Το απλό κόλπο για να διατηρήσετε την κουζίνα σας καθαρή ενώ μαγειρεύετε

Αγαπάτε να μαγειρεύετε, αλλά μισείτε να καθαρίζετε μετά; Αν ναι, τότε υπάρχει ένα έξυπνο κόλπο που θα σας λύσει τα χέρια! Έτσι θα καταφέρετε να διατηρήσετε την κουζίνα σας καθαρή καθώς μαγειρεύετε εξοικονομώντας χρόνο, χωρίς να κουραστείτε μετά καθαρίζοντας πιάτα και μαγειρικά σκεύη.

Το έξυπνο αυτό κόλπο μοιράστηκε ένας χρήστης, στον αμερικανικό ιστότοπο Reddit, που οι περισσότεροι δεν είχαν σκεφτεί μέχρι τώρα και μπορεί να λύσει το πρόβλημα της χρονοβόρας διαδικασίας του καθαρισμού της κουζίνας μετά το μαγείρεμα.

Το έξυπνο κόλπο για καθαρή κουζίνα κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος

Το μυστικό είναι να αφήσετε να τρέξει ζεστό νερό στο νεροχύτη μαζί με σαπούνι, πριν ξεκινήσετε να μαγειρεύετε. Αυτό θα σας βοηθήσει να καθαρίσετε γρήγορα και εύκολα τα πιάτα και τα υπόλοιπα μαγειρικά σκεύη, καθώς τα χρησιμοποιείτε.

Πρόκειται για ένα απλό και εκπληκτικά αποτελεσματικό κόλπο για να αποφύγετε τη συσσώρευση βρώμικων πιάτων και μαγειρικών σκευών στο νεροχύτη, αμέσως μετά το μαγείρεμα.

Χρήσιμες συμβουλές για να χρησιμοποιήσετε αυτό το κόλπο με επιτυχία:

  • Χρησιμοποιήστε ζεστό νερό και σαπούνι για να δημιουργήσετε ένα αφρώδες διάλυμα.
  • Κρατήστε τον νεροχύτη σας καθαρό και άδειο πριν ξεκινήσετε να μαγειρεύετε.
  • Προσθέστε τα πιάτα και τα σκεύη σας στον νεροχύτη καθώς τα χρησιμοποιείτε.
  • Ξεπλύνετε τα πιάτα και τα σκεύη σας καλά πριν τα αφήσετε να μουλιάσουν.

Πώς αποκαλύφθηκε το έξυπνο αυτό κόλπο και τα σχόλια στο διαδίκτυο

Στο /r/foodhacks, στον ιστότοπο Reddit, ο χρήστης SleepySnorlax_666 έγραψε, «Αποκαλύψτε ένα food hack που είδατε κάποτε και τώρα χρησιμοποιείτε καθημερινά».

Οι χρήστες ανταποκρίθηκαν στο αίτημα δίνοντας πολύ χρήσιμες απαντήσεις, όπως ο χρήστης Prestigious-Oven8072 που είπε, «Βάλτε ένα κρεμμύδι στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν το ψιλοκόψετε. Δεν ξέρω γιατί, αλλά σε κάνει να κλαις λιγότερο».

Ωστόσο, αυτό που τράβηξε περισσότερο πολλών χρηστών ανήκει στον χρήστη JessicaLynne77, που ανέφερε: «Αφήστε στο νεροχύτη να τρέχει ζεστό νερό με σαπούνι πριν ξεκινήσετε να μαγειρεύετε, ώστε να διευκολυνθεί ο καθαρισμός της κουζίνας».

Ο χρήστης Confident_Elk_6419 αναρωτήθηκε γιατί δεν το είχε δοκιμάσει μέχρι τώρα και σημείωσε ότι πρόκειται για μια υπέροχη συμβουλή.

Drop the food hack you saw once and now use everyday!!
byu/SleepySnorlax_666 infoodhacks

Συμπέρασμα

Το να αφήνετε ζεστό νερό με σαπούνι στο νεροχύτη, πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσετε την κουζίνα σας καθαρή. Δοκιμάστε το την επόμενη φορά που θα μαγειρέψετε και δείτε τη διαφορά!

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ