2 δημοφιλή κόλπα καθαρισμού που μπορεί να οδηγήσουν σε ανάπτυξη μούχλας στο σπίτι

Πολλά “έξυπνα” κόλπα κυκλοφορούν στα social media τα τελευταία χρόνια και υπόσχονται εκπληκτικά αποτελέσματα στην καθαριότητα του σπιτιού. Ωστόσο, μερικές από αυτές τις συμβουλές μπορεί να κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό στο χώρο σας.

Στο βίντεό της, στο instagram, η Nat Evans (@livingwiththeevans) αποκαλύπτει τα δύο κόλπα καθαρισμού που πρέπει να αποφεύγετε. Η Instagrammer εξηγεί γιατί η χρήση δύο οικιακών προϊόντων για την πρόληψη της υγρασίας, μπορεί στην πραγματικότητα να προκαλέσει προβλήματα μούχλας στο σπίτι.

Η Nat Evans συμβουλεύει προειδοποιεί για τον πιθανό κίνδυνο από τη χρήση δύο υλικών που “δήθεν” αποτρέπουν την ανάπτυξη υγρασίας στα παράθυρα και τους καθρέφτες.

Πρόκειται για τα εξής προϊόντα που χρησιμοποιούνται συχνά για καθαρισμό στο σπίτι:

  • υγρό σαπούνι πιάτων
  • αφρός ξυρίσματος

«Ίσως να νομίζετε ότι το υγρό πιάτων και ο αφρός ξυρίσματος εμποδίζουν τη συμπύκνωση και το θόλωμα στα παράθυρα και τους καθρέφτες μπάνιου σας, αλλά κάνετε λάθος», είπε η Nat Evans.

Η Nat είπε στους followers της ότι αυτά τα κόλπα «στην πραγματικότητα κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό». Ανέλυσε την ιδέα πίσω από τις δημοφιλείς μεθόδους καθαρισμού, εξηγώντας πως υποτίθεται ότι εμποδίζουν το θόλωμα των επιφανειών, αλλά στην πραγματικότητα μπορεί να προκαλέσουν πρόβλημα.

«Η ιδέα είναι ότι το φιλμ που σχηματίζεται από τα προϊόντα καθαρισμού στην επιφάνεια ενός παραθύρου, ενός καθρέφτη ή στις πόρτες του ντους εμποδίζει το θόλωμά τους», είπε η Nat στη λεζάντα του βίντεο που δημοσίευσε στα social media.

«Αυτό λειτουργεί για λίγο, αλλά στη συνέχεια η υγρασία αντί για τα παράθυρα και τους καθρέφτες, θα αναπτυχθεί σε άλλες επιφάνειες, όπως στους τοίχους και τις οροφές των δωματίων, οδηγώντας σε μούχλα», είπε η Nat.

Σύμφωνα με την ειδικό στον καθαρισμό, για να απαλλαγείτε από την υγρασία μπορείτε να κάνετε τα εξής:

  • να χρησιμοποιήσετε έναν αφυγραντήρα
  • να ανοίξετε τα παράθυρα για να αεριστεί καλά ο χώρος ή
  • να τοποθετήσετε φυτά εσωτερικού χώρου στο μπάνιο σας

Οι followers της Nat μοιράστηκαν τις σκέψεις τους για τη συμβουλή της:

  • «Συμφωνώ απόλυτα! Επίσης, το υγρό πιάτων μπορεί να διαβρώσει τη στεγανοποίηση μακροπρόθεσμα», έγραψε ένας χρήστης.
  • «Αυτή είναι πολύ καλή συμβουλή. Δεν το ήξερα αυτό», σχολίασε ένας άλλος χρήστης του Instagram.
  • «Τελικά, κάποιος μιλάει λογικά», σχολίασε ενθουσιασμένος ένας τρίτος χρήστης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ