Μόλις γέννησε αλλά απεχθάνεται τον ρόλο της μητέρας – «Μου λείπει η παλιά μου ζωή»

Ο ερχομός ενός παιδιού αλλάζει την καθημερινότητα του ζευγαριού, κυρίως της μητέρας. Η κούραση είναι δεδομένη και υπάρχει μία φυσιολογική αναστάτωση, αφού οι γονείς πρέπει να διαχειριστούν και να προσαρμοστούν σε πολλές και σημαντικές αλλαγές, ενώ παράλληλα, η φροντίδα ενός παιδιού είναι μεγάλη ευθύνη.

Οι άνθρωποι που νιώθουν μοναξιά στη σχέση τους αλλά δεν το παραδέχονται, συνήθως εμφανίζουν αυτές τις 7 συμπεριφορές

«Την φροντίζω αποκλειστικά μόνη μου»

Η γυναίκα της ιστορίας έχει μόλις γεννήσει την κόρη της. Όσο και αν την αγαπά, ομολογεί ότι απεχθάνεται τον νέο της ρόλο.

Η γυναίκα είναι σε άδεια μητρότητας, ενώ ο άνδρας της έχει μόλις ξεκινήσει να εργάζεται σε μια νέα δουλειά. Η γυναίκα προσπάθησε να του εξηγήσει πόσο εξουθενωμένη είναι που φροντίζει αποκλειστικά το μωρό, αλλά εκείνος δεν το καταλαβαίνει.

Κατερίνα Καραβάτου: Η τρυφερή ανάρτηση για τα γενέθλια της κόρης της – «Αέλια μου, είσαι σπουδαία»

Η γυναίκα αφιερώνει κυριολεκτικά μέρες και νύχτες ολόκληρες φροντίζοντας το μωρό. Ο άνδρας βοηθάει ελάχιστα το βράδυ. Κρατάει το παιδί μόνο μία ώρα και της το δίνει αμέσως προκειμένου να το ετοιμάσει για να το βάλει για ύπνο το βράδυ.

Ακόμη και όταν ο άνδρας της έχει ρεπό, δεν την βοηθάει με το μωρό για περισσότερες από δύο ώρες.

Πίστευε πως ήταν η πιο ευτυχισμένη γυναίκα στον κόσμο – «Ένα μήνυμα που βρήκα στο κινητό του συζύγου μου, διέλυσε τα πάντα»

Από τον άνδρα της, περίμενε να βοηθάει περισσότερο όταν έχει ρεπό και ειδικά τ’ απογεύματα. Ωστόσο, αρνείται να το κάνει και επιμένει ότι πρέπει να παραμείνει συγκεντρωμένος στη δουλειά του και πως αν ξενυχτάει, δεν θα είναι αποδοτικός.

Ο ρόλος της μητέρας – «Έκανα λάθος»

Εκτός από τον άνδρας της, την εξαγριώνει και ο νέος της ρόλος ως μητέρα. Φανταζόταν ότι θα της ήταν εύκολο, όμως έκανε λάθος.  Έβλεπε τον εαυτό της ως μια υπέροχη μητέρα και πίστευε πως θα καλλιεργούσε εύκολα τη σχέση της με το μωρό. Δυστυχώς όμως, το μωρό έχει διαταράξει τον ύπνο της και την εξουθενώνει, τόσο σωματικά, όσο και ψυχικά, όπως λέει.

Εβελίνα Παπούλια: Δεν συμβουλεύω την κόρη μου για τα επαγγελματικά της – Θέλω να κάνει την δική της πορεία

«Όταν κοιτάω την κόρη μου, όσο ευτυχισμένη και αν με κάνει, νιώθω πίκρα που έχασα την παλιά μου ζωή», εξηγεί η γυναίκα.

«Μου λείπει ο  εαυτός μου»

«Μου λείπει η προσωπικότητά μου, το σώμα μου, ο ύπνος μου…μου λείπει να είμαι αυτόνομος άνθρωπος. Την αγαπάω, την φροντίζω. Δεν παραμελώ καθόλου τα καθήκοντά μου ως μητέρα ούτε την αφήνω ποτέ, όμως είμαι “στον αυτόματο” διαρκώς».

Ευγενία Σαμαρά: Ξεκίνησα ψυχοθεραπεία από περιέργεια και στην πορεία βρήκα πολλά

Το ξέρω ότι ακούγεται εγωιστικό. Κανονικά, το μόνο που θα έπρεπε να θέλω, θα ήταν να θυσιάσω τα πάντα για την οικογένειά μου, την κόρη και τον άνδρα μου, αλλά είμαι εξαντλημένη. Είμαι τόσο εξαντλημένη….» αναφέρει.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

ENIKOS NETWORK