Ray Davies: Πιθανή η επανένωση των Kinks με νέο δίσκο

Πρόσφατα ο Ray Davies, ο αρχηγός του θρυλικού συγκροτήματος των Kinks, συζήτησε σοβαρά το ενδεχόμενο μιας πλήρους επανένωσης των Kinks και αποκάλυψε ότι έχουν αρκετό υλικό για να ηχογραφήσουν “περίπου 20” νέα τραγούδια.

Του Ιωσήφ Αβράμογλου

Ο βετεράνος της βρετανικής rock σκηνής έδωσε ελπίδες για νέες κυκλοφορίες από τους Kinks σε μια πρόσφατη συνέντευξη στο μουσικό έντυπο NME, στην οποία αποκάλυψε την πιθανότητα μιας πλήρους επανασύνθεσης του γκρουπ με την κλασική σύνθεση.

Στη συζήτηση, ο Davies αναφέρθηκε στην ταραχώδη σχέση μεταξύ του ίδιου και των συνεργατών του, ιδιαίτερα για την παλαιότερη διαμάχη με τον ντράμερ Mick Avory. Όταν ρωτήθηκε σχετικά ο Ray θυμήθηκε πως οι δυο τους “πάντα τσακώνονταν”, αλλά οι εντάσεις έχουν έκτοτε “μαλακώσει”.

Επίσης, επικαλέστηκε παλαιότερα σχόλια που έκανε το 2018, στα οποία είχε αναφέρει ότι βρίσκεται στη διαδικασία αναμόρφωσης των Kinks και ότι δουλεύει πάνω σε νέο υλικό.

Ο Davies πρόσθεσε ότι αυτές οι ιδέες για νέα μουσική προέρχονται από διάφορα “home demos” που ηχογραφεί πρόχειρα εδώ και περίπου τρεις δεκαετίες, με κάποιες από αυτές να έχουν τη συμβολή του Avory και του αδελφού του Dave.
“Έχουμε πολλά κομμάτια”, πρόσθεσε, συνεχίζοντας να επιβεβαιώνει ότι έχουν αρκετό υλικό για “περίπου 20” πλήρη τραγούδια. “Υπάρχουν ακόμα περίπου δύο ή τρία τραγούδια που θέλω να τελειώσω και όταν τελειώσουν, θα τα βάλω όλα μαζί”.

Όσο για την προοπτική μιας πλήρους επανένωσης, ο Davies δήλωσε στο NME ότι η ιδέα παραμένει “στην αγκαλιά των θεών” και θα καρποφορήσει μόνο αν καταφέρουν να κλείσουν τουλάχιστον “ένα σόου που θα τους δώσει την αναγνώριση που τους αξίζει”. Αποκάλυψε επίσης ότι πρέπει να “πείσει τον Dave να έρθει και αυτός”.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο Ray Davies μοιράστηκε τις σκέψεις του για το “τελευταίο” κομμάτι των Beatles, δηλώνοντας: “Είναι εντάξει, αλλά δεν είναι κάτι πραγματικά διαφορετικό από αυτούς”, ενώ αποκάλυψε επίσης ότι είναι λάτρης του “Hackney Diamonds”, του τελευταίου άλμπουμ των Rolling Stones.

(Κάθε Σάββατο και Κυριακή βράδυ, για τρεις ώρες, από τις 10 μ.μ. μέχρι την 1 π.μ., ο Ιωσήφ Αβράμογλου παρουσιάζει από τον Real FM στους 97.8, την εκπομπή “Round Midnight, όπως έλεγε και η Ella Fitzgerald”, με πολλή και καλή μουσική). Twitter:@IosifAvramoglou Facebook.com/avramoglou Instagram: mus1cguru

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ