Συνταγή για λουκάνικα με πιπεριές: Μια γρήγορη και νόστιμη επιλογή

Αυτή η συνταγή για λουκάνικα με πιπεριές είναι εύκολη, γρήγορη και γευστική. Είναι η ιδανική επιλογή για ένα χορταστικό μεσημεριανό ή βραδινό γεύμα. Μπορείτε να προσαρμόσετε τη συνταγή προσθέτοντας τα αγαπημένα σας λαχανικά ή μπαχαρικά της αρεσκείας σας.

Υλικά

  • 500 γραμμάρια λουκάνικα, κομμένα σε φέτες
  • 2 πιπεριές, κομμένες σε λωρίδες
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/4 φλιτζανιού κρασί λευκό
  • 1 φλιτζάνι ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλιτζάνι νερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • Αλάτι και πιπέρι για γεύση
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος για γαρνιτούρα (προαιρετικό)

Οδηγίες

  1. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  2. Προσθέστε το κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσει, για περίπου 5 λεπτά.
  3. Ρίξτε το σκόρδο και σοτάρετε για 30 δευτερόλεπτα ακόμα.
  4. Προσθέστε τα λουκάνικα και σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές, για περίπου 5-7 λεπτά.
  5. Ρίξτε τις πιπεριές και σοτάρετε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  6. Σβήστε με το κρασί και αφήστε να σιγοβράσει για 1 λεπτό.
  7. Προσθέστε τις ντομάτες, το νερό, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
  8. Σκεπάστε το τηγάνι ή την κατσαρόλα και σιγοβράστε για 15-20 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσουν οι πιπεριές.
  9. Σερβίρετε τα λουκάνικα με τις πιπεριές όσο είναι ζεστά, πασπαλισμένα με μαϊντανό ψιλοκομμένο, αν θέλετε.

Συμβουλές:

  • Μπορείτε να προσθέσετε άλλα λαχανικά στη συνταγή, όπως μανιτάρια, κολοκυθάκια ή μελιτζάνες.
  • Αντί για λευκό κρασί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κόκκινο κρασί ή ζωμό λαχανικών.
  • Μπορείτε να σερβίρετε τα λουκάνικα με πουρέ πατάτας, ρύζι ή ζυμαρικά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

ENIKOS NETWORK