Οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι κάνουν εξάσκηση σε αυτή τη δεξιότητα, λέει αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος

Η εμπειρία δίδαξε στον αυτοδημιούργητο εκατομμυριούχο Matt Higgins ότι οι επιτυχημένοι άνθρωποι έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Οι άνθρωποι που προχωρούν μπροστά αισθάνονται άνετα με την έννοια της αλλαγής, είπε ο Higgins σε μια διαδικτυακή εκδήλωση του CNBC Make It: Your Money. Σε αντίθεση με τη δημοφιλή άποψη που υπάρχει, η «τυφλή επιμονή» δεν έχει σημασία, πρόσθεσε.

«Προσπαθήστε πιο σκληρά» δεν σημαίνει «προσπαθήστε το ίδιο», δήλωσε ο Higgins, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της ιδιωτικής εταιρείας επενδύσεων RSE Ventures. «Οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι στη ζωή, αν συγκρίνεις το PowerPoint τους για το αρχικό τους business model δεν μοιάζει σε τίποτα με αυτό που αποδεικνύεται πέντε χρόνια αργότερα».

Αυτή η αυτογνωσία μπορεί να σας καθοδηγήσει για το πότε να παραμείνετε πιστοί στις ιδέες σας και πότε να αλλάξετε πορεία, είπε ο Higgins στο Make It. Συχνά χρειάζεται χρόνος για να αποδεχτούν οι άνθρωποι ριζοσπαστικές ιδέες, ειδικά όταν δημιουργείτε κάτι νέο, εξήγησε.

«Για να είσαι επιτυχημένος στη ζωή… πρέπει να έχεις λίγη περιφρόνηση, λίγη μαχητικότητα» μέχρι οι άνθρωποι τελικά να αλλάξουν γνώμη, δήλωσε ο Higgins.

Οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι κάνουν εξάσκηση σε αυτή τη δεξιότητα lei Αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος
O αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος Matt Higgins

Πώς να χτίσετε αυτογνωσία

Στελέχη από τον κλάδο της τεχνολογίας και καθηγητές της Ivy League συχνά χαιρετίζουν τη σημασία της αυτογνωσίας. Είναι «το πιο υποτιμημένο» χαρακτηριστικό, είπε στο Make It η νευροεπιστήμονας Juliette Han, που έχει εκπαιδευτεί στο Χάρβαρντ.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η πρώην αντιπρόεδρος της Google, Claire Hughes Johnson, που είπε ότι ήταν η «μία δεξιότητα που έψαχνα στους υποψηφίους πριν από οτιδήποτε άλλο».

«Σίγουρα, η εμπειρία και οι δεξιότητές σας έχουν σημασία, αλλά μπορούν να αποκτηθούν» σημείωσε ο Hughes Johnson. «Και όταν κάποιος έχει υψηλή αυτογνωσία, έχει μεγαλύτερο κίνητρο να μάθει επειδή είναι ειλικρινής σχετικά με αυτό πάνω στο οποίο χρειάζεται να εργαστεί».

Για να χτίσετε την αυτογνωσία, ξεκινήστε προσδιορίζοντας σε τι είστε καλός, σε τι είστε κακός και τι είναι σημαντικό για εσάς, είπε ο  Hughes Johnson. Οι άνθρωποι που επαναλαμβάνουν τα λάθη τους συχνά δεν έχουν καλλιεργήσει ακόμα αρκετή αυτογνωσία, σημείωσε ο Higgins στην εκδήλωση.

«Οι άνθρωποι που τείνουν να κάνουν το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά… είναι επειδή φοβούνται να αντιμετωπίσουν τους εσωτερικούς τους δαίμονες», είπε ο Higgins προσθέτοντας: «Εστιάστε στο μυαλό σας [και] εκπαιδεύστε τη φωνή μέσα στο κεφάλι σας να είναι ένας σύμμαχος, αντί να είναι ο μεγαλύτερος επικριτής σας».’

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ