Το αγοράκι της φωτογραφίας είναι γνωστός Έλληνας ηθοποιός – Μπορείτε να τον αναγνωρίσετε;

Το όμορφο και χαμογελαστό αγοράκι που απεικονίζεται στην φωτογραφία, είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους Έλληνες ηθοποιούς της γενιάς του, ενώ το 2008 κέρδισε το θεατρικό βραβείο Δημήτρης Χορν.

Της Ελένης Φλισκουνάκη

Καταφέρατε να τον αναγνωρίσετε;

Θανάσης Αλευράς

Στην φωτογραφία βλέπουμε τον Θανάση Αλευρά στην παιδική του ηλικία!

Θανάσης Αλευράς

Ποιος είναι ο Θανάσης Αλευράς

Ο Θανάσης Αλευράς γεννήθηκε στις 14ης Ιουνίου του 1979 στα Ιωάννινα, όπου και μεγάλωσε. Τελειώνοντας το σχολείο αποφάσισε να ακολουθήσει το όνειρό του και έτσι σπούδασε υποκριτική. Είναι απόφοιτος του Θεάτρου Τέχνης «Κάρολος Κουν».

Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη, είχε αναφέρει: «Οι γονείς μου παντρευτήκαν όταν ήμουν στην 6η δημοτικού, γιατί είχε άλλο γάμο ο πατέρας μου. Εγώ παρέδωσα στον γάμο την μητέρα μου στον πάτερα μου, ήμουν 12 χρόνων. Σε μία έκθεση στο σχολείο έγραφα πώς είναι ο γάμος των γονιών μου και δεν την διάβασε στην τάξη γιατί θεώρησε πως δεν είναι ωραίο».

«Ο πατέρας μου “χάθηκε” και έπρεπε να παίξω και σε χωρισμούς και αρρώστιες. Όταν πέθανε ο πατέρας μου ήμουν σε περιοδεία και πήγα με πολύ κόπο. Από όταν ήμουν μικρός ήθελα να γίνω ηθοποιός, νόμιζα ότι ηθοποιός είναι να παίζεις επιθεώρηση», είχε σημειώσει στην ίδια συνέντευξη.

Η πορεία στην υποκριτική

Ο Θανάσης Αλευράς έχει διαγράψει μία επιτυχημένη πορεία στον χώρο της υποκριτικής. Έχει συμμετάσχει σε πολλές παραστάσεις στο θέατρο, μεταξύ αυτών: «Πλούτος», «Amor», «Όρνιθες», «Βυσσινόκηπος», «ΤΟ ΕΠΟΣ… ΤΗΣ ΜΑΛΑΜΩΣ» και «Τι φάση πάλι ρε».

Σημαντική στιγμή στην καριέρα του ήταν το θεατρικό βραβείο Δημήτρης Χορν που κέρδισε το 2008. Καλεσμένος στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου είχε πει: «Πήρα το βραβείο Χορν το 2008. Συγκινήθηκα που είχα τον σταυρό του Χορν, και φοβόμουν μην τον χάσω γιατί τον κρατάς ένα χρόνο και τον παραδίδεις στον επόμενο. Το έκρυβα πίσω από τα πιρούνια!».

Κατά την διάρκεια της καριέρας του έχει συμμετάσχει σε αρκετά σίριαλ. Μεταξύ άλλων: «Κόκκινος Κύκλος», «Εραστής δυτικών προαστίων», «Το Κόκκινο Δωμάτιο», «Φίλα τον βάτραχό σου», «Επτά Θανάσιμες Πεθερές», «Τα Νούμερα» και «Τα καλύτερά μας Χρόνια».

Επίσης, ο Θανάσης Αλευράς έχει λάβει μέρος στο τηλεοπτικό σόου μιμήσεων «Your Face Sounds Familiar» στον Ant1. Μάλιστα το 2013 το κέρδισε.

Στην συνέντευξη στον Γρηγόρη Αρναούτογλου είχε δηλώσει: «Δεν έχω κάνει πολύ τηλεόραση, έχω κάνει τρία σήριαλ. Εμένα ο κόσμος ουσιαστικά με γνώρισε μέσω του «Your Face Sounds Familiar». Από εμένα ξεκινάει που δεν είμαι στην τηλεόραση. Αισθάνομαι ότι η κάμερα δεν μπορεί να αποτυπώσει την ενέργειά μου και την σκηνική μου τρέλα.

Επίσης με έχουν κατατάξει και δεν ξέρουν για τι με θέλουν. Με «Τα Νούμερα» θυμήθηκα ότι δεν μπορώ και τα πολύωρα γυρίσματα. Δεν μου αρέσει η διαδικασία.

Μπορείς να τρελαθείς με το γύρισμα, υπάρχουν ηθοποιοί που το αντέχουν. Αισθάνομαι μια αμηχανία στην κάμερα γιατί θέλω να πάρω μια βουτιά. Θέλω να μπω σε μια ροή που η τηλεόραση δεν με αφήνει. Η τηλεόραση είναι κυρίως ο σκηνοθέτης και ο μοντέρ. Κάπως δεν μου αρέσει η διαδικασία».

Tο αυτοάνοσο νόσημα

Ο Θανάσης Αλευράς έχει μιλήσει ανοιχτά για το αυτοάνοσο νόσημα από το οποίο πάσχει. Συγκεκριμένα στην εκπομπή της Ζέτας Δούκα, είχε εξηγήσει: «Εγώ δημιούργησα ένα αυτοάνοσο, που έχουν πολλοί άνθρωποι από ότι ακούω. Μου διέγνωσαν ψωρίαση μετά την τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Αυτό δείχνει πως ο οργανισμός δεν μπορεί να ξεχωρίσει τον ίδιο του τον οργανισμό και του επιτίθεται σαν εχθρό.

Ευγνωμονώ που δεν είναι κάτι σοβαρότερο. Έχω με αυτή τη σκέψη έχω καταφέρει να το κρατάω σε μια μόνιμη ύφεση, που για μένα αυτό είναι το μεγαλύτερο δώρο. Εύχομαι κάποια στιγμή να αυτοιαθώ, όπως αυτονόσησα. Δεν είμαστε καλά με τον εαυτό μας γιατί πάμε παραφύση σε πολλά πράγματα. Πάντα μπροστά είναι τα λεφτά ο χρόνος και η εργασία. Οπότε τι θα κάνει το σύστημα; Θα αντιδράσει».

Ακόμα στην εκπομπή της Νίκης Λυμπεράκη είχε εξομολογηθεί: «Έχω μιλήσει για το δικό μου αυτοάνοσο, ναι, την ψωρίαση που με ταλαιπωρεί αρκετά χρόνια. Φαίνεται, είναι πάνω στο δέρμα σου. Μπορεί δηλαδή να ντρέπεσαι να εκθέσεις το σώμα σου, μπορεί να πονάνε τα κόκαλα ή οι αρθρώσεις σου και να έχεις αφόρητους πόνους. Ευτυχώς εγώ έχω μια πολύ πιο ήπια μορφή, η οποία όμως σε περιόδους με έχει φέρει σε μεγάλη αμηχανία».

«Μου έχει φέρει όμως και μια μεγάλη σκέψη όσον αφορά στο τι έκανα εγώ και τρέλανα τα κύτταρα μου. Όλες αυτές οι ασθένειες είναι ψυχογενείς. Νομίζω ότι ασθενούμε, νοσούμε, όταν κάτι δεν κάνουμε καλά ή δεν είναι κάτι σε αρμονία», είχε συνεχίσει.

Ο έρωτας στην ζωή του

Ο Θανάσης Αλευράς έχει αποφασίσει να κρατά την προσωπική του ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Για τον έρωτα είχε αποκαλύψει στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη: «Ο έρωτας παίζει μεγάλο ρόλο, άλλα όχι τον μεγαλύτερο. Έχω πέσει στα πατώματα για έρωτα, δεν μπορούσα να το διαχειριστώ. Έχω κάνει και παρακολούθηση σε σχέση, άλλα είχα και λόγο. Στο κομμάτι της απόρριψης δεν μπορούσα».

Την φωτογραφία από την παιδική του ηλικία την είχε δημοσιεύσει ο ίδιος ο Θανάσης Αλευράς στο προφίλ που διατηρεί στο Instagram, στις 15 Ιουνίου του 2020.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ