Ξεχάστε 3 από τα πιο διαδεδομένα κόλπα καθαρισμού – Ίσως κάνουν το σπίτι σας πιο βρώμικο

Υπάρχουν διάφορα κόλπα που οι περισσότεροι πιστεύουν ότι είναι αποτελεσματικά στον καθαρισμό του σπιτιού. Όμως, ειδικοί αποκαλύπτουν 3 από τους πιο διαδεδομένους μύθους στον καθαρισμό, η εφαρμογή των οποίων μπορεί να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα. Στην πραγματικότητα αυτές οι τεχνικές μπορεί να κάνουν το σπίτι ακόμη πιο βρώμικο.

Οι 3 πιο διαδεδομένοι μύθοι για τον καθαρισμό που μπορεί να κάνουν το σπίτι σας ακόμη πιο βρώμικο

  • Ο καθαρισμός των παραθύρων με εφημερίδα
  • Η χρήση μπλοκ για την λεκάνη δεν απαιτεί καθαρισμό της τουαλέτας
  • Η χρήση ξυδιού για τον καθαρισμό όλων των επιφανειών

Καθαρισμός των παραθύρων με εφημερίδα

Πολύ πριν τα μυστικά καθαρισμού κατακλύσουν τα social media, πολλοί άνθρωποι πίστευαν ότι ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσουν τα παράθυρά τους ήταν χρησιμοποιώντας εφημερίδα. Τσαλακώνοντας μερικά φύλλα εφημερίδας, ψέκαζαν με καθαριστικό για τα τζάμια και τρίβανε την επιφάνεια, ισχυριζόμενοι ότι αυτό το κόλπο άφηνε τα τζάμια τους λαμπερά και καθαρά.

Αυτό το κόλπο είναι τόσο διαδεδομένο που χρησιμοποιείται ακόμη και σήμερα, αλλά προφανώς δεν είναι τόσο αποτελεσματικό όσο πιστεύαμε για τον καθαρισμό των παραθύρων.

Είναι ένας από τους 3 πιο διαδεδομένους μύθους για τον καθαρισμό που η επαγγελματική εταιρεία καθαρισμού Jetlag Remedy αποκάλυψε σε βίντεο στο TikTok. «Η εφημερίδα μπορεί να απορροφήσει την υγρασία, αλλά μπορεί επίσης να αφήσει πίσω μελάνι και υπολείμματα. Μπορείτε να προμηθευτείτε ειδικά πανιά μικροϊνών για τζάμια που θα κάνουν πολύ καλύτερη δουλειά», δήλωσαν ειδικοί στον καθαρισμό.

@jetlagremedy #cleaning ♬ Storytelling – Adriel

Η χρήση μπλοκ για την λεκάνη δεν απαιτεί καθαρισμό της τουαλέτας

Η Jetlag Remedy κατέρριψε επίσης τον μύθο ότι τα μπλοκ για την λεκάνη της τουαλέτας σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να καθαρίζετε την λεκάνη σας.

Ωστόσο, σύμφωνα με την εταιρεία καθαρισμού, αυτά τα προϊόντα δεν είναι τόσο καλά για τον καθαρισμό και την απολύμανση, απλά μυρίζουν ωραία. «Μπορούν επίσης να συμβάλουν στην ανάπτυξη μούχλας», πρόσθεσαν οι ειδικοί. «Ένα υγρό απολυμαντικό και μια καλή βούρτσα για την τουαλέτα θα κάνουν καλύτερη δουλειά».

Η χρήση ξυδιού για τον καθαρισμό όλων των επιφανειών

Ο τρίτος μύθος καθαρισμού που αποκάλυψαν οι ειδικοί στον καθαρισμό είναι η χρήση ξυδιού για τα πάντα. Ενώ το ξύδι είναι ένα εξαιρετικό καθαριστικό για πολλά πράγματα και απίστευτα οικονομικό, η Jetlag Remedy προειδοποίησε ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις επιφάνειες.

«Το ξύδι μπορεί να καταστρέψει επιφάνειες από φυσική πέτρα, όπως μάρμαρο και γρανίτη και ο όξινος χαρακτήρας του μπορεί στην πραγματικότητα να διαβρώσει υλικά με την πάροδο του χρόνου».

Άλλες επιφάνειες στις οποίες δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ξύδι είναι οι εξής:

  • δάπεδα από σκληρό ξύλο,
  • κερωμένα έπιπλα,
  • αρμούς μη σφραγισμένους ή κατεστραμμένους,
  • έξυπνες συσκευές, όπως τηλέφωνα και μαχαίρια.

Ωστόσο, το ξύδι μπορεί να χρησιμοποιηθεί:

  • σε γυαλί
  • είναι μια καλή εναλλακτική στα σπρέι καθαρισμού τζαμιών,
  • στο πλυντήριο ρούχων ως υποκατάστατο του μαλακτικού και
  • στα ντουλάπια και
  • τα ράφια.

Ενώ ο καθαρισμός της τουαλέτας είναι συχνά μια εβδομαδιαία δουλειά και τα παράθυρα μια πιο σπάνια εργασία, η ιδρύτρια της Jetlag Remedy, Simone Tsigolis, συνιστά να κάνετε διάφορες εργασίες καθημερινά για να διευκολύνετε τη συντήρηση του σπιτιού.

«Εστιάστε πρώτα στις πιο σημαντικές εργασίες, όπως να διατηρείτε την κουζίνα και το μπάνιο καθαρά και να κάνετε έναν γρήγορο καθημερινό καθαρισμό περιοχών με μεγάλη κίνηση. Αυτό διασφαλίζει ότι οι πιο κρίσιμες περιοχές είναι πάντα ευπαρουσίαστες και απαλλαγμένες από μικρόβια, ακόμα και όταν δεν έχετε χρόνο» είπε η ειδικός.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ