Τεστ IQ μόνο για ιδιοφυΐες: Μετακινήστε 2 σπίρτα για να είναι σωστή η ισότητα – Έχετε 20 δευτερόλεπτα

Ένα νέο τεστ IQ κυκλοφορεί στα social media και μπερδεύει τους χρήστες. Είστε αρκετά ευφυείς για να το λύσετε; Έχετε μόνο 20 δευτερόλεπτα στην διάθεσή σας.

Τεστ IQ για δυνατούς λύτες: Μπορείτε να βρείτε ποιος αριθμός λείπει σε 12 δευτερόλεπτα;

Αυτό το τεστ είναι μαθηματικό παζλ, που είναι μια δυσκολότερη εκδοχή των γρίφων, καθώς επιλύονται με πλευρική σκέψη. Για να βρείτε την σωστή απάντηση, πρέπει να σκεφτείτε και να αναλύσετε όλα τα δεδομένα λίγο διαφορετικά. Για να τα λύσετε, πρέπει να χρησιμοποιήσετε το πιο δημιουργικό κομμάτι του μυαλού σας, καθώς η απάντηση δεν θα είναι προφανής.

Το παρακάτω τεστ IQ εμφανίζεται η ισότητα «5 + 6 = 8», με τα νούμερα και τα μαθηματικά σύμβολα να είναι κατασκευασμένα εξ ολοκλήρου από σπίρτα. Η ισότητα είναι λάθος καθώς «5 + 6 = 11». Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να διορθώσετε αυτήν την ισότητα για να είναι σωστό το αποτέλεσμα, μετακινώντας δύο σπίρτα.

Τεστ IQ: Μπορείτε να βρείτε ποιος αριθμός λείπει σε 15 δευτερόλεπτα;

Το τεστ IQ γίνεται ακόμη πιο δύσκολο καθώς έχετε μόνο 20 δευτερόλεπτα για να βρείτε την σωστή απάντηση. Μπορείτε να το λύσετε;

Η λύση του τεστ IQ

Αφαιρέστε το κάθετο κάτω αριστερά σπίρτο από το 6 και το οριζόντιο μεσαίο σπίρτο από το 8. Έτσι το 6 γίνεται 5 και το 8 γίνεται 0. Τα δύο σπίρτα που έχουν μείνει τοποθετήστε τα κάθετα το ένα πάνω στο άλλο δίπλα στο 0 σχηματίζοντας τον αριθμό 1.

Έτσι η ισότητα είναι σωστή καθώς 5 + 5 = 10.

Πηγή: FOXreport.gr

Έξυπνο κόλπο για να διαγράψει η Google ό,τι γνωρίζει για εσάς – Σβήνονται τα πάντα σε 10 δευτερόλεπτα

Marvel Rivals: Αυτό είναι το νέο παιχνίδι της Marvel – Είναι Free-to-Play και θυμίζει το Overwatch

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ