Ξενοδοχείο για… σούπερ ρομαντικούς – Εντυπωσιακό resort που μοιάζει με φεγγάρι

Είτε είστε ρομαντικοί, είτε είστε λάτρεις του Διαστήματος, σε λίγο καιρό θα είναι πιο εύκολο να επισκεφθείτε το… φεγγάρι, ακόμη κι αν δεν είστε μέλος της NASA.

Οι επιχειρηματίες που ειδικεύονται στον διαστημικό τουρισμό θεωρούν ότι μια μέρα όλοι θα επιλέγουμε διακοπές μακριά από τη Γη. Κάτι παρόμοιο πιστεύει και η ομάδα που βρίσκεται πίσω από τα Moon World Resorts, καθώς θέλει να κατασκευάσει μια σειρά από γιγάντια ξενοδοχεία με ένα τεράστιο θόλο τα οποία θα μοιάζουν με φεγγάρι, αλλά θα βρίσκονται στο… Ντουμπάι.

Κάθε θόλος θα είναι μια αναπαράσταση 360 μοιρών του φεγγαριού σε μεγάλη κλίμακα, με εντελώς ρεαλιστικούς κρατήρες και υφή. Κάθε φεγγάρι θα μπορούσε να έχει ύψος 224 μέτρα με περίμετρο 622 μέτρα, ανάλογα με την τοποθεσία και τις άδειες.

Ο επιχειρηματίας Michael R. Henderson, με έδρα τον Καναδά, συνιδρυτής της Moon World Resorts, δήλωσε στο CNN Travel ότι η ουσία του έργου είναι ότι το φεγγάρι είναι ένα «αναγνωρισμένο brand». «7,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι το γνωρίζουν, όλοι το αγαπούν», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Courtesy Moon World Resorts Inc.

Σύμφωνα με τον Henderson, κάθε ξενοδοχείο Moon World θα είναι «ένα πολύ πολυτελές και σύγχρονο, πλήρως ολοκληρωμένο θέρετρo», που θα διαθέτει συνεδριακό κέντρο, εστιατόρια, σπα, το καθένα με μια καμπύλη που θα παραπέμπει σε φεγγάρι.

Οι καλλιτέχνες οραματίζονται εσωτερικούς χώρους σε στυλ διαστημόπλοιου και θεματική ψυχαγωγία, που θα περιλαμβάνει μια ξεχωριστή εμπειρία η οποία θα αναπαριστά το πώς είναι να περπατάς στο φεγγάρι. «Θα σας δώσουμε τη δυνατότητα στη διάρκεια της ζωής σας να περπατήσετε σε αυτό που πιστεύετε ότι είναι η σεληνιακή επιφάνεια», λέει ο Henderson.

Το εγχείρημα αυτό, βρίσκεται στα σκαριά εδώ και δύο δεκαετίες, ένα χρονοδιάγραμμα που ο Henderson, θεωρεί ότι «κουμπώνει» με τον αργό ρυθμό που προχωρά ο διαστημικός τουρισμός γενικότερα.

Courtesy Moon World Resorts Inc.

Το έργο συνοδεύεται από «τεράστιες τεχνικές προκλήσεις», εξηγεί ο Henderson, αλλά ο ίδιος και ο συνιδρυτής της ομάδας Matthews συνεργάζονται με ανεξάρτητους μηχανικούς και αρχιτέκτονες για να κάνουν υλοποιήσουν την ιδέα τους.

Ο μακροπρόθεσμος στόχος είναι να κατασκευαστούν τέσσερα Moon resorts, ένα στη Βόρεια Αμερική, ένα στην Ευρώπη, ένα στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική και ένα στην Ασία.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, και συγκεκριμένα το Ντουμπάι, έχουν χαρακτηριστεί από την εταιρεία ως «φαβορί» για τα εγκαίνια του πρώτου τέτοιου ξενοδοχείου. Ο Henderson λέει ότι αυτό συμβαίνει επειδή τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι «πολύ δημοφιλή για τους τουρίστες» και φιλοξενούν «πολλά έργα υποδομής».

Ωστόσο, ο Henderson αναφέρει ότι υπάρχουν και «άλλες επιλογές», τις οποίες προς το παρόν δεν αποκαλύπτει.

Courtesy Moon World Resorts Inc.
Courtesy Moon World Resorts Inc.
Courtesy Moon World Resorts Inc.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ