Σταματήστε ένα κόλπο καθαρισμού που προκαλεί μούχλα στο σπίτι – Οι αποτελεσματικοί τρόποι για την καταπολέμηση της υγρασίας

Η συμπύκνωση υδρατμών στο σπίτι σας μπορεί να οδηγήσει σε μούχλα. Ένα δημοφιλές κόλπο καθαρισμού που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο μπορεί μόνο να επιδεινώσει το πρόβλημα. Μια επαγγελματίας καθαρισμού μοιράστηκε κάποιες απλές, αλλά ταυτόχρονα αποτελεσματικές μεθόδους που προτείνει για να απαλλαγείτε από την υγρασία και τη μούχλα.

Σε ανάρτησή της στο Instagram η Sarah Baker-Holtom (@house.of.holtom) εξήγησε ότι έχει δει πολλούς ανθρώπους να δοκιμάζουν το συγκεκριμένο “κόλπο” χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

«Η συμπύκνωση είναι μια φυσική συσσώρευση υγρασίας στον αέρα που εμφανίζεται στα περισσότερα δωμάτια του σπιτιού, αλλά συνήθως επηρεάζει περισσότερο τα υπνοδωμάτια το πρωί, τις κουζίνες και τα μπάνια», δήλωσε η χρήστης του Instagram.

Επιπλέον, τόνισε ότι το πρόβλημα «μπορεί να προκαλέσει μούχλα, η οποία θα επιδεινωθεί αν δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως».

Το «κόλπο» καθαρισμού που προκαλεί μούχλα στο σπίτι

Αρκετοί χρήστες του διαδικτύου έχουν χρησιμοποιήσει υγρό πιάτων για να αντιμετωπίσουν τη συμπύκνωση γύρω από τα παράθυρά τους. Η Sarah εξήγησε τους λόγους για τους οποίους αυτό το “κόλπο” κάνει περισσότερο κακό παρά καλό στο σπίτι σας.

«Το υγρό πιάτων θα απωθήσει το νερό και αρχικά θα φαίνεται σαν τα παράθυρά σας να μην έχουν καθόλου συμπύκνωση, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια», είπε στους followers της.

«Η συμπύκνωση θα πρέπει να μεταφερθεί κάπου αλλού και αν δεν βρίσκεται στο τζάμι, θα συσσωρευτεί σε τοίχους, ταβάνια και περβάζια, προκαλώντας πιο γρήγορα ανάπτυξη μούχλας».

Χρήσιμες συμβουλές από την ειδικό για την αντιμετώπιση της υγρασίας

Η Sarah πρότεινε μερικές μεθόδους για την απομάκρυνση της συμπύκνωσης αντί να διασκορπίζεται σε άλλα σημεία.

Στην πρώτη της συμβουλή, συνέστησε να απομακρύνετε το νερό από τα παράθυρά σας. “Ένα μικρό μπολάκι με αλάτι, μαγειρική σόδα ή άμμο για γάτες, μόνο εάν είναι ασφαλές για κατοικίδια και παιδιά, στο περβάζι θα απορροφήσει αποτελεσματικά το νερό”, είπε στο κοινό της.

Οι Sarah συμβουλεύει τους followers της να κάνουν τα εξής:

  • Να απομακρύνουν το νερό από τα παράθυρα. «Ένα μικρό μπολ με αλάτι, μαγειρική σόδα ή άμμο για γάτες, μόνο εάν είναι ασφαλές για κατοικίδια και παιδιά, στο περβάζι θα απορροφήσει αποτελεσματικά το νερό».
  • Να ανοίγουν τις κουρτίνες και τις περσίδες στα παράθυρα μόλις ξυπνήσουν το πρωί.
  • Να ανοίγουν τα παράθυρά τους τακτικά. «Η συμπύκνωση είναι πιο πιθανό να συμβεί με εγκλωβισμένο αέρα στο σπίτι. Σκουπίστε τα παράθυρά σας τακτικά με χαρτί κουζίνας ή με ένα στεγνό πανί για να απομακρύνετε την υγρασία», εξηγεί.
  • Να προσέχουν πού τοποθετούν τα φυτά εσωτερικού χώρου. «Απομακρύνετε τα φυτά από τα παράθυρα καθώς μπορούν να παγιδεύσουν την υγρασία», επισημαίνει.
  • Να προμηθευτούν έναν αφυγραντήρα για την αντιμετώπιση της συσσωρευμένης υγρασίας.

Οι ακόλουθοί της μοιράστηκαν τις σκέψεις τους σχετικά με τις συμβουλές στην ενότητα σχολίων. «Ναι, έχω δει αυτό το viral hack και άκουσα ότι είναι πολύ επιζήμιο. Έχω μίνι αφυγραντήρες», έγραψε ένας χρήστης. «Ευχαριστώ για τις καταπληκτικές συμβουλές, είναι υπέροχες», σχολίασε ένας άλλος χρήστης του Instagram.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ