Πώς και γιατί η Jennifer Hudson συγχώρεσε τον δολοφόνο της μητέρας της

Η Jennifer Hudson είναι μία σπουδαία τραγουδίστρια. Για πολλούς είναι η διάδοχος της Aretha Franklin. Είχε άλλωστε υποδηθεί τον ρόλο της “Βασίλισσας της soul” στον κινηματογράφο και για αυτό είχε δώσει την συγκατάθεσή της η ίδια η Aretha Franklin, πριν φύγει από τη ζωή.

Του Ιωσήφ Αβράμογλου

Η Jennifer Hudson ή αλλιώς J.Hud, όπως την αποκαλούν εν συντομία, είναι Αμερικανίδα τραγουδίστρια, ηθοποιός και παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής. Κατά τη διάρκεια της καριέρας της, έχει λάβει διάφορες διακρίσεις για τα έργα της στη δισκογραφία, τον κινηματογράφο, την τηλεόραση και το θέατρο. Η Hudson είναι η νεότερη γυναίκα και η δεύτερη Αφροαμερικανίδα που έλαβε και τα τέσσερα σημαντικότερα αμερικανικά βραβεία ψυχαγωγίας, έγινε δηλαδή EGOT: Emmy, Grammy, Oscar και Tony. Επίσης, απέκτησε το δικό της αστέρι στο Walk of Fame του Hollywood το 2013. Το περιοδικό “Time” την ανακύρηξε ως έναν από τους 100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο, το 2020.

Η Hudson έγινε διάσημη το 2004 ως φιναλίστ της τρίτης σεζόν του American Idol, κατακτόντας μόλις… την έβδομη θέση. Έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο ως Effie White στο μιούζικαλ “Dreamgirls” (2006), για το οποίο κέρδισε το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου και έγινε η νεότερη Αφροαμερικανίδα που κέρδισε το πολυπόθητο χρυσό αγαλματίδιο, σε μία πολύ ανταγωνιστική κατηγορία της κινηματογραφικής βιομηχανίας. Αφού υπέγραψε συμβόλαιο με την Arista Records, η Hudson κυκλοφόρησε το ντεμπούτο στούντιο άλμπουμ της το 2008, το οποίο έγινε χρυσό στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο και κέρδισε το βραβείο Grammy για το καλύτερο R&B άλμπουμ της χρονιάς.

Γεννημένη στο Chicago στις 12 Σεπτεμβρίου 1981, δηλώνει ως τις μεγάλες επιρροές της τις τραγουδίστριες Whitney Houston, Aretha Franklin, Patti LaBelle και Mariah Carey.

Ωστόσο, η Jennifer Hudson είχε μία πολύ κακή εμπειρία στην νεαρή ηλικία της. Τρία μέλη της οικογένειάς της δολοφονήθηκαν το 2008! Ο αδελφός και η μητέρα της βρέθηκαν δολοφονημένοι στο σπίτι, ενώ ο επτάχρονος ανιψιός της, Julian King, δηλώθηκε αρχικά εξαφανισμένος από το σπίτι αλλά το πτώμα του ανακαλύφθηκε τρεις ημέρες αργότερα.

Τα φονικά τα διέπραξε ο William Balfour μέσα στο ίδιο τους το σπίτι, ο σύζυγος της αδελφής της Jennifer, της Julia Hudson, ο οποίος είχε ήδη διαπράξει εγκλήματα όπως ληστείες, εμπόριο ναρκωτικών και άλλα. Ο δολοφόνος καταδικάστηκε σε 3 φορές ισόβια κάθειρξη και βέβαια παραμένει και θα παραμένει φυλακισμένος για πολλά χρόνια ακόμα!

Όμως η Jennifer Hudson έχει συγχωρήσει τον δολοφόνο William Balfour και όπως εξηγεί η ίδια σε αυτό την βοήθησε η πίστη της στον Ιησού Χριστό. Πιστεύει ότι η χριστιανική της πίστη και η εμπιστοσύνη της στον Θεό είναι ο λόγος που κατάφερε να ξεπεράσει την τραγική δολοφονία των τριών μελών της οικογένειάς της.

Η μεγάλη καλλιτέχνις εξηγεί: “Η πίστη δεν θα είχε νόημα αν δεν δοκιμαζόταν. Η μητέρα μου πάντα μου έλεγε ότι όσο αρνητική κι αν φαίνεται να είναι η ζωή σου, πρέπει πάντα να ψάχνεις για κάτι θετικό. Αισθάνομαι ότι, ως επί το πλείστον, δεν φταίει αυτός. Είναι ο τρόπος με τον οποίο ανατράφηκε”.

(Κάθε Σάββατο και Κυριακή βράδυ, για τρεις ώρες, από τις 10 μ.μ. μέχρι την 1 π.μ., ο Ιωσήφ Αβράμογλου παρουσιάζει από τον Real FM στους 97.8, την εκπομπή “‘Round Midnight, όπως έλεγε και η Ella Fitzgerald”, με πολλή και καλή μουσική). Twitter:@IosifAvramoglou Facebook.com/avramoglou Instagram: mus1cguru

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ