Ειδικός αποκαλύπτει τις 3 καλύτερες στάσεις ύπνου για ζευγάρια – «Αυτό είναι το μυστικό για μια ευτυχισμένη σχέση»

Αυτές οι στάσεις ύπνου μπορεί να ωφελήσουν τόσο την υγεία όσο και τη σχέση σας. Ο ειδικός στη στάση του ύπνου, James Leinhardt, δημοσίευσε ένα βίντεο στο TikTok και αποκάλυψε τις 3 καλύτερες στάσεις ύπνου για ζευγάρια που αναζητούν ξεκούραση το βράδυ.

Ο Leinhardt, ιδρυτής της εταιρείας στρωμάτων και μαξιλαριών Levitex, είπε ότι αυτές οι θέσεις κρατούν τη σπονδυλική σου στήλη σε ευθεία και κάποιες βοηθούν την απελευθέρωση της «ορμόνης της αγάπης», της ωκυτοκίνης και βελτιώνουν την σχέση με τον/την σύντροφο σας. «Το μυστικό για μια ευτυχισμένη σχέση μπορεί να είναι μια στάση που δεν έχετε δοκιμάσει», είπε ο Leinhardt.

Οι 3 καλύτερες στάσεις ύπνου για ζευγάρια

  • Ο ονειροπόλος
  • Ονειροπόλοι πλάτη με πλάτη
  • Ο στρατιώτης

Ο ονειροπόλος

«Την κάνω (σ.σ. αυτή τη στάση) με τη γυναίκα μου κάθε βράδυ. Την αποκαλώ: Ο ονειροπόλος», είπε ο Leinhardt. Στο βίντεο η γυναίκα του κοιμάται στο πλάι και έχει ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα γόνατά της, μέχρι τα κάτω πόδια της. «Οι ώμοι, οι γοφοί, τα γόνατα και οι αστραγάλοι στοιβάζονται το ένα πάνω στο άλλο, έτσι ώστε η σπονδυλική στήλη να είναι ωραία και ευθεία», είπε ο ειδικός.

Μάλιστα είπε ότι κοιμάται δίπλα στην γυναίκα του στην ίδια στάση. «Παίρνω ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα γόνατα και τους αστραγάλους μου και τώρα μπορώ να την αγκαλιάσω. Έτσι όχι μόνο θα επωφεληθεί από τις αγκαλιές που αγαπά τόσο πολύ αλλά θα αποδεσμευτεί και η ηρεμιστική χημική ουσία, ωκυτοκίνη», εξήγησε ο ειδικός. Όχι μόνο παίρνουν και οι δύο εκκρίνουν ορμόνες που προάγουν την χαρά αλλά ο ειδικός υποστηρίζει ότι μπορούν να ξεκουράζουν την σπονδυλική στήλη τους σε μία ουδέτερη θέση.

Ονειροπόλοι πλάτη με πλάτη

Αυτή η στάση είναι ακριβώς όπως ο ονειροπόλος, μόνο που αντί να αγκαλιάζετε τον σύζυγό σας, και τα δύο άτομα του ζευγαριού κοιμούνται στα πλάγια στραμμένα προς τα έξω. Ο Leinhardt ανέφερε ότι αυτή είναι μια ιδανική θέση αν τσακωθεί με τη γυναίκα του, κάτι που «δεν συμβαίνει ποτέ, ποτέ». «Τότε θα μπορούσαμε απλά να πάμε πίσω με πλάτη – αυτό είναι επίσης εντάξει», είπε ο ειδικός σε θέματα ύπνου.

Ο στρατιώτης

Η θέση στην οποία οι άνθρωποι ξαπλώνουν ανάσκελα με τα χέρια στα πλάγια αναφέρεται συνήθως ως «ο στρατιώτης». Ο Leinhardt μοιράστηκε πώς κοιμούνται ο ίδιος και η σύζυγός του σε αυτή τη στάση, ώστε να εξασφαλίζουν τη βέλτιστη υγεία της σπονδυλικής στήλης. «Για όσους από εσάς δεν μπορείτε να ξαπλώσετε στο πλάι και θέλετε να ξαπλώσετε ανάσκελα, αυτό είναι επίσης καλό για μένα», είπε ο ειδικός. «Κόλλησε ένα μαξιλάρι κάτω από τα γόνατά σου… και μετά μπορείτε απλά να κρατιέστε από τα χέρια», εξήγησε ο Leinhardt.

@levitex 😏🌶️ The secret to a happy relationship #relationship #marriage #secret #wifey ♬ original sound – Levitex

Σκανδιναβικός ύπνος

Οι χρήστες τον ευχαρίστησαν για τις πολύτιμες συμβουλές του για τον ύπνο.  «Θα πρέπει να το δοκιμάσω αυτό», έγραψε ένας από τους χρήστες. Οι συμβουλές θα μπορούσαν ενδεχομένως να αποτρέψουν τα ζευγάρια να πάρουν «διαζύγιο» την ώρα του ύπνου, δηλαδή να κοιμούνται σε διαφορετικό δωμάτιο ή κρεβάτι για να έχουν καλύτερη ποιότητα ύπνου.

Φυσικά για όσα ζευγάρια έχουν δοκιμάσει πολλές στάσεις ύπνου αλλά δεν έχουν καταφέρει να βολευτούν μαζί τότε ίσως να μπορούν να δοκιμάσουν την σκανδιναβική μέθοδο ύπνου. Αυτό σημαίνει ότι κοιμάστε με τον σύντροφο σας στο ίδιο κρεβάτι αλλά ο καθένας έχει το δικό του πάπλωμα και κουβέρτα για να μην ενοχλεί τον άλλον.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ