Μην αμελείτε να καθαρίσετε 4 σημεία στην κουζίνα σας – Το κόλπο με ένα απροσδόκητο εργαλείο ομορφιάς

Η κουζίνα χρειάζεται συχνό καθαρισμό, καθώς πολλά σημεία μπορούν να μετατραπούν σε εστίες μικροβίων. Με απλά υλικά που υπάρχουν στο σπίτι σας μπορείτε να καθαρίσετε αποτελεσματικά την κουζίνα σας και να απαλλαγείτε εύκολα από τη βρωμιά και τα μικρόβια.

Το απλό κόλπο για να διατηρήσετε την κουζίνα σας καθαρή ενώ μαγειρεύετε

4 σημεία στην κουζίνα που χρειάζονται τακτικό καθαρισμό

  • Σανίδες κοπής
  • Νεροχύτης
  • Βάση μαχαιριών
  • Σχάρες εξαερισμού

Οι ειδικοί του Luxury Cleaning, μίας εταιρείας με έδρα τη Νέα Υόρκη, μοιράστηκαν τα κορυφαία μυστικά τους για να κάνετε την κουζίνα σας να αστράφτει, διευκολύνοντας όλη τη διαδικασία της γενικής καθαριότητας.

4 έξυπνα κόλπα για πεντακάθαρη κουζίνα

  • Καθαρισμός σανίδων κοπής με λεμόνι και αλάτι
  • Εξάλειψη δυσάρεστων οσμών από το νεροχύτη με λεμόνι
  • Καθαρισμός βάσης μαχαιριών με πιστολάκι μαλλιών
  • Καθαρισμός σχαρών εξαερισμού με απαλές βούρτσες

Καθαρίστε τις σανίδες κοπής με λεμόνι και αλάτι

Καθαρίστε με φυσικό τρόπο τα σκουριασμένα ταψιά στην κουζίνα σας με ένα απλό υλικό

Οι ειδικοί προτείνουν να χρησιμοποιήσετε χυμό λεμονιού και αλάτι ή μαγειρική σόδα για να απομακρύνετε τους επίμονους λεκέδες από τις σανίδες κοπής. Το κιτρικό οξύ του λεμονιού διασπά τους λεκέδες, διευκολύνοντας την απομάκρυνσή τους με νερό.

Χρησιμοποιήστε το λεμόνι ως φυσικό αποσμητικό για το νεροχύτη της κουζίνας

Δεν θα χρειαστεί να τρίψετε ξανά τις σχάρες του φούρνου με αυτό το κόλπο καθαρισμού

Για να εξουδετερώσετε τις δυσάρεστες οσμές και να ανανεώσετε το νεροχύτη σας, οι ειδικοί προτείνουν να ρίξετε μερικές φλούδες λεμονιού στην αποχέτευση και να ξεπλύνετε με κρύο νερό. Αυτό το οικολογικό κόλπο χρησιμοποιείται συχνά και από επαγγελματίες καθαρισμού. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγο χυμό λεμονιού κατευθείαν στην αποχέτευση.

Καθαρίστε τις βάσεις για τα μαχαίρια με σεσουάρ μαλλιών

Για να καθαρίσετε τις στενές και δύσκολες τρύπες της βάσης των μαχαιριών, οι ειδικοί προτείνουν τη χρήση ενός απροσδόκητου εργαλείου ομορφιάς που δεν άλλο από το πιστολάκι μαλλιών. Η ροή του αέρα στο σεσουάρ για τα μαλλιά θα απομακρύνει τυχόν υπολείμματα φαγητού που μπορεί να έχουν κολλήσει εκεί.

Καθαρίστε τις σχάρες εξαερισμού με απαλές βούρτσες

Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε τις σχάρες εξαερισμού είναι να χρησιμοποιήσετε βούρτσες με μαλακές τρίχες. Για τα φίλτρα αέρα, καλό είναι να συμβουλευτείτε τις οδηγίες του κατασκευαστή πριν προχωρήσετε στον καθαρισμό τους.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ