Οπτική ψευδαίσθηση: Εάν βρείτε το κρυμμένο ιγκουάνα σε 9 δευτερόλεπτα έχετε «κοφτερή» ματιά

Οι οπτικές ψευδαισθήσεις είναι εικόνες που προκαλούν το μυαλό και δοκιμάζουν τις δυνατότητες της όρασης, της παρατηρητικότητας και του εγκεφάλου σας.

Οπτική ψευδαίσθηση: Μπορείτε να βρείτε το ψάρι μέσα σε 5 δευτερόλεπτα;

Επιπλέον, η εξάσκηση σε οπτικές ψευδαισθήσεις σε τακτική βάση είναι χρήσιμη για την ενίσχυση των γνωστικών ικανοτήτων και είναι μία καλή άσκηση για τους ηλικιωμένους.

Η συγκεκριμένη οπτική ψευδαίσθηση είναι εξαιρετικά δύσκολη και μπορούν να την λύσουν μόνο όσοι έχουν εξαιρετική ματιά και ξέρουν να προσέχουν την λεπτομέρεια.

Οπτική ψευδαίσθηση: Μπορείτε να βρείτε το σπίτι που πωλείται σε 15 δευτερόλεπτα; – Μόνο το 1% τα καταφέρνει

Στην παρακάτω εικόνα βλέπετε ένα δάσος την ημέρα. Κάπου μέσα στην εικόνα κρύβεται ένα ιγκουάνα. Μπορείτε να το βρείτε μέσα σε 9 δευτερόλεπτα; Κοιτάξτε την εικόνα από διαφορετικές οπτικές γωνίες και επιχειρήστε να εντοπίσετε κάτι που δεν ταιριάζει. Έχετε 9 δευτερόλεπτα.

Οπτική ψευδαίσθηση
Πηγή: Reddit

Τι είναι οι οπτικές ψευδαισθήσεις

Οπτική ψευδαίσθηση: Μπορείτε να βρείτε το περίεργο κούγκαρ σε 10 δευτερόλεπτα;

Γνωρίζατε ότι οι οπτικές ψευδαισθήσεις μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της γήρανσης του εγκεφάλου; Καθώς μεγαλώνουμε, ο εγκέφαλός μας χάνει μέρος της ικανότητάς του να επεξεργάζεται οπτικές πληροφορίες. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα με την όραση, όπως η αντίληψη του βάθους και η αχρωματοψία.

Η επίλυση οπτικών ψευδαισθήσεων μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση του εγκεφάλου ενεργού και ενεργού. Μελέτες έχουν δείξει ότι η επίλυση οπτικών ψευδαισθήσεων μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου ανάπτυξης άνοιας. Οι οφθαλμαπάτες είναι ιδιαίτερα ευεργετικές και για τα παιδιά. Μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη των γνωστικών τους δεξιοτήτων και να κάνουν τη μάθηση πιο διασκεδαστική και ελκυστική. Οι οπτικές ψευδαισθήσεις μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη βελτίωση της οπτικής αντίληψης και της προσοχής των παιδιών.

 

Η λύση της οπτικής ψευδαίσθησης

Οπτική ψευδαίσθηση
Πηγή: Reddit

Το ιγκουάνα βρίσκεται στο κάτω μέρος της εικόνας. Δείτε την εικόνα του ιγκουάνα και σε κοντινό πλάνο.

Οπτική ψευδαίσθηση
Πηγή: Reddit

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ