Συνταγή για πατατοσαλάτα με φασόλια και ντρέσινγκ γιαουρτιού

Αυτή η πατατοσαλάτα με φασόλια και ντρέσινγκ γιαουρτιού είναι μια υγιεινή και γευστική εναλλακτική λύση στις κλασικές πατατοσαλάτες με μαγιονέζα. Η κρεμώδης υφή προέρχεται από τα φασόλια, το γιαούρτι και άλλα συστατικά, προσφέροντας μια πιο δροσερή και ανάλαφρη γεύση.

Υλικά για την συνταγή

Οδηγίες

  1. Τοποθετήστε τις πατάτες και τα φασόλια σε μια μεγάλη κατσαρόλα και καλύψτε με αλατισμένο νερό κατά περίπου 2,5 εκατοστά.
  2. Βράστε το νερό, στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, για 9 με 12 λεπτά.
  3. Στραγγίστε και αφήστε να κρυώσει για 5 λεπτά.
  4. Εν τω μεταξύ, χτυπήστε ελαφρά το γιαούρτι, το ξύδι, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπολ μέχρι να ενωθούν καλά.
  5. Προσθέστε τα φασόλια, τον άνηθο, το κόκκινο κρεμμύδι, τις ελιές, το σέλινο, τις πατάτες και τα φασόλια.
  6. Ανακατέψτε απαλά μέχρι να καλυφθούν όλα καλά και αλατοπιπερώστε κατά βούληση.
  7. Αυτή η πατατοσαλάτα μπορεί να σερβιριστεί σε θερμοκρασία δωματίου ή παγωμένη.
  8. Για να το σερβίρετε, μοιράστε ομοιόμορφα το μαρούλι στα πιάτα και την προσθέστε πατατοσαλάτα.
Exit mobile version