Λουκάνικα με ψητές πατάτες, λεμόνι και δεντρολίβανο: Μία νόστιμη και οικονομική συνταγή

Ψάχνετε για ένα νόστιμο και οικονομικό γεύμα που μπορείτε να φτιάξετε γρήγορα και εύκολα; Αυτό το πιάτο με λουκάνικα, ψητές πατάτες, λεμόνι και δενδρολίβανο είναι η τέλεια επιλογή! Μια εύκολη συνταγή, με υλικά που απαιτούν χαμηλό budget και είναι σίγουρο πως θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας, σε ένα γεύμα.

Συνταγή για λουκάνικα με ψητές πατάτες, λεμόνι και δενδρολίβανο

Υλικά

  • 800 γραμμάρια πατάτες, κομμένες στη μέση
  • 1 λεμόνι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 3 κουταλιές της σούπας φύλλα δεντρολίβανου ή θυμάρι, ψιλοκομμένα, συν μερικά επιπλέον κλωναράκια, για το σερβίρισμα
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 600 γραμμάρια λουκάνικα (περίπου 9)
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε μήκος 4 εκατοστών
  • Αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τα λουκάνικα, τις πατάτες, τις φέτες λεμονιού, τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι και πιπέρι.
  3. Μεταφέρετε σε ένα ταψί τις πατάτες απλώνοντας σε ομοιόμορφη στρώση.
  4. Ψήστε τις πατάτες για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
  5. Προσθέστε τα λουκάνικα στο ταψί και ψήστε για άλλα 10-15 λεπτά.
  6. Προσθέστε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και συνεχίστε το ψήσιμο για λίγα λεπτά ακόμη να μαλακώσουν.
  7. Ρίξτε από πάνω τα υπόλοιπα μυρωδικά και σερβίρετε όσο το φαγητό είναι ζεστό.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ