.900 ευρώ.

Στην Σύρο, μια γυναίκα ηλικίας 56 ετών υπέβαλε έγκληση κατ’ αγνώστου δράστη για απάτη, διότι δέχθηκε τηλεφώνημα από άγνωστο άνδρα που συστήθηκε ως υπάλληλος τράπεζας. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, της είπε ότι η μητέρα της δικαιούται επιστροφή χρημάτων συνολικής αξίας 27.000 ευρώ ως αναδρομικά της σύνταξής της, αφού όμως πρώτα εξοφληθεί εκ μέρους της ο φόρος της επιστροφής.

Η γυναίκα πείστηκε και ανυποψίαστη μετέβη στο υποκατάστημα της τράπεζας στο νησί προκειμένου να καταθέσει σε λογαριασμό που της υπέδειξε ο δήθεν τραπεζικός υπάλληλος το χρηματικό ποσό των 6.121 ευρώ, με πρόσχημα ότι ο δικαιούχος ο προϊστάμενος της εφορίας.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ