Τον χώρισε λίγες εβδομάδες πριν από τον γάμο – «Έκανα ένα αστείο, έχουν περάσει 6 μήνες και δεν μπορώ να την ξεπεράσω»

Ένας πληγωμένος άνδρας ακόμη προσπαθεί να καταλάβει πώς ο «έρωτας της ζωής του» μπόρεσε να τον εγκαταλείψει, αφού διάβασε τους όρκους που θα έλεγε στον επικείμενο γάμο τους, λίγες μόλις εβδομάδες πριν από το μυστήριο. Μάλιστα έχει έξι μήνες να του μιλήσει. Ο άνδρας που ήθελε να κάνει τους καλεσμένους του γάμου τους να γελάσουν, κατέληξε να χάσει τη γυναίκα του, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που λένε ότι είχε δίκιο που τον εγκατέλειψε.

«Νιώθω ότι η πεθερά μου είναι το τρίτο πρόσωπο στον γάμο μας» – Τι ζήτησε από τον σύζυγό της

Μπορεί το χιούμορ να οδηγήσει σε χωρισμό;

Ο γάμος είναι μία πολύ προσωπική υπόθεση και, το κάθε ζευγάρι έχει το μοναδικό του στιλ και διαμορφώνει όπως επιθυμεί τη δική του, ξεχωριστή ημέρα. Άλλοι είναι παραδοσιακοί και άλλοι μοντέρνοι, αλλά σε κάθε περίπτωση, οι σύντροφοι πρέπει να συμφωνούν σε όλα. Οι όρκοι του γάμου είναι, παραδοσιακά μία συναισθηματικά φορτισμένη στιγμή, ενώ το χιούμορ μπορεί να γίνει ανεκτό… αργότερα όταν το μυστήριο έχει ολοκληρωθεί και συχνά με τη συνοδεία αλκοόλ και καλής διάθεσης.

Λίγες μόλις εβδομάδες πριν ενωθούν με τα δεσμά του γάμου, η σχέση του ζευγαριού διαλύθηκε οριστικά. Η γυναίκα ανακάλυψε τους όρκους που είχε σκοπό να απαγγείλει ο γαμπρός στον γάμο τους, έγινε έξαλλη και τελικά, τον εγκατέλειψε. «Μού είπε ότι αυτή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Ότι δεν παίρνω τίποτα στα σοβαρά και ότι δεν μπορεί να διανοηθεί ότι θα περάσει τη ζωή της με κάποιον που δεν μπορεί να τη σεβαστεί», αποκάλυψε ο άνδρας.

Την απάτησε με την ξαδέλφη της – «Οι παππούδες μου με βοήθησαν να πάρω εκδίκηση και τώρα ο σύζυγός μου με εκλιπαρεί να τα ξαναβρούμε»

“Νιώθω μπερδεμένος”

Μπερδεμένος από την αντίδρασή της, εξήγησε περισσότερο τη δυναμική της σχέσης τους: «Πίστευα ότι της αρέσει το χιούμορ μου. Σίγουρα υπήρχαν φορές που την εκνεύριζα, αλλά ποτέ δεν θεώρησα ότι αυτό θα ήταν ένα τόσο μεγάλο πρόβλημα, πέρα από μία μικρή διαφορά στην αίσθηση του χιούμορ». Ο άνδρας εξήγησε ότι είπε στη γυναίκα πως, με τους όρκους, δεν είχε καμία διάθεση ασέβειας και πως, το μόνο που ήθελε ήταν να κάνει λίγο πλάκα. Εκείνη όμως όχι απλώς δεν γέλασε, αλλά τον εγκατέλειψε, τον απέκλεισε κάθε μέσο επικοινωνίας και ακύρωσε τον γάμο. Ακόμη και οι γονείς της, που ανέλαβαν σχεδόν εξ ολοκλήρου τα έξοδα του γάμου, τού ζήτησαν να τους αφήσει ήσυχους.

“Την αγαπώ ακόμη”

«Έχουν περάσει έξι μήνες και δεν μπορώ να προχωρήσω παρακάτω. Την αγαπάω πολύ, πώς μπόρεσε να μου φερθεί μ’ αυτόν τον τρόπο;», ρωτούσε τους αναγνώστες της ανάρτησης. Οι απαντήσεις πιθανώς να μην ήταν εκείνες που περίμενε, ή εκείνες που θα ήθελε να ακούσει, με την πλειονότητα να πιστεύει ότι η αρραβωνιαστικιά του μάλλον είχε δίκιο να τον παρατήσει στα σκαλιά της εκκλησίας.

Οι αναγνώστες απαντούν

Εν πάση περιπτώσει, τι είδους αστεία ήταν αυτά; Ήταν αυτά τα αστειάκια που ήξερες ότι την πειράζουν; Ένας αναγνώστης αμφισβήτησε το βαθύτερο νόημα της ανάρτησης: «Οι όρκοι ήταν το κερασάκι στην τούρτα», έγραψε. «Μήπως γενικά την φόρτωνες συναισθηματικά και ξεσπούσες επάνω της;» Ένας ακόμη, παρατήρησε: «Μού δίνει την αίσθηση του άνδρα που δεν προσπαθεί να διατηρήσει υγιή τη σχέση ή τον γάμο του».

Δύσπιστοι οι αναγνώστες

Άλλοι αναγνώστες ήθελαν σώνει και καλά να μάθουν το περιεχόμενο των όρκων που εξόργισαν τη γυναίκα και τον εκλιπαρούσαν να το αποκαλύψει: «Νομίζω το ότι δεν μας λέει τι είχε γράψει στους όρκους μας εξηγεί γιατί τελικά τον παράτησε». Ένας άλλος σχολίασε: «Λογικά, αφού λέει ότι έγραψε κάτι για να κάνει τους καλεσμένους να γελάσουν, θα έγραψε καμιά ανοησία, αντί για κάτι ουσιαστικό που θα περίμενε ν’ ακούσει η μέλλουσα γυναίκα του».

Στην αρχική του ανάρτηση, ο άνδρας απάντησε ότι δεν μπορεί να τους αποκαλύψει το περιεχόμενο των όρκων, επειδή δεν τους είχε πια, αφού, πάνω στον θυμό του, έσπασε τον υπολογιστή όπου είχε γράψει τους όρκους. Προσπάθησε να θυμηθεί ορισμένους, και εξήγησε: «Θυμάμαι ότι είχα γράψει κάποια αθώα αστεία, ότι δεν θα γυρίσω να κοιτάζω άλλες γυναίκες, όσο σέξι και αν είναι, και κάτι τέτοιο. Τίποτα πάντως που να δικαιολογεί αυτή την ακραία αντίδραση».

Οι αναγνώστες αμφισβήτησαν την αίσθηση του χιούμορ του, με έναν απ’ αυτούς να παρατηρεί: «Δύο φίλοι μου, έγραψαν τους γαμήλιους όρκους και έκαναν λίγο χιούμορ, με καλή διάθεση και αγάπη. Ήταν όμορφο και αληθινό. Δεν νομίζω ότι ήταν έτσι και στη δική σου περίπτωση. Νιώθω ότι έγραψες ένα μάτσο προσβολές που αποκάλεσες χιούμορ».

Κάποιος άλλος αναγνώστης θεώρησε ότι μάλλον, η αρραβωνιαστικιά του είχε μπουχτίσει από τα «αστεία του». «Μάλλον θα ξεπερνούσε συχνά τα όρια και εκείνη, είτε δεν του εξέφραζε την ενόχλησή της ή οι όρκοι ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, βλέποντας ότι δεν είναι ικανός να πάρει τίποτε στα σοβαρά», σχολίασε ένας. Κάποιος άλλος συμφώνησε «Δεν είναι αστείο αν κανείς δεν γελάει». «Κάτι μου λέει ότι ο τύπος δεν είναι τόσο αστείος όσο νομίζει».

Όσο για το αν η νύφη είχε δίκιο με την απόφασή της να τον εγκαταλείψει οριστικά, αυτό μάλλον, δεν θα το μάθουμε ποτέ…

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ