Καθαρίστε εύκολα την περιοχή κάτω από τον φούρνο με ένα απλό κόλπο

Το δωμάτιο που χρειάζεται περισσότερο καθάρισμα στο σπίτι είναι η κουζίνα. Είναι ένας από τους πιο πολυσύχναστους χώρους του σπιτιού. Το μαγείρεμα πολλών γευμάτων την ημέρα για την οικογένεια ή η προετοιμασία ενός δείπνου για τους καλεσμένους σας οδηγεί σε πιτσιλιές και διαρροή υλικών στους πάγκους και τις εστίες, τα οποία αναπόφευκτα πέφτουν στο πάτωμα και ανάμεσα σε μικρές σχισμές.

Δυστυχώς, ενώ μπορείτε εύκολα να σκουπίσετε τις επίπεδες επιφάνειες, το να μαζέψετε τα τρόφιμα κάτω από συσκευές, όπως ο φούρνος, είναι πιο δύσκολο. Τα υπολείμματα φαγητού καταλήγουν κάτω από τον φούρνο σχεδόν καθημερινά. Αν και το σκούπισμα μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση της βρωμιάς και των υπολειμμάτων τροφών από κάθε γωνία, μπορεί επίσης να σπρώξει τα ψίχουλα κάτω από την κουζίνα καθώς η σκούπα σύρεται κατά μήκος του εξωτερικού της τμήματος.

Ωστόσο, σύμφωνα με την Διευθύντρια Λειτουργιών της The Cleaning Authority, Leanne Stapf, τα υπολείμματα φαγητού που μένουν κάτω από τον φούρνο για μήνες μπορούν τελικά να επηρεάσουν την απόδοση της συσκευής. Η ειδικός συνιστά να καθαρίζετε σε βάθος την περιοχή κάθε 3 με 4 μήνες για να διατηρήσετε τις συσκευές σας σε άριστη κατάσταση.

Το να χρειαστεί να αποσυνδέσετε την κουζίνα για να καθαρίσετε τα υπολείμματα τροφών κάτω από τη συσκευή, είναι το τελευταίο πράγμα που θέλει κανείς. Ωστόσο, μπορείτε να αφαιρέσετε το θερμαινόμενο συρτάρι του φούρνου για να μαζέψετε όλα τα τρόφιμα, τη βρωμιά και τα υπολείμματα που έχουν παγιδευτεί από κάτω.

Πώς να αφαιρέσετε το θερμαινόμενο συρτάρι του φούρνου σας

Επειδή κάθε μοντέλο φούρνου είναι κατασκευασμένο διαφορετικά, είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο χρήσης της συσκευής για να βρείτε τον σωστό τρόπο προκειμένου να αφαιρέσετε το θερμαινόμενο συρτάρι. Οι τυπικοί φούρνοι με συρτάρι που τραβιέται προς τα έξω στο κάτω μέρος θα διαθέτουν μοχλό σε κάθε πλευρά που σας επιτρέπει να το αποσυνδέσετε εντελώς. Μπορεί να είναι δύσκολο στην αρχή, αλλά σύντομα θα εξοικειωθείτε με τη διαδικασία. Ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Κατά την αφαίρεση των μοχλών, πρέπει να σηκώσετε τη μία πλευρά προς τα πάνω και να πιέσετε την άλλη προς τα κάτω για να το βγάλετε.
  2. Μόλις αφαιρέσετε το συρτάρι, θα δείτε όλα τα υπολείμματα και τα ψίχουλα.
  3. Χρησιμοποιήστε το μακρύ, επίπεδο εξάρτημα της σκούπας σας για να καθαρίσετε το δάπεδο και να φτάσετε στο πίσω μέρος του φούρνου.
  4. Αφού απομακρύνετε τα μικρά κομμάτια με την σκούπα, πάρτε ένα σφουγγαράκι ή μία βρεγμένη πετσέτα και σκουπίστε το δάπεδο για να καθαρίσετε τους επίμονους λεκέδες φαγητού.
  5. Αφήστε την περιοχή να στεγνώσει και στη συνέχεια, τοποθετήστε ξανά το συρτάρι στη θέση του, ευθυγραμμίζοντας τις πλευρές του συρταριού και σπρώχνοντάς το προς τα εμπρός μέχρι να ακούσετε ένα κλικ. Το συρτάρι πρέπει να μπαίνει και να βγαίνει ομαλά μετά από το κλικ.

Εάν ο φούρνος σας δεν διαθέτει αποσπώμενο θερμαινόμενο συρτάρι, ίσως χρειαστεί να αποσυνδέσετε το φούρνο για να καθαρίσετε την περιοχή κάτω από τη συσκευή. Ωστόσο, ορισμένοι φούρνοι έχουν ένα μικρό κενό μεταξύ του δαπέδου και της εστίας, οπότε μπορείτε να τυλίξετε ένα βρεγμένο πανί γύρω από τη λαβή της σκούπας και να το περάσετε από κάτω για να καθαρίσετε την περιοχή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ