«Νιώθω ότι η πεθερά μου είναι το τρίτο πρόσωπο στον γάμο μας» – Τι ζήτησε από τον σύζυγό της

Μία νέα μαμά εξομολογείται πως πλέον, αισθάνεται ότι στον γάμο της, υπάρχουν 3 άτομα, αφού, μετά τη γέννηση της κόρης τους, ο σύζυγός της παίρνει την μητέρα του βιντεοκλήση τρεις φορές την ημέρα για να δει την εγγονή της.

Πόσο είναι το φυσιολογικό;

Οι παππούδες είναι πολύτιμα πρόσωπα στη ζωή ενός παιδιού αλλά για τη συγκεκριμένη ιστορία, η παρουσία της πεθεράς είναι παραπάνω από αισθητή. Μάλιστα, η νέα γυναίκα αισθάνεται η πεθερά της παρεμβαίνει στα πάντα και θέλει να έχει λόγο σε όποια απόφαση κι αν λάβει το ζευγάρι.

Πρώτη φορά γιαγιά

Σ’ ένα forum για γονείς, η 33χρονη λέει ότι η δύο μηνών κόρη της είναι το πρώτο εγγόνι της πεθεράς της. Καταλαβαίνει τον ενθουσιασμό της όμως εξηγεί ότι, ο άνδρας της τηλεφωνεί στην μητέρα του πολύ συχνά, ενημερώνοντάς την για κάθε λεπτομέρεια της καθημερινότητάς τους.

Βιντεοκλήσεις και τηλέφωνα όλη την ημέρα

«Ο άνδρας μου κάνει βιντεοκλήσεις για να δει η μητέρα του το μωρό κάθε μέρα και συχνά, αρκετές φορές μέσα στην ημέρα. Μάλιστα, αυτό δεν είναι καν απαίτηση της πεθεράς μου, άρα δεν μπορώ ούτε να την κατηγορήσω. Αλλά μού φαίνεται περίεργο που ο σύζυγός μου θέλει να κάνει βιντεοκλήση στην μητέρα του τόσο συχνά. Μία-δύο φορές την εβδομάδα θα μού φαινόταν πιο φυσιολογικό. Επίσης, της τηλεφωνεί κάθε μέρα στον δρόμο για τη δουλειά. Δεν καταλαβαίνω την ανάγκη του αυτή…».

Η συχνότητα στην επικοινωνία μπορεί να είναι πιο συνηθισμένη ανάμεσα στις κόρες και τις μητέρες τους, αλλά η γυναίκα θεωρεί πως μοιάζει πολύ παράξενο  που ένας ενήλικος είναι τόσο κολλημένος με την μητέρα του. «Η πεθερά μου έχει άλλα δύο παιδιά, δεν είναι μόνη, ούτε αβοήθητη, δεν συντρέχουν τέτοια ζητήματα», εξηγεί στην Mirror.

Συνεχίζοντας την ιστορία, ενημερώνει ότι μίλησε με τον άνδρα της, ζητώντας του να μην κάνει διαρκώς βιντεοκλήσεις με την μητέρα του, και ότι δεν θέλει διαρκώς την παρουσία της πεθεράς στο σπίτι.

Στο forum, ζητούσε τη γνώμη των αναγνωστών αν έκανε καλά που το ζήτησε. «Τού ζήτησα να περιορίσει τις βιντεοκλήσεις με το μωρό και την μητέρα του, στην μία φορά την εβδομάδα, καθώς, από τη στιγμή που δουλεύουμε και οι δύο και το παιδί είναι στον βρεφονηπιακό σταθμό, θέλω να έρθουμε οι τρεις μας πιο κοντά σαν οικογένεια, χωρίς την καθημερινή παρουσία της πεθεράς μου».

Η συμπεριφορά του με κάνει να νιώθω ζήλεια

«Την πεθερά μου, τη συμπαθώ αλλά η συμπεριφορά του συζύγου μου, μού προκαλεί ζήλεια. Δεν έχω γνωρίσει κανέναν ώριμο άνδρα που να θέλει να μιλάει συνεχώς με την μητέρα του, δύο και τρεις φορές την ημέρα, εκτός αν είναι άρρωστη ή μόνη της, κάτι που δεν ισχύει στην δική μου περίπτωση. Δηλαδή, ακόμη και έτσι, πάλι υπερβολή θα ήταν».

«Σχεδόν, νιώθω ότι η πεθερά μου είναι το τρίτο πρόσωπο στον γάμο μας. Υπάρχουν φορές που με το ζόρι προλαβαίνω να δω τον άνδρα μου, αλλά εκείνος κάνει λες και είναι παντρεμένος με την μητέρα του, με τα πρωινά του τηλεφωνήματα και, σαν να μην φτάνουν αυτά, να της κάνει και βιντεοκλήσεις το απόγευμα».

Μερικοί αναγνώστες εξέφρασαν τη γνώμη τους:

«Δεν θα μπορούσα να ζήσω έτσι, μού μοιάζει πολύ καταθλιπτική η κατάσταση. Τις καθημερινές, ο χρόνος είναι ήδη περιορισμένος, αν κάνεις και άσκοπες  βιντεοκλήσεις, ακόμη χειρότερα. Δεν έχω κάποια συμβουλή να σού δώσω αλλά, εγώ δεν θα το άντεχα».

Κάποιος άλλος είπε: «Δεν είναι φυσιολογικό ένας παντρεμένος άνθρωπος να μιλά δύο και τρεις φορές με τους γονείς του, αντί να προσπαθεί να χτίσει μία σχέση με τη γυναίκα και την κόρη του. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τη γυναίκα».

«Ακόμη ένας άντρας που παντρεύτηκε την μαμά του» και, ένα άλλο σχόλιο ανέφερε: «καημένη μου, ο γάμος σου κινδυνεύει στ’ αλήθεια».

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ