Οι ορκισμένοι εργένηδες έχουν αυτά τα 8 μοναδικά χαρακτηριστικά – «Φοβούνται να μην χάσουν τον εαυτό τους»

Τον ξεχωρίζεις: είναι γοητευτικός, χαρισματικός και ίσως… απροσδιόριστος. Δεν έχει ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας, κι ας είχε άπειρες ευκαιρίες.

8 πράγματα που ψάχνουν οι άντρες σε μία γυναίκα

Μπορεί να είναι δύσκολο να τον καταλάβεις, άλλωστε γιατί να επιλέγει την εργένικη ζωή; Η απάντηση στο ερώτημα αυτό μοιάζει αδύνατη. Δεν είναι πάντα η προφανής, ο φόβος της δέσμευσης ή η επιθυμία του να έχει πάντα όποια γυναίκα θέλει.

Οι άνδρες αυτοί έχουν ορισμένα μοναδικά χαρακτηριστικά που τους κάνουν να ξεχωρίζουν. Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος, καλό ή κακό. Απλώς, υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις στη ζωή.

Γιατί οι άντρες κλείνονται στον εαυτό τους και δεν μιλούν

Ας εξερευνήσουμε τον συναρπαστικό κόσμο των ανδρών που δεν δεσμεύονται ή δεν θέλουν να παντρευτούν.

8 μοναδικά χαρακτηριστικά που έχουν οι άνδρες που δεν νοικοκυρεύονται:

  • Εκτιμούν την ανεξαρτησία τους
  • Φοβούνται να μην χάσουν τον εαυτό τους
  • Επιδιώκουν την προσωπική εξέλιξη
  • Βρίσκουν ευχαρίστηση σε ασυνήθιστα επιτεύγματα
  • Είναι αντισυμβατικοί
  • Επιζητούν διαρκώς την πρωτοπορία
  • Έχουν περίπλοκη αντίληψη σχετικά με την αγάπη
  • Έχουν μοναδική αντίληψη σχετικά με την ευτυχία

Εκτιμούν την ανεξαρτησία τους

Μιλώντας για άνδρες που δεν δεσμεύονται, ένα είναι σίγουρο: αγαπούν την ανεξαρτησία τους. Είναι οι άνδρες που απολαμβάνουν τη συντροφιά του εαυτού τους, την ελευθερία τους, τη δυνατότητα να πάρουν αυθόρμητα αποφάσεις, εκείνοι που νιώθουν άνετα να ζουν μόνοι τους.

Αυτό που θέλουν γυναίκες και άντρες

Δεν σημαίνει ότι οι άνδρες αυτοί δεν αγαπούν τη συντροφιά ή τις ουσιαστικές σχέσεις. Το αντίθετο, έχουν βαθιές φιλίες και πολύ στενές σχέσεις στη ζωή τους. Όμως νιώθουν ελεύθεροι μόνο όταν παίρνουν μόνοι τους τις αποφάσεις τους, χωρίς να χρειάζεται να λογοδοτήσουν ή να το συζητήσουν με κανέναν. Η ανάγκη τους αυτή, δεν είναι αναγκαία κάτι αρνητικό. Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό της προσωπικότητάς τους που τους κάνει μοναδικούς και ιδιαίτερους.

Φοβούνται να μην χάσουν τον εαυτό τους

Ένας κοινός, υποκείμενος φόβος των ανδρών που δεν θέλουν να παντρευτούν και να τακτοποιηθούν, είναι ο φόβος μήπως χάσουν τον εαυτό τους. Κάθε φορά που έρχονται κοντά με μία σύντροφο, όταν τα πράγματα σοβαρεύουν, πανικοβάλλονται. Πάντα υπάρχει ο φόβος ότι, αν δεσμευτούν, θα χάσουν τον εαυτό τους, την ταυτότητά τους, την ανεξαρτησία τους, κάθε στοιχείο της προσωπικότητάς τους. Δεν είναι ότι δεν θέλουν να μοιραστούν τη ζωή τους με μία γυναίκα, αλλά  υπάρχει έντονος ο φόβος ότι, αν την μοιραστούν, θα χάσουν σημαντικά κομμάτια του εαυτού τους. Όσο και αν δεν είναι απόλυτα λογικός, ο φόβος αυτός χαρακτηρίζει τους άνδρες που δεν παντρεύονται ή δεν δεσμεύονται.

Επιδιώκουν την προσωπική εξέλιξη

Οι άνδρες που δεν δεσμεύονται ή δεν παντρεύονται, δίνουν μεγάλη σημασία στην προσωπική εξέλιξη. Προσπαθούν διαρκώς να βελτιώνονται, είτε αποκτώντας νέες δεξιότητες, είτε διευρύνοντας τις γνώσεις τους, ή προσπαθώντας να ξεπεράσουν τις αδυναμίες τους. Καταλαβαίνουν ότι η ζωή είναι ένα ταξίδι αυτοβελτίωσης και έχουν στόχο να κάνουν το καλύτερο που μπορούν.

Το αρνητικό είναι ότι, αυτή η έμφαση στην προσωπική εξέλιξη, υπερκαλύπτει άλλες πλευρές της ζωής τους, συμπεριλαμβανομένων των σχέσεων. Ως αποτέλεσμα, είναι πιο πιθανό να επενδύουν χρόνο και ενέργεια σε δραστηριότητες που συντελούν στην προσωπική τους ανάπτυξη, παρά να δεσμευτούν και να τακτοποιηθούν. Όσο σημαντικές και αν είναι οι σχέσεις γι’ αυτούς, δεν είναι παρά μόνο ένα κομμάτι της ζωής τους, όχι ο προορισμός. Ο σημαντικότερος προορισμός είναι η προσωπική ανάπτυξη, και οτιδήποτε άλλο, μαζί και οι σχέσεις είναι μόνο μία έκφανση.

Βρίσκουν ευχαρίστηση σε ασυνήθιστα επιτεύγματα

Για πολλούς άνδρες, στα όνειρα της ζωής δεν περιλαμβάνεται ο γάμος και τα παιδιά. Αντίθετα, τα σχέδιά τους αποτελούνται από φιλόδοξους στόχους καριέρας, ταξιδιωτικούς προορισμούς, προσωπικά επιτεύγματα και καθόλου η δέσμευση ή η ο γάμος.  Ακόμη και όταν είναι σε σχέση, οι προσωπικές φιλοδοξίες των ανδρών αυτών δεν μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα. Αντίθετα, είναι πάντα η κινητήριος δύναμη στη ζωή τους, ωθώντας τους πάντα ψηλότερα.

Πρόκειται για ένα αρκετά κοινό χαρακτηριστικό όσων αντρών δεν δεσμεύονται ή δεν παντρεύονται. Βρίσκουν μεγάλη ικανοποίηση επιδιώκοντας μη παραδοσιακά μονοπάτια και επιτεύγματα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν εκτιμούν ή δεν αγαπούν την οικογένεια, αλλά ο δικός τους ορισμός της επιτυχίας, υπερβαίνει τις παραδοσιακές νόρμες.

Είναι αντισυμβατικοί

Η αντίθεση στον παραδοσιακό ρόλο φαίνεται ότι είναι κύριο χαρακτηριστικό των ανδρών που δεν δεσμεύονται. Έτσι, είναι κυρίως άνθρωποι αντισυμβατικοί. Οι άνδρες αυτοί δεν μοιάζουν με τους υπόλοιπους, δεν ακολουθούν το πλήθος και τις κοινωνικές συμβάσεις. Ακολουθούν τον δικό τους ρυθμό, και αυτό φαίνεται σ’ όλες τις εκφάνσεις της ζωής τους, όχι απλώς στην απόφασή τους να μην παντρευτούν. Είτε είναι στις επιλογές της καριέρας τους, στον τρόπος ζωής τους, ακόμη και στον τρόπο ντυσίματος, οι άνδρες αυτοί εκφράζονται αντισυμβατικά. Μοιάζει σαν να έχουν μία έμφυτη επιθυμία να ξεχωρίσουν και να χαράξουν το δικό τους μονοπάτι.

 Οι άνθρωποι μπορεί  θεωρούν την αντισυμβατικότητά τους επανάσταση, όμως για τους ίδιους, είναι περισσότερο ζήτημα αυθεντικότητας, η ανάγκη τους να ζουν τη ζωή με τους δικούς τους όρους και να είναι αληθινοί προς τον εαυτό τους, ακόμη και αν αυτό σημαίνει να πηγαίνουν αντίθετα στο ρεύμα.

Επιζητούν διαρκώς την πρωτοπορία

Έχει τύχει να γνωρίσετε ποτέ κάποιον που αναζητά διαρκώς νέες εμπειρίες, συγκινήσεις, τον ενθουσιασμό του καινούργιου; Είναι ένα αρκετά κοινό χαρακτηριστικό των ανδρών που δεν παντρεύονται ή δεν δεσμεύονται. Είναι οι άνδρες αυτοί που ταξιδεύουν, που εξερευνούν νέους πολιτισμούς, ανακαλύπτουν νέα μέρη, νέα πράγματα. Η διαρκής αναζήτηση του καινούργιου, του πρωτότυπου, χαρακτηρίζει και τις σχέσεις τους. Δεν είναι ότι βαριούνται εύκολα, απλώς οι άνδρες αυτοί έχουν μία αχόρταγη όρεξη για τη ζωή και τις αμέτρητες εμπειρίες της.

Έχουν περίπλοκη αντίληψη σχετικά με την αγάπη

Οι άνδρες που δεν δεσμεύονται ή δεν παντρεύονται συχνά έχουν μία περίπλοκη αντίληψη σχετικά με την αγάπη. Δεν είναι ότι οι άνδρες αυτοί δεν πιστεύουν στην αγάπη ή δεν μπορούν ν’ αγαπήσουν. Το αντίθετο, πολλοί απ’ αυτούς αγαπούν βαθιά και με πάθος. Η αντίληψή τους ωστόσο, σχετικά με το τι είναι αγάπη, διαφοροποιείται από την παραδοσιακή: μπορεί να θεωρούν την αγάπη ως κάτι παροδικό, κάτι που έρχεται και φεύγει. Ή μπορεί να θεωρούν ότι η αγάπη μπορεί να υπάρχει και εκτός γάμου ή δέσμευσης.

Η πεποίθησή τους σχετικά με την αγάπη δεν είναι συνδεδεμένη με το «για πάντα».  Για εκείνους, η αγάπη μπορεί να είναι η έντονη σύνδεση στο τώρα, χωρίς υποσχέσεις ή εγγυήσεις για το μέλλον. Η μη συμβατική τους αντίληψη περί αγάπης διαμορφώνει τις απόψεις και τις συμπεριφορές τους στις σχέσεις, περιορίζοντας τις πιθανότητες να δεσμευτούν.

Έχουν μοναδική αντίληψη σχετικά με την ευτυχία

Οι άνδρες που δεν δεσμεύονται και δεν παντρεύονται, έχουν μία διαφορετική αντίληψη γύρω απ’ την ευτυχία. Η ευτυχία τους δεν εξαρτάται από τις κοινωνικές προσδοκίες ή τις παραδοσιακές αντιλήψεις σχετικά με τον γάμο και τα παιδιά. Οι άντρες αυτοί, αντλούν ευτυχία από

  • Τα προσωπικά τους κατορθώματα
  • Την ελευθερία τους
  • Τη διαρκή αναζήτηση της πρωτοπορίας και της προσωπικής εξέλιξης

Τέλος, πιστεύουν ότι η ευτυχία πηγάζει από μέσα μας, ότι δεν εξαρτάται από τις εξωτερικές συνθήκες και τις κοινωνικές νόρμες. Η πεποίθησή τους αυτή κατευθύνει τις αποφάσεις, τον τρόπο ζωής τους, και τέλος την απόφασή τους να  μην παντρευτούν και να μην δεσμευτούν. Δεν καταλήγουν στην απόφαση αυτή επειδή υποτιμούν τη δέσμευση ή την αγάπη, αλλά επειδή επιλέγουν το προσωπικό τους μονοπάτι προς την ευτυχία. Άλλωστε, αυτό δεν είναι το ζητούμενο για όλου; Η μοναδική μας εκδοχή της ευτυχίας, όποια και αν είναι αυτή.

Tip: Ο κόσμος είναι περίπλοκος και ποικίλος και καθένας έχει τις προσωπικές του αντιλήψεις σχετικά με τη ζωή. Η χαρά και η ικανοποίηση είναι βαθιά υποκειμενικές και είναι αδύνατον να προσδιοριστούν με τρόπο ομοιόμορφο. Οι επιλογές του καθενός αξίζουν πρέπει να γίνονται σεβαστές. Ο κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να ακολουθήσει το δικό του μονοπάτι, ανεξάρτητα από το ποιο είναι αυτό. Αν, ως γυναίκα, έχετε ερωτευτεί έναν άντρα αυτής της κατηγορίας, να θυμάστε ότι ο τρόπος ζωής του, είναι μία αντανάκλαση των δικών του επιλογών, όχι της δικής σας προσωπικότητας.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ