Η πιο πολύτιμη ιδιωτική συλλογή κοσμημάτων στον κόσμο σε περιοδεία – Εντυπωσιακές ΦΩΤΟ

Περισσότερα από 700 αντικείμενα από την αείμνηστη αυστριακή συλλέκτη έργων τέχνης Heidi Horten συνθέτουν την πιο πολύτιμη ιδιωτική συλλογή κοσμημάτων στον κόσμο. Αυτή την περίοδο παρουσιάζεται σε έκθεση στο Λονδίνο, στη Σιγκαπούρη και το Ντουμπάι πριν από την πώλησή της σε δημοπρασία για φιλανθρωπικό σκοπό που αναμένεται συγκεντρώσει ποσό ρεκόρ, 120 εκατομμυρίων αγγλικών λιρών.

Κορυφαίες δημιουργίες της συλλογής εκτίθενται δημόσια στην αίθουσα δημοπρασιών του οίκου St James στο κεντρικό Λονδίνο έως την Τετάρτη.

Η συλλογή περιλαμβάνει δαχτυλίδι Cartier από λευκόχρυσο και διαμάντι με το Sunrise Ruby, τον πιο πολύτιμο μη διαμαντένιο πολύτιμο λίθο στον κόσμο, το οποίο η Χόρτεν αγόρασε για 30,4 εκατομμύρια δολάρια σε δημοπρασία πριν από οκτώ χρόνια.

Δαχτυλίδι με ρουμπίνι και διαμάντι Cartier «The Sunrise Ruby».

Το σπάνιο ρουμπίνι της Μιανμάρ «αίμα περιστεριού» 25,59 καρατίων περιγράφεται από το Ελβετικό Γεμολογικό Ινστιτούτο ως «μοναδικός θησαυρός της φύσης» και αναμένεται να πουληθεί έναντι 15-20 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ένα μοναδικό κολιέ Bulgari με ζαφείρι, σμαράγδι και διαμάντια
Τρεις σειρές από διαβαθμισμένα φυσικά μαργαριτάρια που κυμαίνονται περίπου από 10,50 έως 3,20 mm, διαμάντια παλιάς κοπής, λευκό χρυσό 18 καρατίων. Φωτογραφία: Christies
Μια εξαιρετική καρφίτσα με διαμάντι και διαμάντια Bulgari σε σχήμα κομήτη.

Στα εντυπωσιακά κοσμήματα της συλλογής περιλαμβάνονται το σκαλιστό σμαραγδένιο κολιέ Great Moghul από τον Harry Winston 362 καρατίων, παραλληλόγραμμο διαμαντένιο δαχτυλίδι 47 καρατίων και ένα κομψό κίτρινο διαμαντένιο βραχιόλι από τον Tiffany & Co και δημιουργίες Bulgari που εμφανίζονται πρώτη φορά σε δημοπρασία.

Κολιέ με κρεμαστό κόσμημα από σμαράγδι και διαμάντια Harry Winston «The Great Mughal».
Σκουλαρίκια Bulgari από ζαφείρι, σμαράγδι και διαμάντια. Bραχιόλι Bulgari από ζαφείρι, σμαράγδι και διαμάντια και ένα μενταγιόν Bulgari από σμαράγδι και διαμάντια.
Ένα εξαιρετικά σπάνιο Van Cleef & Arpels με ρουμπίνι, σμαράγδι, όνυχα και διαμάντια

Η Χόρτεν -η οποία κληρονόμησε περίπου 2,7 δισεκατομμύρια αγγλικές λίρες όταν ο σύζυγός της, ο μεγιστάνας του πολυκαταστήματος Χέλμουτ Χόρτεν, πέθανε το 1987.

Η Χάιντι Χόρτεν πέθανε τον Ιούνιο του 2022 χωρίς άμεσους κληρονόμους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

ENIKOS NETWORK