Τα 5 οφέλη αν καταναλώνετε τζίντζερ με κουρκουμά νωρίς το πρωί

Οι περισσότεροι άνθρωποι ξεκινούν την ημέρα τους με ένα ποτήρι νερό ή ένα ζεστό φλιτζάνι καφέ. Ωστόσο η επιλογή του πρωινού ροφήματος μπορεί να επηρεάσει την υγεία σας. Γι’ αυτό και οι ειδικοί υγείας συνιστούν ότι ένα ρόφημα με ζεστό νερό, τζίντζερ και κουρκουμά μπορεί να έχει θετικές επιδράσεις στην υγεία.

Κουρκουμάς: Προστατεύει από εμφράγματα και καρκίνο

Τόσο ο ακατέργαστος κουρκουμάς όσο και το τζίντζερ έχουν αντιοξειδωτικά και θρεπτικά συστατικά που βοηθούν σε αρκετές παθήσεις.

Τα 5 οφέλη ενός ροφήματος τζίντζερ με κουρκουμά

Αντιφλεγμονώδεις δράσεις

Κουρκουμάς:Το περιζήτητο βότανο στα φαρμακεία

Τόσο το τζίντζερ όσο και ο κουρκουμάς περιέχουν ισχυρά αντιφλεγμονώδη συσταστικά, όπως η τζίντζερόλη στο τζίντζερ και η κουρκουμίνη στον κουρκουμά. Η κατανάλωση αυτών των μπαχαρικών το πρωί θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής στο σώμα και να ανακουφίσει από τα συμπτώματα παθήσεων όπως η αρθρίτιδα.

Διατήρηση βάρους

Ο κουρκουμάς έχει συνδεθεί με πιθανά οφέλη για τη διαχείριση του βάρους. Η κουρκουμίνη μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους αυξάνοντας τον μεταβολισμό και μειώνοντας τις φλεγμονές, ενώ το τζίντζερ μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο της όρεξης.

Οφέλη για την καρδιά

Ο κουρκουμάς είναι πλούσιος σε κουρκουμίνη, η οποία έχει αποδειχθεί ότι διατηρεί την καρδιά υγιή και σας προστατεύει από καρδιακές παθήσεις. Επίσης, είναι ένας αντιφλεγμονώδης παράγοντας και αντιοξειδωτικό, που ενισχύει το ανοσοποιητικό.

Χαμηλά επίπεδα χοληστερίνης

Ο κουρκουμάς έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στη μείωση του οξειδωτικού στρες, το οποίο βοηθά στη μείωση της χοληστερόλης

Βελτίωση του κυκλοφορικού συστήματος

Το τζίντζερ και ο κουρκουμάς πιστεύεται ότι κάνουν καλό στην κυκλοφορία του αίματος. Το τζίντζερ βοηθά στη διεύρυνση των αιμοφόρων αγγείων, ενώ ο κουρκουμάς υποστηρίζει την καρδιαγγειακή υγεία μειώνοντας δυνητικά τα επίπεδα χοληστερόλης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ